Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dupath

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fekete Halál mindössze öt év alatt – 1348 és 1353 között – kiirtotta Európa lakosságának egyharmadát. Most kiderült, hogy a járványt okozó baktérium ma is jelen van.   Mind ez idáig nem volt bizonyított, hogy a ma pestisként ismert valaha volt leghalálosabb…..
Dupath 2012.03.12 14:15:32
@St Hieronymus: Azert volt csor alaku a maszk, mert a csorbe kulonbozo illoolajokat tettek (Menta,kamfor,szegfuszeg stb), hogy megvedjek az orvost (Medico della Peste).
Egy 1900 éve történt gyilkossági ügyet sikerült régészeknek megoldaniuk CT-felvételek segítségével. A 2. századi kelta briton (brit) férfi – akit Salford közeli megtalálási helyéről Worsley Embernek neveztek el – fejére 1958-ban bukkantak a tőzeglápban. A mai…..
Dupath 2012.03.12 06:55:45
@bestpixel:

Csontvázak esetében az os hyoideum (nyelvcsont) törése egyértelmû jele a fojtogatásnak. Ezt ma is használják az igazságügyi orvostanban.

Furkósbot: a felvetett kérdés érdekes, google meg is adja a választ:
"Furkó, furkósbot  A furkó az a bunkó, ami a furkósbot végén található Van olyan vélemény, hogy a buzogány elődje volt akkor, amikor még nem ismerték a fémet. A furkósbotot nem csinálták, hanem az erdőben választottak ki olyan ágat, amely megfelelt a célnak."