Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gymkhanafan

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Türhők a busz előtt 2013.02.17 14:05:42
A könyökén jönnek ki az orosz, meg kínai belsőkamerás videók? Azt hiszi, hogy mi már bunkókból sem tudjuk a nemzetközi átlagot hozni? Egy budapesti buszsofőr helyrebillenti a nemzeti büszkeségünket: mi is tudunk legalább olyan ökröket mutatni, mint a keleti…..
Gymkhanafan 2013.02.17 17:33:34
@vmaast: Akkor több bennünk a közös, mint gondolnád, ha a személyeskedésedtől eltekintek, de én ilyen baromi jó fej ember vagyok.
Több, mint 10 évnyi biciklizés van a hátam mögött (mára ezzel a szokásommal a többi biciklis stílusa miatt inkább felhagytam). Ezt csak azért mondom, hogy értsd, nagyon jól tudom én is, milyen a városban biciklizni, illetve nem vagyok biciklis gyűlölő. Viszont én úgy gondolom, hogy a bicikli egy sporteszköz, és nem közlekedési alkalmatosság. Aki meg nekem azzal jön, hogy nem azért nem jár BKV-val, meg autóval, mert az pénzbe kerül, hanem, mert biciklizni olyan baromi egészséges (ami egyébként még igaz is lehetne), az árulja már el nekem, hogy a Fehér úton, a Nagy Lajoson és a Hungárián mitől olyan baromi egészséges "tekergetni"? A másik, hogy ahogyan a videón is látszik tesznek a szabályokra és ezt nap mint nap tapasztalom én is. A lámpákat, jobbkéz szabályt nem ismerik, pofátlan módon az út közepén haladnak sokan, megelőzni sokszor lehetetlen őket. Persze van kivétel, de én ezt minimálisnak tartom az utóbbi időben. Hiába van bicikliút, inkább mellette az úton megy, mert ő "megteheti". Szóval ezért mondom azt, hogy aki sportból biciklizik az nem a Hungárián fog menni, meg a Nagy Lajoson, de a Szent Imrén sem. Tehát én nem bicikligyűlölő vagyok, hanem azokkal van gond, akik pofátlan módon kihasználják a beazonosíthatatlanságukat. Ez is olyan, hogy meghozták a törvényt, hogy közutakon, egyirányú utcákban lehet biciklizni,de a biciklisnek kötelező fényvisszaverő mellényt és bukósisakot viselnie, valamint a biciklit ki kell világítani. Ami számukra kedvező azt csinálják, mennek mindenfele, mint az őrültek, de én még egyet sem láttam kivilágítva, vagy fényvisszaverő mellénnyel. Ez a gond. De ahogy elnézem az itt írkálók között is sokak tesznek arra, hogy vannak szabályok, amiket be kéne tartani. A másik pedig, hogy nem csak autóval lehet ám defenzíven vezetni. Ha látja, hogy útban van miből áll 1 percre félreállni? Elhalad a busz, ő meg folytatja az útját. Csak ehhez persze kell egy kis intelligencia, de ezt a videón szereplő biciklisről nem lehet elmondani. Ennyi.
Gymkhanafan 2013.02.17 18:48:17
@dr. vuvuzelafan:

"Azt azért nem a "defenzív" kategóriába sorolnám, hogy álljak félre a bringával, ha épp a buszöböl előtt ér utol a busz, hogy ő kényelmesen beállhasson. Ez egy teljesen normális közlekedési szituáció, és nyilván nem fogom direkt feltartani a buszt, sőt, ha tudom, akkor segítem, mondjuk mielőbb eltekerek onnan."

Azt, hogy álljon félre azt az adott szituációra mondtam, az öreg valószínűleg nem fog ráhúzni, de egyébként igazad van ezzel kapcsolatban. Egyébként bicikli szempontból sokkal egyszerűbb, gyorsabb és egyébként kényelmesebb is kis forgalmú jobbkezes utcákban tekerni, szabályokat betartva sokszor még gyorsabb is és az ég világon senkit nem hátráltat. Ilyen utca pedig mindenhol van. Na biciklis szemszögből ez már defenzív. Meg az is, hogy nem megyek át a piroson, hogy ha már egyszer kínkeservesen megelőztek akkor ne kelljen még 20x kikerülnie, mert ő "megteheti", hogy átmegy a piroson.

"Én személy szerint inkább megyek tavasztól őszig bringával a melóba, mert autóval és BKV-val sem rövidebb (időben) az út."

Ez pedig a Te bajod.. Egyébként elmondásod alapján váltóruhával meg mindennel együtt biciklizni, minden lehet csak nem kényelmes, de ez már nem tartozik rám. A lényeg, hogy ha Te normálisan kerékpározol, akkor nyilván teljesen feleslegesen vetted magadra az általam leírtakat.
Gymkhanafan 2013.02.17 19:19:28
@dr. vuvuzelafan: Lényegében egyetértünk!

@igazi hős: Nem is írtam, hogy szabálytalan. Azt írtam, hogy az anyuka felelőtlen.
Belsőség Heti merítés 2013.01.13 08:33:09
Pufi a barátom Az állapota nem volt túl szívderítő, de a kiváncsiságból a nálam levő laptopokon megnézegettem, hogy milyen áron mennek. Na találtam is a közelben, magánszemélynél egy 3.3 automatát, kíváncsiságból megnéztem, kipróbáltam. Azonnali szerelem…..
A ma esti műsor az egyik kedvencem. Igaz, nem szerepelek benne, az is lehet, hogy éppen azért. Papp Tibi és Omm elég szórakoztatóan hasonlítanak össze egy hibrid Audit egy hibrid Lexussal, ritka igényes munka, különös tekintettel Pista disdasára, melyet a felesége varrt, de annyira…..
Elment az olajnyomás melegen, de a hatodik szétszedésre sem derült ki, hova tűnt, mert a motorban minden tökéletes volt. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..