Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grand

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közel négy évvel ezelőtt , a 38. héten jóslófájásokkal feküdtem be az Istvánba. Egész éjjel a kemény szülőágyon kellett aludnom, hogy a nővéreknek ne kelljen az egy emelettel lejjebb levő kórtermek közt ingázni, hogy megindul-e a szülésem vagy sem. Márciusban, nyitott ablak…..
Mandiner blog Az SZDSZ kiszáll? 2008.03.31 12:01:00
 Kóka János és Fodor Gábor együtt jelentették be, hogy az ügyvivői testület esti ülésén azt javasolják, az SZDSZ április 30-ai hatállyal vonja vissza a kormányból minisztereit és államtitkárait (mintha csak Orbán Viktort akarnák igazolni, miszerint nincs is kormány). A…..
comment:com Megbukott a Hősök 2007.05.25 13:57:00
Most már hivatalosan bejelenthetjük: a Hősök megbukott. Mármint Magyarországon. Múlt héten és most is alulmaradt ugyanis a Dr Csont című, egyébként nem túl izgalmas Helyszínelők-utánérzéssel szemben. Ennél is szomorúbb, hogy amíg az este kilenckor kezdődő Doktor House-ra…..
w Az Isten nem elég 2007.03.23 07:00:00
Ne menjünk el rezdületlenül a megindító emberi történet mellett: Szabó Tamás katolikus tábori püspök lemondott, mert beleszeretett egy nőbe. Tele vannak az újságok és tévék tök üres szerelmi szálakkal: Kóka Jánosnak csaja van, Rogán Antalnak is csaja van. És akkor mi van?…..
grand 2007.03.23 15:13:00
Az már volt, hogy annak ellenére, hogy ő - persze csak, ha igaz a nősülős verzió - továbbra is vallásos ember marad, akár templomba is járhat, élete választottja is vallását gyakorló lehet a katolikus egyház soha nem fogja összeadni őket? Soha nem fog tudni a vallás parancsa és erkölcse szerint együt élni élete választottjával?

Azt ugyanis nem tudom mennyire tudjátok, hogy attól, hogy valaki kilép a papi (püspöki) hivatalból, attól még a katolikus egyház felszentelt papja marad. A papság ugyanis szentség, amit nem lehet szabadon adni-venni. Ugyanígy van ez a házassággal is, amit szintén szentségnek fog fel a rkat. egyház (ezért is nem lehet normál esetben felbontani), viszont a két szentség úgymond "üti" egymást. Amennyiben a hívő az egyikben már részesült, a másik nem szolgáltatható ki a számára.

Így viszont a püsüök úr nemcsak egyszerűen a hivatását és az eddigi életútját adta fel, de ha a továbbiakban együtt szeretne élni szíve hölgyével, akkor bizony ezt a hite szerint csak bűnben teheti meg.

Azért ez bárhogy is nézzük kemény!

HA a fentiek más voltak korábban itt a blogban, akkor elnézést az ismétlésért. Ugyanakkor nem vagyok teológus (bár apósom az) és nekik van is kiugrott - azóta már családos - pap ismerősük akik bizony azóta sincsenek összeházasodva a feleségével, gyermekei anyjával a katolikus egyház szabályai szerint (polgári házasságot kötöttek).