Regisztráció Blogot indítok
Adatok
viziyeti

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megszereztük a folyamatábrát, amely segít nekik eldönteni, hogy bírságoljanak-e, vagy engedjék útjára a külföldi rendszámú autót. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
viziyeti 2012.03.14 12:27:30
Szerintem kifejezetten elkeserítő hogy ilyen szélsőséges hangon kommunikál erről mindenki.

A törvényhozás megint bakot lőtt, de nem ez az első és még biztos lesz további. Teljesen mindegy melyik párt van hatalmon, mert mindig ilyen és ehhez hasonló látszat intézkedések történnek.

Amúgy én is biztos vagyok benne hogy a valós adócsalók már rég gondoskodtak megfelelő papírokról. (Nem mellékesen a szlovák rendszám már jó pár éve nem divat, hiszen csak végig kell nézni Budapest utcáin milyen országból származó Porshce, Land Rover stb. terepjárók vannak. Luxemburg, Lichtenstein, vagy valami egyéb adóparadicsom a föld már tájáról.)

Nem mellékesen én is külföldön dolgozom, de emelett a cégünk magyar tevékenységéért is felelek. Külföldön rendesen adózom és a különbözetet pedig a NAV felé fizetem ki. Büszke vagyok arra hogy magyar vagyok, de nem látok semmi kivetnivalót abban hogy külföldön keresem a kenyerem. Céges kocsit használok, de lízingeljük. Mégis rettegnem kell ha Budapestre megyek egy tárgyalásra vagy bármilyen adminisztrációs okból, mert megállíthat bármelyik bokorugró akinek magyarázhatom az aktuális helyzetet és mégis leveheti a lízingcég autójának a rendszámát.

Akkor inkább maradjon az eredeti verzió, ahol úgy volt hogy a NAV felé kell tisztázni hogy történik-e törvénysértés vagy sem.

Addig is igyekszem a megfelelő fordításokkal (amúgy az OFI számomra hiteltelen) felkészülni.