Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lacoss412

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szép Napot.   Nem akarok panaszkodni,mert nekem személy szerint nincs rá okom. Azonban nem lehet csak úgy egy néma sikollyal elmenni azon dolgok mellett amik manapság az egészségügynek nevezett össznépi társasjátékban zajlanak. Aki nem vak-süket és nem él hűtőszekrényben az…..
lacoss412 2012.03.14 21:21:38
A bloggban szereplő kommentekből az derül ki, hogy az eü. olyan, mint egy állatorvosi ló, a társadalom minden problémája fellelhető rajta, a másik, hogy olyan, mint a futball,mindenkinek van véleménye róla.Nagyrészt sajnos nem jó.Érintettként azonban azt gondolom, hogy igazságtalanság lenne az összes hibát az eü-ben dolgozókra tolni.Megértem az emberek felháborodását, hogy mindenkinek nehéz, de saját problémáink rávetítése egy ágazatra csak az indulatok fokozásához vezethet, nem pedig a megoldáshoz.
Elhangzott az, hogy, ha mindenki így gondolkodna, akkor kiürülne az ország.
Jó reggelt fel tetszett ébredni, itt tartunk, erről szólt a cikk. Más rendszerekben van egy csengő, ami ilyenkor megszólal: Alarm!!! Nálunk ilyen csengő nincs, altatás és parasztvakítás folyik, hogy majd most már csak ki kell várni a nagy átalakítást és minden rendben lesz.
Ha azt magyarázni kell, hogy pl. egy orvosnak miért kell "normális" bért fizetni, az már régen rossz.A politikusok bérezését senki sem hánytorgatja fel, vagy az ugynevezett verseny és bankszférában való bérezést senki sem kérdőjelezi meg. Sok igazság és félelem van a sorok között, de az emberek tömegei jól befolyásolhatók, vagy manipulálhatók a saját érzéseiken keresztül.Sajnos csak kevesekben van meg az igény az elvonatkoztatásra, ill. arra, hogy mögé lássanak a dolgoknak. Az összemosás mindig egyszerűbb, mint az elemzés, hogy mi, miért történik.
Egészségünk és az egészségügy értékét az szabja meg, hogy mennyit fordítunk rá és azt hiszem, hogy ebben nem jeleskedünk.
Minden hozzászólónak ajánlom azt a felvetést, melyben az egyik blogger társ a a szabadon felhasználható 20 millió forintról írt, hogy ki, mire fordítaná.
Az a baj, hogy az egészség Magyarországon nincs értékén kezelve, nálunk ez az ágazat papíron "ingyen" van. Érdekes, de számos bloggertől nem idegen gondolattársítás az ingyenes orvosi szaktudás, vagy legalábbis, hát ez a dolguk és a többi...Ehhez még jön a szokásos demagógia, hogy a mi adóforintjainkból tanultál, mintha legalábbis a beteg személyesen vállalta volna a tanítattásomat és most viszonozhatom a szívességét és elláthatom betegsége miatt.Ez egy olyan szemlélet, amivel szemtől szemben én 20 év gyakorlatom alatt nem találkoztam, de
ilyen fórumokon előszeretettel leírják. Lehet, hogy valaki ettől jól érzi magát én viszont arra hívnám fel ezen emberek figyelmét, hogy aki a cikkben említett orosz rulettnek részese és ott áll a műtét előtt annak valószínűleg nem mindegy, hogy egy néhány éves gyakorlattal rendelkező nem szakorvos, vagy évtizedes tapasztalattal rendelkező
szakorvos operálja.A kettő közti különbség ugye nem ingyenes(és itt a szakmában való továbbfejlődésre gondolok,nem pedig a fizetendő hálapénzre), ezt nem elismerni álszentség és az orvosi szakma értének lebecsülése. A probléma rendkívül összetett, semmi sincs a helyén, jelen irány mellett sajnos esély sincs rá, hogy oda kerüljön. ALARM!!!