Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Martin 1916

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A NAUTICA - a Magyar Királyi Tengerészeti Akadémia története" címmel nyílt kiállításunk a balatonfüredi Városi Múzeumban. Bővebb információ honlapunkon található...
„Emeld ki a SZŐKE TISZÁt!” – Utánérzés a filmvászonról („Raise the TITANIC!” - 1980). Reméljük, nem marad tudományos fantasztikum! „Hihetetlen! Sehol semmi friss hír!!! Vagy a részletek nem tartoznak a nyilvánosságra? Szerintem sok magamfajta…..
Martin 1916 2012.03.21 00:36:35
Az utolsó szó jogán.Nem értem miért kellett kihúzni a hajót a part szélre hisz ezért süllyedt el mivel csökkent a víz állás és a hajó fenék teljesen leült ezért meg dőlt a jobb oldalára és a vízszint felett levő lyukakon áramlott be a víz és így meg kapta a hajó a kegyelem döfést.Azt,hogy akarva vagy akaratlanul történt ez a nagyon rossz döntés talán senki nem fogja megtudni soha.Igen is vannak felelösök és lesznek is.A birtokomba jutott egy felvétel ami 2012.01.05. napján készült ami alá támassza az én álításaimat.Hogy hiba volt megtenni ezt a döntést.Hiba mint,hogy 2000 nyarán kapott szeged városa 2,4 milliárd forintot a műemlékek megóvására miért nem jutott a hajóra akkor 120 millioból meg lehetett volna menteni.Igen is vannak felelösök csak mindenki hátrál.Most még nem sorolok neveket .Talán nem is fogok mivel nem tart ki senki melettem végül is ki tudja lehet,hogy én is találgatok és hazudozok de lehet,hogy nem.Vannak felelösök és legalább annyi bátorság legyen bennük,hogy annyit dobjanak össze,hogy a hajó biztonságosan ki lehessen sójázni arra a helyre amit 2000-ben azért töltöttek fel,hogy ezt a célt szolgálja.Akkor is éveken keresztül takaroztak azzal az ürügyel,hogy nem érte el a vízszint,a7,50m magaságot így nem tudják kiemelni a hajót.Hol ott eltelt azóta 12 év és ha jól számolom minimum 4 szer lett volna rá alkalom és miért nem mert senkit nem érdekelt.Most meg kapkod mindenki igy mű emlék tisztelt uraim van aki ezt el hiszi.Amai napig is menthető lenne.Még pedig könnyü szerrel,És ezt egy ojan ember állítja aki ismeri a hajót az utolsó csavarig.
Martin 1916 2012.03.21 01:15:38
És minden tiszteletem az önöké azokról a hírekről amit a hajóról közöltek.És azoknak akik próbálták megmenteni hisz ők és önök mindent megtettek az ügy érdekében.Hogy mi lesz és mi fog történni a továbbiakban nem tudom de úgy vélem van még esély még ha nagyon kevés akkor is.Elnézést elég lett volna a 7m es víszszint is.Azok dobják össze a pénzt akik lenyulták.Egy név Pl Popovics úr aki Tápénak akarta a hajót és minden más embert szeretett volna kizárni.Inen üzenem neki,hogy legalább annyi bátorság legyen benne,hogy tesz valamit ez ügyben.És tartozik egy uri embernek a hajó eredeti terv rajzával azt szolgáltassa vissza az illetékes embernek ő nagyon jól tudja kitől kapta.2000 év nyarán ő volna az első ember akit előszednék ezzel az üggyel kapcsolatban és még sorolhatnám.Ha viszont nem védik meg a hajót a további pusztulástól akkor bíroságra fogom vinni az ügyet és minden fillért be hajtok rajtuk ami a,Szőke Tisza hajót ileti meg,Én nem fenyegetek senkit és nem is zsarolok jó szándékú ember vagyok így kapnak időt,hogy levonuljon az ár hullám és ismét lehessen próbálkozni,viszont ha nem fog semmi történni akkor jövök én és egy két ember egy életre emlékezni fog arra a napra.Viszont látásra uraim megígérem ha kell hallatni fogok magamról és megismerhetnek szenmélyesen is de azt a napot nem fogják elfelejteni.Sajnos egy két embernek el fog menni a renovéja és meg fogja tanulni,hogy a leg jobb út ha nehéz is mindig a becsületes és őszinte út.Fel vagyok készülve a leg rosszabra de végig fogom vinni az ügyet.Arra kérem az önök szerkesztöségét,hogy ezt az utolsó két cikket tegyék nyilvánosságra.Hiszen még mindig egy a cél,hogy megmentsü a Szőke Tisza hajót.
A SZŐKE TISZA mentésének első szakasza – a civil önkéntesek által saját eszközökkel, illetve felajánlások segítségével végzett mentés – véget ért. Sajnos eredménytelenül… Az önkéntesek és a munkagépek tegnap levonultak a hajóról.Amárcius 12 óta tartó…..