Regisztráció Blogot indítok
Adatok
teaparty

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valamikor a 90-es években, ha valaki felvetette, hogy a hunoktól származunk, kiválasztott ázsiai nép vagyunk, szelíd sajnálattal átitatott megértéssel néztünk rá, mint egy injekciós királypártira, sejtettük: a közelben MIÉP-gyűlést tartanak. Manapság a szittyák a Kurultájon…..
teaparty 2012.08.16 11:15:41
@Karachar Nevian:
Azért ez a kevert nép dolog sem úgy működik, hogy egyik magyar sem hasonlított a másikra. A 7+3 törzsszövetségben vérségileg, kulturálisan rokon türk (nem török) népek intézményesültek egy magasabb szinten.

Az a kevertség, amire te gondolsz, sclavus testvérékre jellemző, akik még törzsi/nemzetségi sem ismerték. Egyébiránt mára minden cseh félig német, minden szlovák félig magyar vagy lengyel. Coki. :)
És ha elővesszük a mai népek családfáit, ugyan ne kelljen már a még mindig "egyszerűbb" genealógiánk miatt pironkodni a sok mixernép mellett. Mert nyilvánvalóan mind kevert, ha meg elismerjük az ő egyediségüket, akkor meg a miénket is el kell.
teaparty 2013.01.08 12:40:41
@roki:
Jól hangzik ez az uralkodó elit, csak törzsi - törzsszövetségi rendszerben nem értelmezhető. Nem volt elkülönült elit, a magyarság a rabszolgákig lemenően genetikailag, kulturálisan, nyelvileg ritka homogén volt, köszönhetően a már a szövetkezés előtt fennálló rokonságnak. Köszönhetően a sztyeppei europid(!) népek homogenitásának. Köszönhetően a hun eredetnek és a hun fennhatóság kontinenseken átnyúló befolyásának.
Kedves Olvtársak, a hír igaz, a Delta Vision is belép a leaderek klubjába, és elektronikusan is közzéteszi a címeit (de legalábbis egy részüket). Végtelen szerénységükkel még nem csaptak bele a nyitókampányba, mert azt akkorra tartogatták, amikor a  jelenleginél  azért több…..
Hende Csaba honvédelmi miniszter április 7-én személyesen indította útnak Várpalotáról a skandináv portyára induló, onnan a tervek szerint decemberben visszaérkező, két főt: - Csepin Pétert, a Bakonyi Poroszkálók elnökét, önkéntes tartalékos katonát, hagyományőrző…..
teaparty 2012.07.05 21:18:09
@immortalis:

The SAT is a standardized test for college admissions in the United States.
Possible scores range from 600 to 2400, combining test results from three 800-point sections (Mathematics, Critical Reading, and Writing).

710 pont? 2400-ból összesen? Vagy Critical Reading-ből? (LoL) :)
Érdekes információtorzításnak voltunk tanúi. (Az én részemről is ;-)
Legközelebb ne egy usák karikázós tesztet lobogtasson. Minimum egy brittet.
teaparty 2012.07.06 04:58:35
@gyomirtó:

Ottt a pontt... 8)
Néhány keresetlen szóval sikerült sokakat megbántanom. Előre bocsátom, nem ez volt a célom. Kérem őket, ne legyenek megbántva. Őszintén szólva meglepett, hogy ennyi ember megsértődött azon, amit írtam. Ha visszanézem a most 600 kommentet, a következő dolgok miatt sértődtek meg…..
teaparty 2012.06.09 08:51:23
@BodóBalázs:

Elolvastam. Így még rosszabb.

Rosszabb, mert a szóvivői pályafutásodat beharangozó, álságosan és gyomorforgatóan "remélem nem nem lesz bajom a véleményem vállalásából" felütéssel záró (sic!) írásodat teljes hosszában címlapra tudtad helyezni (angolul, hogy a "Világ" is megértsen), ezt pedig eldugtad.
Rosszabb, mert ez azt sugallja, hogy vagy manipulálsz (mint amikor gyerekkel a hátadon csináltál kampányvideót), vagy médiakutató/újságíróként nem tudod kezelni a publikációs eszközt, amit blognak hívnak.
Rosszabb, mert ilyeneket is le írsz:

"Hát ez lenne a nemzet, a nemzetem. Kelleti magát, lámpavilágos éjszaka, a vár, a Parlament (Steindl, ha távoli is, de rokon), a hidak, a folyó, tudom, persze, hogy Дунав, Dunav, Donau, Dunărea, Dunaj, Дунай, de nekem mégis Duna ez a promiszkuus riherongy, az enyém, az én földemet öntözi, az én hazámat táplálja, önti el, enyém, mert enyém a partja, és onnan én vizelhetek bele. És amikor elhitette velem, hogy ami körbevesz nem csak enyém, de én magam vagyok, akkor néha benyújtja a számlát: pénzt szed, életet, körmöt koptat, ideget, és ki lázadozni mer, azt orrba veri: „itt élned, halnod kell”, emlékszel, tudod. Így hát él, hal, kerülgeti a kátyúkat, ír kelet-európai kisállamok nyomorúságáról, vakar szoborról szart, és elnézi, hogy folyik ki a két kezéből az élete. Hát ez az, amiből most elég. Nem az enyém, és nem vagyok övé, nem birtokoljuk egymást."
"azt hiszem, ebben a pillanatban válik véglegessé és visszavonhatatlanná, hogy ez az egész engem mélységesen nem érdekel. A magyarság, a nemzet, a vallás, a hagyomány számomra mérhetetlenül klausztrofób gondolat, ortodox zsidó, tarsolylemezes magyar, string-bikinis meleg és Blut und Ehre tetkós kopasz egyaránt rabja saját lehetetlen, letehetetlen, levehetetlen identitásának, a sok magára aggatott dísz, sujtás, ruha mind arról szól, hogy ”én!” “enyém!” “nekem!” “engem!”, és ez a vircsaft engem nem érdekel."
"Ami engem illet, én szabadon akarok jönni, menni, utazni anélkül, hogy félnem kéne, hol vagyok, ki vagyok, és kik azok, akik körbe vesznek."
"Generációk óta jövünk, megyünk, tol, lökdös, gyilkol, kerget a történelem. A családomból minden generáció eddig erre a helyre kicsit, vagy jobban, de rábaszott. Most levetem hát soha nem volt kacagányom, kócsagtollas kalapom, felkapok a csillagösvényre és elmegyek."

Riherongyokkal élsz, rájuk vizelsz, szart kaparsz, orrba vernek és rábaszol. És félsz...

Közgazdász vagy, aki műszaki egyetemen tanít.
Tanár, aki nem mondott még el mondatot ööö-zés nélkül.
Jogtudós, aki soha nem foglalkozott joggal.
Graffiti-kedvelő vagy, pedig szar a mellől azt is lekaparhatnád!
Szexológus, mert dugtál már egyszer.
Flaneur, hahh. Őgyelgő, léhűtő (csak te a zagyot kavarod). Örök dilettáns.

Még most sem érted, még most is inkumbensnek (ezt a szót tőled hallottam először "magyarul") képzeled magad, még most is "jobb" vagy. Nem tetszik a rend-szer. Még most is odaszarsz, ahonnan eszel.

Identitásodat magyarázod, véded (maga a tett még természetes is, erről szól az élet), de közben mások identitásán taposol, táncolsz.

Nem vagy magyar? Milyen nyelven beszélsz? Hány más nyelven tudod magad olyan szinten, minőségben kifejezni, mint ezen? (Ez a kérdés esetedben retorikai, ugyanis a magyart is rosszul bírod, nem véletlenül halk szavú barátom, ergo a többi nyelven is gyenge a termelésed) Nem hallottál még arról, hogy a nyelved programoz is? Az a folyamat, ahogy a világot értelmezed, a nyelveden (az őseid által összegyűjtött és leprogramozott értelmezőn) keresztül történik. (Szemantika, médiatudós?) Nem véletlenül annyi ember valaki, ahány nyelven beszél. Azt a skrizoféniát pedig az identitás, a legerősebb, az anyanyelv oldja meg. Nyelv nélkül nem vagy ember, ember! Kérdezz meg egy antropológust!

Teljességgel antiszociális vagy.

A legnagyobb, általánosan/átlagban megélhető közösségi élményed a magyarságod lehetne (Persze, emberek, humánok is vagyunk, de azt az élmény legtöbbször csak súlyos katasztrófahelyzetekben éljük meg). Az utcán bandukolva közösséged tagjai jönnek szembe veled. Illetve veled szembe nem. A nagyváros torz idegenségében, a 150 fős közösségből történt kiszakíttatásunk után hogyan lehet másként feloldani ezt a természetellenességet? Neked idegenek, értsd ellenségek sétálnak szembe az utcán... Ezért is viselkedsz így.

Az idegenekkel szemben nincs tolerancia. A magyarok neked idegenek. Egy az egyben ugyan "lejátszod" velük, az egyikkel gyereket is csináltál, de tömeg, az ellenség, a nép, az idegenek nem váltanak ki benned empátiát. Nem tartozol. Senkinek. Sehová.

Hazudsz.

Nem akarom leírni a fentebb annyiszor kivesézett gyarmat-trianon csúsztatást. Nem akarom leírni, mert tényleg nem tudom, nem tudom eldönteni, hogy gyári hiba miatt érvelsz hamisan, vagy céllal.
Mindegy is.

Az nem mindegy, hogy a saját hülyeségedet mások hülyeségeként akarod beállítani.

Tényleg azt hiszed, azt akarod elhitetni, propagálni, hogy ezek a "kurvamagyarok" azért sírnak Trianon miatt, mert "megint" uraskodni, uralkodni akarnak az identitásukban és létükben elnyomott kisebbségek felett? Szerinted nekünk a sóbányák és a búzaföldek a veszteség?

Lassan írom, hogy megértsd, amíg a bőröndödet pakold:
Nekünk az a bajunk, hogy hazug Wilsoni pontok értelmében becsaptak.
Nekünk az a bajunk, hogy 20-ik/21-ik századi normákat megsértve embereket aláznak meg identitásuk, magyarságuk miatt 92 éve folyamatosan. Embereket, akikkel mi közösséget vállalunk. Családtagokat, távoli rokonokat. Olyanokat, mint neked Steindl.
Nekünk az a bajunk, hogy kettős mérce miatt ezt el sem mondhatjuk, mert rögtön "gyarmatosítók" leszünk a saját országunkban.
Nekünk az a bajunk, hogy emlékezni is csak az általatok legyártott emlékképekkel szabad, és különben is minek emlékezünk.
Nekünk az a bajunk, hogy még most sem építhetjük a magunk jövőjét és a múltunkat is elveszik tőlünk.
Nekünk az a bajunk, hogy mindegy, van-e rajtunk sapka, vagy épphogy nincs.

Tudod, Bodó, ha most elmész, jó eséllyel mész az igazi gyarmattartók közé. Akik királynőket ünnepelnek. Akik Hazafias Törvényeket hoznak. Akik nem ismernek el nemzeti kisebbségeket/nyelveket az országukban. És nem a múlt bűneiről beszélek, nem az apák bűneiért nem felelős fiúkról. Nem. A mostról, a jelenről.

Fogadj el tőlem egy jó tanácsot. A vasárnapi ebéd alatt ne szarj ott is az asztalra. Azt nem szeretik ott sem. Főleg egy flaneurtől, jöttmenttől.

Eredj, zárd be magad a választott kalickádba. Ami itt büdös, az ott jószagú. Legyél ott közgazdász, tanár, jogtudós, graffiti-kedvelő, szexológus és flaneur. Tanítsd az ottaniakat nem középiskolás fokon.

Ui.: És tanulmányozd még egy kicsit az identitásválasztás problematikáját. A min. 3 szereplős modellt. Sajnos (?) az nem úgy megy, hogy a Bodó megmondja, ő kicsoda, 'oszt kész. Van beleszólása a befogadó közösségnek és a kibocsátó közösségnek, a 3 szereplő közötti viszonyoknak is.
teaparty 2012.06.10 12:22:17
@BodóBalázs:

Azt hiszem, Bodó, hogy már mindent elmondtál. Még provokátornak is gyenge vagy.
Egy 2010 szeptemberében (két héttel az önkormányzati választások előtt) készült orvosi lelet terjed az interneten arról, hogy a páciens "genetikai vizsgálata során nem találtak roma és zsidó népcsoportra jellemző genetikai génváltozatot". A genetikai vizsgálatot…..
Amikor a tavaly megjelent Online üzlet és marketinget elkezdte Bányai Edit szerkeszteni, elmondta, mennyien gondolták azt, hogy egy ilyen gyorsan változó piacról szakkönyvet nyomtatott formában megírni mennyire rossz ötlet. Hiszen mire megjelenik, már nem aktuális, és a nyomtatott…..
A jobbikos politikus Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterrel a Corvinus Egyetem Tárcatükör című rendezvénysorozatán vitázott Török Gábor moderálásában.Gaudi-Nagy Tamást transzparensekkel várták az egyetemen, néhány hallgató ki is fütyülte. Később…..
teaparty 2012.03.16 07:23:14
@tesz-vesz:

Nem vagyok antropológus, de nagyobb összeggel mernék fogadni, hogy vagy arabok, vagy irániak.