Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DBL

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tudósok lélegzetvisszafojtva várják, hogy a Naphoz közelebb érjen a P67 üstökös, rajta a Philaéval, hogy a nap melege feléleszhesse a hibernálódott űrszondát. A várakozás napjaiban sem töltik tétlenül idejüket a tudósok, szórakoztatóbbnál szórakoztatóbb grafikákkal…..
William Hartnell, Patrick Troughton, Jon Pertwee, Tom Baker, Peter Davison, Colin Baker, Sylvester McCoy, Paul McGann, John Hurt, Christopher Eccleston, David Tennant, Matt Smith. Egy vérbeli Doctor Who rajongó nagyon jól ismeri ezeket a neveket. Ők azok a színészek, akik a sorozat…..
  Gondolkodtál már azon, hogy melyik háznak mekkora vagyona lehet a Trónok harcában? Valaki a Freedom Finance brókercégnél kikalkulálta, és csinált egy szép kis infografikát is belőle. A számítások alapjául vette a szereplők ingatlanjait és ingóságait is - így például a…..
GABO SFF Mitágó-erdő 2013.09.16 09:31:24
Az Anglia egyik utolsó ősi vadonjaként ismert Ryhope-erdő rejtélye felemésztette George Huxley életét. Halála után két felnőtt fia nem csak a rengeteg szélén álló Tölgylakot örökli tőle, hanem megszállottságát is: amikor megsejtik, hogy a kihaltnak hitt állatok és ősi…..
Brit tudósoknak a Harvard Egyetem zoológiai és genetikai kutatóközpontjának antarktiszi állomásán sikerült kifejleszteniük azt a retrovírust, melynek segítségével lehetséges az állat-ember-hibrid létrehozása. Jelenleg még az állati fél dominál, de az egér-alpaka kísérletek…..
Minden bizonnyal a legtöbb emberrel előfordult már, hogy egy-egy pillanatra sikerült félretennie a hétköznapok gondjait, és akkor... mintha új világra nyílt volna a tekintete.....és félreértés ne essék, nem amolyan csajos-szipogós-elérzékenyülős pillanatkora gondolok, hanem arra…..
  Nem csak az angolszászok tudtak ám remek könyvborítókat gyártani. A fotóbolt előtti időkben is gyönyörű grafikák születtek a sci-fi irodalom klasszikusaihoz. A Galaktika magazinok borítóival legszívesebben kitapétáznánk a falunkat.     A legelső…..
Jókai Mór 1872-74 között írt korai tudományos-fantasztikus vagy utópisztikus műve, A jövő század regénye, nemcsak vaskos, hanem megdöbbentő is, már annak, aki egyszer a végére ér. Komolyan azt gondolta Jókai, hogy röpke 100 év elég az ország újraalapításának, egy…..
A csimpánzok és orangutánok után elkészült a gorillák géntérképe is, ezzel befejeződött az emberszabású majmok genetikai feltérképezése. Érdekes dolgok derültek ki.   Egy nyugati síkvidéki gorilla – név szerint Kamilah – volt a szerencsés kiválasztott, az ő…..
A vallás és a tudomány között hajlamosak vagyunk egyfajta szöges ellentétet feltételezni. Létezik is valamiféle szembenállás, az igaz, és sokan érzik úgy, hogy a tudomány a vallás fölött áll, mert racionálisabb, vagy pont, hogy úgy vélekednek: a vallás a tudomány felett…..