Regisztráció Blogot indítok
Adatok
V. Naszályi Márta

3 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szárnyatigéza Gyerek verve... 2017.12.11 10:44:09
Miközben ma Magyarországon minden hónapban belehal egy gyerek az otthoni bántalmazásba, egy szórakoztató televízióműsorban élő adásban mondták ki azt, hogy a gyereket szabad verni..
Vendégposzt Erőss Gábor józsefvárosi önkormányzati képviselő (Párbeszéd) adatigénylése kapcsán derült ki, hogy a felújítás során az M3 metróvonal VIII. kerületi állomásai közül mindössze a Nagyvárad térire építenek felvonót. A hír hallatán a szakemberekből és elkötelezett laikusokból álló…..
V. Naszályi Márta 2017.08.03 18:52:23
@Éhesló: Az a helyzet, hogy az észak- és nyugat-európai nagyvárosokban már elég régóta nem az autós közlekedés igényeit igyekeznek kiszolgálni, hanem a gyalogos és kerékpáros forgalom elsőbbségére optimalizálják a közutakat és közterületeket. Európa legélhetőbb városai nagyon határozottan azt az irányt követik, hogy minél többen utazzanak és utazhassanak a közösségi közlekedést használva.
Mindenféle elmélettől függetlenül: miért nem követjük azt az utat, ami már bevált?
 Az akadálymentesítés nem jótékonykodás, nem valamiféle alamizsna a szegény mozgássérülteknek!..
V. Naszályi Márta 2017.07.31 08:04:25
@teéjesenmindegy: Továbbra is várom az érveit :-)
V. Naszályi Márta 2017.07.31 20:35:06
@teéjesenmindegy: Ténybeli tévedései vannak, és érvek helyett sérteget és minősítget.

A hármas metró felújítása most lesz, most kell akadálymentesíteni. Ennyi köze van Tarlósnak hozzá.
V. Naszályi Márta 2017.07.30 23:00:11
@teéjesenmindegy: Nekem úgy tűnik, hogy nem értette meg pontosan, amit írtam.
A hangsúlyt az üzemeltetésre tettem, oda is írtam, hogy minőségi. Merthogy pl. a nyilvános wc is csak akkor nem szaros-hugyos-véres, ha van, aki takarítja és meg is csinálja. Ez amúgy munkahelyteremtő is. És sokkal jobb, ha a nyilvános wc lesz tele fekáliával, mintha a park vagy az utca. Merthogy a nyilvános wc-t jól lehet takarítani.

Annyira szép, hogy ha felhozom, hogy van elég lakás a városban, nem kéne embereknek az utcán élni, akkor egyből az a válasz, hogy persze, mert a hajléktalanokat be akarom költöztetni az üres lakásokba. És ilyenkor a hajlék nélküliek azon kb. 1-2%-ra gondol, akiket az utcán látni, akik már lelkileg felőrlődtek, szenvedélybetegek és egy részük már túl van azon, hogy egyszerűen beköltöztethető lenne egy üres lakásba.
Tehát:
1) ha egy városban van elég lakás, akkor hitványság, hogy hagyunk embereket az utcán élni
2) a hajléktalanok legnagyobb részének van rendszeres jövedelme, csak a piaci lakbéreket nem tudja megfizetni, szociális bérlakásszektor pedig nincs
3) itt volna a főpolgármester feladata: szociális bérlakásszektort kéne létrehoznia és üzemeltetnie, ahogyan az Európa nagyvárosaiban szokás.
4) ahelyett viszont, hogy megoldásokban gondolkodna, egyszerűen csak el akarja tüntetni szem elől a zavaró hajléktalanokat
Szárnyatigéza Ki szopik? 2015.05.23 16:35:05
  Tegnap flashmob-ot tartottak kismamák a nyugati téri mekiben, mert a biztonsági őr korábban kidobott egy szoptatni akaró anyát. A demonstráló anyukák és gyermekeik tíz percre megszállták a gyorséttermet, és szoptattak, etettek. Sajnos már nem értem oda, pedig nagyon tetszik…..
V. Naszályi Márta 2015.05.24 16:05:16
@gumirocker: Sok szempontból egyetértünk: kínos, ha valaki nyilvános helyen vetkőzik, ha többet mutat magából, mint az elfogadott. Ugyanakkor azt tapasztaltam, hogy a kismamák leginkább elfordulva egy sarokban, a mellüket egy kendővel, pelenkával vagy a ruhájukkal eltakarva szoktak szoptatni. Hacsak valaki nem áll föléjük közvetlenül és nem bámul bele folyamatosan a ruhájukba, akkor gyakorlatilag nem lát semmit.
Maximálisan egyetértek azzal, hogy egy paravánnal védett sarok vagy kismamaszoba minden vendéglátóhelyen és közintézményben nagyszerű volna. Nagyon támogatnám, hogy terjedjen el ez a szokás.
Zöld siker az I. kerületben: a Budavári Önkormányzat elfogadta a javaslatomat, így mostantól támogatást kapnak a mosható pelenkát használó családok. 2013. szeptemberében nyújtottam be először javaslatcsomagot kerületi környezetbarát pelenka programra. Akkor még csak vártam…..
Varga Antal alpolgármester kezdeményezésére, április közepétől termelői piac várja a vásárlókat a Krisztina téren. A vasadi gazdák minden szombaton friss, saját termesztésű zöldségeket és gyümölcsöket, valamint mézet, lekvárt és más egészséges, házi termékeket…..