Regisztráció Blogot indítok
Adatok
catherine-e

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rögtön az elején a már korábbi coming out öles ismétlése következik: radnótisok vagyunk. Ezért senkit sem hagy közülünk hidegen, hogy a kormánynak hála az ország egyik legjobb iskolájának veszélybe került a fenntartása. Nem nagy összegről van szó, mindösszesen 22 millió…..
catherine-e 2012.03.19 12:18:06
"Viszont itt az első probléma, amit már párszor leírtam, hogy sok olyan gyerek van, akinek a szülei ezt nem tehetik meg, és ilyenkor van helye egy olyan tehetséggondozásnak, ahol ezeket a anyagilag kevéssé tehetős gyerekeket oktatják. És én ezt el is hiszem a Radnótin keresztül az összes ilyen iskoláról, ha látom, hogy nemcsak a környékről járnak oda tanulni, mint egy körzetes iskolában "

Azt szerintem tudjuk- és nem vita tárgya-, hogy nem mindenki egyenlő eséllyel indul az életben. De két azonos gazdasági státuszú család gyerekeinek, akik ugyanazokkal a képességekkel bírnak (csak a példa kedvéért) az iskoláztatása részben attól is függ, hogy a szülők hogyan gondolkodnak egyáltalán a saját gyerekükről, az oktatásról ( és annak fontosságáról), a prioritásokról.

"Radnóti az elvonás után is jobb helyzetben van - szerintem - mint egy csomó vidéki iskola, és ehhez képest megy a vircsaft."

Nem a vircsaft megy, egyszerűen ez a téma, erről beszélgetünk. Nem vagyok meggyőződve, hogy anyagilag jobb helyzetben van egy gyakorló iskola. Viszont, ha a személyi feltételeket nézzük, valóban jobb helyzetben van. Személy szerint örülök, hogy legalább van néhány olyan iskola az országban, amelyekről ezt el lehet mondani, és szívből kívánom, hogy jussunk el egyszer oda, hogy ezen iskolák száma bővüljön- ezt már egy korábbi kommentemben is leírtam. Ettől persze fényévekre vagyunk, annak is örülnünk kell, ha legalább a meglévőek megmaradnának.
catherine-e 2012.03.19 12:22:27
@lac1: Előző kommentem Neked ment.
catherine-e 2012.03.21 14:23:52
@lac1: Azt írtam, hogy "részben attól is függ".

"személyi feltétel szinte KIZÁRÓLAG anyagi feltétel. "
Szerintem ez nem annyira egyértelmű. Sajnos a tanárképzés ott tart, ahol tart- hiába akar egy iskola jó tanárt felvenni, ez x számú esetben biztos nem sikerül. A másik, hogy ugyanannyi pénzért valaki jól dolgozik, valaki kevésbé jól vagy pedig nem jól ( bármilyen foglalkozásról is legyen szó).