Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Naxl

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felicitász blogja Bréking nyúz 2012.03.15 14:12:00
Vincze Felícia (A Te Szülésed Intézeten Kívüli Szülészeti Ellátást Nyújtó Kft.)  megkapta az engedélyt.Örvendezzünk és vigadjunk...
Naxl 2012.03.23 20:50:24
@Felicitasz: én mindig meglepődöm, amikor olyan dologgal találkozom, ami az országhatárt átlépve teljesen másként működik. Ilyen változó - többek között - például a nők teste :)
Naxl 2013.09.02 14:07:21
@bes3: , @IrishOak: kicsit régi a téma, de most találtam a facebookon. Bizony, még most is kiszíjazzák az ember lábát bizonyos helyeken.

"3 hete szültem a gyöngyösi kórházban.3 babánál gátmetszés,hiába mondod,hogy nem.Kiszíjazzák az ember lábát,mint valami állatnak.A szülő szoba ajtaja állandóan tárva-nyitva.Az nem néz be aki nem akar.A ctg állandóan ott lóg a pocakon._Így persze max. 1,5 m mozgás lehetősége van a mamának.A háton fekve szülés kötelező!Nincs szabad testhelyzet választás!A babát csak néhány percre adták ide.Amikor kértem,meglepődtek,mondván,hogy nem szokták az első éjjel odaadni.A legkorrektebb a csecsemős doktornő volt.Lesz még valaha változás a magyar szülészeteken?"

Ez az anya már az előző szüléseinél is traumatizálva volt, több helyen ír keserű kommenteket a vele történtekről. :(
Naxl 2012.03.22 23:20:28
@Felicitasz: szerintem a pszichés rész iszonyúan fontos! Persze nem minden, de konkrétan meg vagyok győzödve róla, hogy ha azzal a tudattal indulok neki a szülésnek, hogy lesz gátmetszésem (már megint ez a kis hülyeség), meg hogy nem mozdulhatok akkor sem, ha úgy érzem, muszáj, akkor én is a császárosok táborát gyarapítottam volna. Persze erre most lehetne mondani, hogy önszuggesszió ez is, és csak azért lett volna az, mert így indultam neki... Ehelyett én arra koncentráltam, hogy ügyesek leszünk, megy majd minden remekül, tudom, hogy kell lélegezni, ezerszer lejátszottam, fontos lazítani (annyira bennem volt, hogy amikor nem tudtam valami miatt átlélegezni az összehúzódást, akkor a kezemet rázogattam, hogy ne legyek görcsös), Laufer Gábor szülési útmutatóját ezerszer elolvastam, magabiztos voltam, na. Kerestem szakembereket, akik szintén hisznek a nőkben, aztán hajrá. A szüléssel másfél órát töltöttem a szülőszobán, bő három ujjnyival kerültem be, szóval szerintem sikeresen felkészítettem magamat. És hiszem, hogy a hozzáállás, rákészülés is sokat jelent a bizalom mellett, még ha nem is garancia semmire.

@pizzafutár: én soha nem féltem a szüléstől. Illetve néha, amikor belegondoltam, hogy esetleg fel kell szállnom a futószalagra, de szerencsére találtam megoldást, mert egyszerűen muszáj volt megoldást találnom.
A második szülésedhez gratulálok, sokan nem tesznek semmit, hiába lett az első rossz emlék, beletörődnek, hogy ez a dolgok rendje.

@zellerlevél: hát én is kórházban képzeltem el a szülésemet, különben itthon szültem volna. Vagyis nem, mert nem pont akkor nem lehetett, de komolyan sosem foglalkoztam a témával. Majd a következőnél :)
Én igyekszem a kórházpártiak és az otthonszülést pártolók tapasztalatait és véleményeit józan paraszti ésszel vizsgálni, én nem állok egyik oldalon sem. Hagyjanak békében szülni - kórházban.
Az a baj, hogy én viszonylag jó problémamegoldó képességekkel rendelkezem és megoldásorientáltan gondolkodom, vagyis problémahelyzetben ugyan gyakran hisztizek is vagy pánikba esem, de közben (jobb napjaimon helyette) egyfolytában a lehetséges megoldásokat keresem és ez sok…..
Naxl 2013.05.30 20:24:03
@Turchi: Nem, magamra gondoltam :D
Naxl 2013.05.31 09:16:10
@isolde: na, én ezért nem csináltam az elejétől fogva. Tudtam, hogy ha elkezdem, nincs megállás! De komolyan, volt olyan, hogy kevesebbet mértem szoptatás után, mint előtt. Pedig márkás, digitális mérleg volt. Szegény gyerek meg nézett egyféleképpen, hogy mit dugdosom a cicit a szájába, mikor ő köszöni, befejezte a kajálást. Kész agyrém, két hét után, amikor látszott, hogy összességében szépen hízik, gyorsan abba is hagytam. Szerinem a Lány se fog éhen halni, ha egy hónap alatt magára rántott egy kilót.
Meg nekem ez a mániám, hogy nehogy már kizárólag egy gép mondja meg, hogy eleget evett-e, vagy a szülésnél, hogy eléggé fáj-e, vagy a terhesség alatt, hogy mekkora a bébi...
Egyébként függőségek kezelésében te vagy jártas :)
Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Semmelweis Mozgalom, és hivatalosan is közölték, hogy március 19-én megszületett az első olyan kisbaba, akinek világra jötténél már működési engedéllyel rendelkező bábák segédkeztek. Ahogyan erről beszámoltam, a…..
Naxl 2012.06.20 22:09:20
@Turchi: próbálkozni? miért is? nem volt szabályozva a történet. Kitől, hogyan, milyen formában kellett volna engedélyét kérni, ha egészen egyszerűen nem volt jogszabály által megmondva, hogy hogyan működhet az otthonszülés.
Szerintem egy év nagyon hosszú idő! És még most sem volna senkinek engedélye, ha az eredeti rendeletet nem módosítják. Ugyanis SENKI nem tudott eleget tenni az előírásainak.