Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mortigen

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Kulacs vs. Vizestömlő Ahogy elnézem én leszek az első, aki ezt az összehasonlítást elvégzi magyar nyelven. Valószínű azért, mert még az otthoni 'szag-emberek' sem tudják igazából mik az alapvető tulajdonságok,…..
Mortigen 2012.03.07 22:49:39
Nagyon jól sikerült cikk, mint mindig. Köszönöm szépen:D
És ahogy ígértem hozzá szólok:D
Íme egy kis adalék a témához, ha gondolod nyugodtan használd fel:
Vizestömlő Pro:
A vizestömlő csövét rendszerint felsőtesten rögzítik és könnyen akár egy kézzel is kezelhető, vállmagasságban történő rögzítés esetén pedig akár kéz nélkül is használható. Ellenben a kulacsnál mind két kézre és a tekintetre is szükség van, ami megnehezíti a használatát, főleg ha az embernek tele a keze (pl katona puskája, vagy nordic walking bot).
A mellkason lévő rögzítés további előnye hogy szem előtt van és az ember nem felejt el inni, az 1 méteres cső megszívása és a szűk keresztmetszet viszont csak kevés vizet enged át. Így sűrűbben de kevesebbet fog inni az ember, ami optimális víz felhasználást és gazdálkodást biztosít. Míg a kulacs esetében ritkábban de akkor sokat (2-4 dl), viszont a szervezet vízfeldolgozó képessége korlátolt, a fel nem dolgozott fölösleg kivizelésre fog kerülni. A vizestömlő bevezetését követően jelentősen csökkent a kiszáradás és hőgutás esetek száma az amerikai seregben.
Vizestömlő kontra:
0 fok alatti hőmérsékleten a csőben lévő víz megfagy, ezt levegő visszafújásával szokták megakadályozni. Illetve több napos túrák során az éjszakai fagyást úgy szokták megakadályozni, hogy beteszik a hálózsákon belülre a vizet. Viszont egy múmia hálózsákban igen kevés hely van egy vizestömlőnek, a ráfekvés kockázatáról már nem is beszélve. Mínusz fokban éjszaka elázni pedig felér egy öngyilkossággal. Ellenben a kulacs ezt a terhelést kiválóan bírja, kisebb mérete lévén elfér a lábnál, arról nem is beszélve hogy a fém kulacsok esetében lehetőség van forró vízzel feltölteni és ezzel befűteni a hálózsákot.
A két kulacsos megoldás további előnye nem csak a hőmérséklet különbözet kiküszöbölése, hanem az esetlegesen tisztítást igénylő víz elkülönítése is a még tiszta vízkészlettől.
És én is várom vissza a másik blogod:D Csak így tovább!!!!