Regisztráció Blogot indítok
Adatok
infobalog

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bill Cage (Tom Cruise) nap mint nap meghal. Nem valami videojáték főhőseként, nem is egyfajta fantasy-perverzióból, hanem történt az, hogy az idegenek lerohanták a Földet - surprise, surprise, ezúttal Európával kezdték -, és egy miután letarolták az öreg kontinenst, egy mindent…..
infobalog 2014.06.01 11:01:54
SPOILER!
Eredetileg is két napot ugrott mindig vissza, attól a pillanattól kezdődött minden újra, amikor megbilincselve megérkezik Londonba.Ott tölti a J rajnál az éjszakát és másnap reggel indulnak a partra a csatába. Ezen a második napon halt meg mindig.
Az utolsó alkalommal az első nap este mennek el a tábornokhoz, aki odaadja a szerkentyűt és kiderítik, hogy a Louvre-ban van az Omega, majd autóbaleset és utána vért kap. Kiszabadulnak, de Cage már elvesztette a képességét, hogy visszamenjen az időben, ez az utolsó esélyük és reggelig, a csata kezdetéig kell megölniük az Omegát. Aznap este szervezik be a J rajt és mennek el Párizsba. Megölik az Omegát és az alfát is, ami már nem tud újraindulni (semelyik), mivel egy organizmus az egész, minden idegen lény kipurcant. Az Omega azért nem tudja előre, hogy mi fog történni, mert nem előtte halt meg az alfa, nem tudta visszamenve elmondani, hogy hogy lehet elkerülni, mivel egyszerre robbantak fel. Cage-re ráfolyt valamelyikük vére (szerintem az alfáé) és ő viszont újra képes lett visszamenni, ha meghal. Meg is halt ő is a robbanásban (éppen a Omega és alfa után) és így újra tudott menni, éppen oda, ahová eddig is mindig az első nap reggelére, ahogy megérkezik Londonba. Csakhogy az Omega pusztulása már megváltoztatta az "új" múltat, mert nem bilincsben érkezett, hanem mint amerikai tiszt, ahogy eredetileg is érkezett volna. És a csaj éppen ugyanúgy fogadta, mint addig mindig, ott van a J raj is épségben. Cage arcán győztes vigyor.
Az Omega elpusztult, hiába halt meg az alfa és az alfa véréből kapott Cage is és hiába megy vissza ismét két napot az idő, a lények már legyőzhetőek, fokozatosan meghal az egész organizmus. Csata lesz még, de ez lesz az utolsó és győzelem lesz a vége. Ezt fogja elmondani Cage a végén a csajnak, meg azt, hogy az ő érdemük, mert ők ölték meg együtt. Ezért van az, hogy már aznap reggel döglődnek, amikor csak elvileg este halna meg az Omega.
Ha nem jó ez az értelmezés, akkor Cage újraindulása a teljes napot is újraindítaná, a lények (Omega, alfák) is megint élnének, vissza megint a nap elejére és Cage csupán annak örül, hogy a csaj újra él és most újra van esélyük legyőzni az Omegát, ráadásul okosabban, mert már végre tudják, hogy hol van és hogyan intézzék el. Mondjuk ennek a másodiknak nem lenne sok értelme, mert akkor az Omega is tudja, hogy hogy fognak jönni, pont ezért döntötték el a párizsi támadás előtt, hogy ha alfával találkoznak, akkor nem szabad megölni, hanem hősi halált kell halni. Szerintetek?
infobalog 2014.06.01 12:01:32
@Zalaba_Ferenc:
SPOILER!
Gyakorlatilag egy logikai hiba van benne, én úgy írtam volna meg a végét, hogy nem tisztként tér vissza ismét, ami nyakatekert és nehezen magyarázható, mert a dezertálás még egy nappal előbb volt, hanem újra dezertált közlegényként a szokásos módon, és a parancsnoktól tudja meg, hogy valami történt a lényekkel, mert döglődni kezdtek, és most egy szuper győztes csata részese lehet majd. Utána keresi meg megint a csajt és mond neki valami olyasmit, hogy Köszönöm Rita ROSE Vrataski, hogy segített megölni az Omegát.A csaj kapcsol és visszamosolyog.