Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Torsa M.

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Y-GEN Húsvét előtt 2014.04.10 13:13:49
Április 6-án világos üzenetet kaptunk Magyarországtól: létezik az az egymillió választópolgár, aki nem adja oda a szavazatát akárkinek – számukra kizárólag a korszakváltás, a politika megújítása jelenthet megfontolásra méltó alternatívát. Ez nem egy újszerű…..
Torsa M. 2014.04.10 19:51:37
Kedves Andris és Szelim, illetve a többi Együtt körüli fiatalok, akiknek vagy nem tudtam megjegyezni a nevét - iszonyat rossz a névmemóriám -, vagy nem is találkoztunk még!

A bukást előre lehetett látni, ahogy ezt a nagy összeborulás után pár nappal megírtam a platform levlistájára. Majdnem pontosan a választás eredményét is. Annyiban tévedtem, hogy az LMP végül bejutott - egy hajszálnyival magasabb részvételi arányra számítottam, ha még 1-2% elment volna szavazni, ők sem lennének a parlamentben. Ilyen egy kegyelemkettes a pótvizsgán.

Nagyra értékelem, hogy megpróbáltok valamiféle konklúziót levonni, feldolgozni és nem elhallgatni a bukás okait - de még egy kicsit őszintébben kéne nézni abba a tükörbe. Ebből a publikációból csak az jön le, hogy folytatni akarjátok - és ez jó -, de az önértékelésben is kompromisszumokat kötöttetek, mert bár az emberi, apróbb hibákkal, önkritikával rendelkező politikusok - /emberek, vö. Aronson: a Társas lény/ - szimpatikusabbak, mint a harcvezérek, talán ha félútig merészkedtetek - most épp a jó irányba amúgy. :)

Abban nem értek egyet - nyilván :) -, hogy nálatok lennének az emberek, gondolatok, elvek és szakpolitikai elgondolások, amelyekből kijön a korszakváltás. (Pár nappal az évszázad legtöbb csontot eltörő gördeszkás ugrás bemutatása után azért nem annyira hangzik hihetően, hogy ebből világbajnoki cím lesz ;) )
Azt hiszem mindez még senkinek nem lapul a mellényzsebében. Ha így lenne, akkor nem bitch slap lett volna a választás vége, hanem az, amit közös célnak tekintettünk: a teljes politikai elitváltás, a Milla által megfogalmazott Minimum+ program megvalósítása, etc., etc., etc.
Persze ez még változhat, úgy is mondhatnám örülnék, ha bebizonyítanátok - ti, vagy bárki más -, hogy tévedtem és nálatok/valakinél ott a bölcsek köve... kurvára elő kéne venni, mert nagy a szar, csak ezért mondom ;)
Remélem, hogy az utána következő mondathoz ("Vállalhatatlan kompromisszumok helyett kemény és kitartó munkával, a múlt leszerepelt tényezőinek legitimálása helyett a rendszer következetes lebontásával.") és a legutolsóhoz ("Fájdalmas kudarc, de tanultunk belőle.") tartani fogjátok magatokat.

Ennek második lépéseként (az elsőnek gondolom ezt a bejegyzést szántátok, úgyis mint az "önreflexióból következő konklúziók és némi őszinteség nélkül holnap is ugyanolyan hülyén fogunkk kinézni, mint mindenki más, aki végül belement ebbe a szarba"), jó lenne tiszta viszonyokat teremteni a gyakorlatilag nem létező Milla és az Együtt Egymillióan Platform tekintetében.
Ideje volna, hogy a Facebook oldalon már ne a Milla, hanem a platform logója szerepeljen, s ha már pártemberek működtetik, az oldal tulajdonosa pedig a párt jelenlegi társelnöke, akkor ez szerepeljen az oldal leírásában is.

Kérlek, ne hagyjátok, hogy a Millából is CÖF legyen, ami úgy civil, ahogy a kesztyűbábot nem a bábmester mozgatja.
"Elvszerűség" jeligére :)

Egyébiránt sok sikert nektek is, mint minden próbálkozásnak, mert próbálokzások nélkül semmi nem lesz.

Csak okosan ;)
Megjöttek a hiénák. Gyülekeznek mind, ahányan csak vannak. A frissen alakult választói mozgalmat kerülgetik. Bele-bele marnak, s láthatóan cseppet sem félnek attól, hogy rúgással, pofonnal, haragos mordulással zavarják őket el. Ez az ő zsákmányuk. Ez az ő mozgalmuk. Ez a zsíros…..
Tegnap óta működik próbaüzemben a Mandiner.hu új komment(elő)kezelő rendszere. A hozzászólások és hozzászólók fontosak számunkra, mindig is azok voltak. Ahogy a Reakciót búcsúztató bejegyzésünkben írtuk: Sokat köszönhetünk a blog körüli közösségnek,…..