Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hosszupuska

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A USS INDIANAPOLIS tragédiáját minden idők egyik legsúlyosabb háborús katasztrófájaként tartják számon. A kíséret nélkül hajózó nehézcirkálót pár nappal a II. világháború vége előtt, 1945. július 30-án süllyesztette el egy japán tengeralattjáró a Fülöp-szigeteknél. Az 1196 főnyi legénységéből alig…..
Egy nap alatt kihirdették az orvosi kamara jogait megkurtító törvényt. (24.hu) Előzmény: Kivételes eljárásban tárgyalja az Országgyűlés a MOK szétverését célzó javaslatot. (444.hu) A magyar kormány „hatalommal való visszaéléssel” vádolja a Magyar Orvosi Kamarát (MOK). Ez úgy értendő, hogy teljesen…..
A kriptogámia a biológiának az az ágazata, amely a kriptogám, tehát virágtalan, spórás növényeket tanulmányozza. Geoffrey Tandy kis kedvencei az algák (más néven: mosza- tok) voltak. Értett is hozzájuk, ahogy kell. De kitört a világháború, és ő 1939-ben önként jelentkezett a flottához. Nagy…..
Hosszupuska 2022.09.24 20:30:21
@_kolléga_: Valahol azt olvastam, hogy 1942-ben a britek átadták az Ultra eredményeit a szovjeteknek, majd Sztálingrádnál több német kódolót elfogtak, és jópár Enigmát is megszereztek. Gondolom ezek – és a britek – segítségével tudták feltörni a kódokat.
Hunvald-blog 718. Orosz humor 2022.07.22 21:28:00
Az oroszok hivatalosan megállapították, hogy az ukránok robbantották magukra a mariupoli színházat. (Telex)  A népi humornak gyakran van egyedi karaktere; vannak kedvenc témái. Ha hiszünk John Dickson Carrnek (A sorozatos öngyilkosságok esete), a skótok például jóformán egész napjukat skót viccek…..
Hunvald-blog 719. Az út vége 2022.07.25 21:22:42
Orbán fajelméleti fejtegetésbe fogott, és megjósolta,hogy 2030-ra megbukik a nyugati civilizáció. (444.hu)  Magyarbasi Tusványoson nyíltan síkraszállt az európai és az Európán kívüli „emberfajok” keveredése stb. ellen. Hosszú út végére érkeztünk: most váltott át fasisztából nácivá. Nem kis…..
A típust először 1942 végén vetették be nagyobb számban a keleti fronton — szállítógépként(!) —, amikor a Sztálingrádnál körülzárt egységek utánpótlását légihíddal próbálták megoldani; öt He-177-est lőtt le a szovjet légvédelem. Az A-3 végső alváltozata az R5 lett volna, amelyet 50 mm-es ágyúval…..
A haditengerészeti repülés kezdete a brit Királyi Haditengerészet kötelékében kissé eltérő módon alakult, mint az Egyesült Államok haditengerészeténél. A kezdeti, vízről történő „hidroplános" felszállások után a HMS AFRICA sorhajóra épített rámpáról 1912. január 10-én Charles R. Samson tengerész…..
Hosszupuska 2022.06.11 01:52:25
@Head Honcho: Ha nem irónia amit írtál, akkor ez max. a II. világháború kitöréséig volt igaz. Úgyahogy.
1943. december 19 -én, a Hitler Wolfsschanze központjában tartott megbeszélés során Doenitz tengernagy tájékoztatta a Führert, hogy a „Scharnhorst mindenképp megtámadja a következő szövetséges konvojt, amely Angliából Oroszországba tart”. Egy héttel később a Scharnhorst a Barents-tenger fenekén…..
Az Atlanti-óceánon 1941. május 27-én süllyedt el a német haditengerészet büszkesége, a Bismarck csatahajó, amely első harci bevetésének kilencedik napján esett áldozatul a brit flottának. Az első német birodalmi kancellár nevét viselő hadihajó Bresttől 450 mérföldre, nyugatra merült a hullámsírba…..
A múlt hétvége nagy híre volt, hogy a magyar kormány nem kéri az uniós helyreállítási program 9 milliárd eurós kedvezményes hitelét. Csak a vissza nem térítendő támogatást. Ügyes. Magyarra fordítva: 2511 milliárd forintnyi támogatásra és további 3384 milliárd forintnyi hitelre lettünk volna…..
A japánok még 1942 elején foglalták el a Fülöp-szigeteket. Támaszpontokat építettek ki, így könnyen elérhették a Csendes-óceán déli térségét; a Délkelet-Ázsia előterében fekvő szigeteket kulcsfontosságú stratégiai pontnak tekintették. A Mariana-szigeteknél aratott győzelem után a szövetséges haderő…..
Hosszupuska 2020.04.24 13:45:56
@Buchhalter: @steery: Ott van a csata, csak belinkelve (kissé szerencsétlenül) - ahhoz van a rövig dölt betűs,Leytes ismertető, lásd. "Fülöp-szigeteki tengeri csata, 1944. október 23.-26."- a amato képe alatt. A manilai harcoknál meg tényleg nem ártott volna mgemlíteni, hogy Jamasita parancsa ellenére egy olyan 20 ezer fős egység parancsnoka nem vonult ki a városból, és emiatt volt Manila ostroma, lerombolása. ...
Hosszupuska 2020.04.24 13:54:22
@steery: @Buchhalter: Most látom csak, hogy az egy korábbi, másfél éves poszt, vmiért az hamarabb "íródott" meg - gondolom ezért lett csak belinkelve a mostani posztba. Ott meg vannak a veszteségek is, legalább is ami a tengeri csatát illeti....
Hunvald-blog 128. Büszke magyarok 2017.07.22 20:00:55
Tusványos, ma: Hátulról, a hajánál fogva rángattak a földre egy Orbán ellen tiltakozó fiatal nőt. Orbán Viktort akarta kifütyülni, de szinte azonnal leteperték. Hajánál fogva. Egy idősebb férfi még belerúgott, majd a kezét kicsavarva biztonsági őrök vezették el a tömegből. Szégyellni való,…..
Careful with that axe, Eugene! (Pink Floyd) Ó basszus, ezt már el sem hiszem! Az egy dolog, hogy a jobboldali sajtó és a közszolgálatinak hazudott média egyfolytában sulykolja Hunvald "luxusautó-gyűjteményéről” meg a mesés kastélyáról szóló baromságokat. Nade hogy ugyanezt megtegye az egyik,…..