Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arany Admin

34 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aranyvilág 3,015,542,164 2013.03.08 12:50:49
"Hogy micsoda?"  A címet olvasva ez lehet az első reakciód. Mi ez a szám? Miről van szó? Már magyarázom is! Becslések szerint ennyi uncia arany van még a földben, melyet egyelőre nem bányásztak ki. Hárommilliárd-tizenötmillió-ötszáznegyvenkettőezer-százhatvannégy uncia.…..
Maradunk most is a prezentáció formánál és így nyújtunk beszámolót az elmúlt év fontosabb eseményeiről. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a preziben PIROS színnel írt részek többségében érdekességek! Teendők: kattints a START Prezi ikonra, hogy betöltsön a…..
  Úgy döntöttünk, hogy ma egy egészen más formáját választjuk az információ átadásnak. Egy prezentációt készítettünk, amellyel az arany felhasználási és keresleti formáit mutatjuk be.   Teendők: kattints a START Prezi ikonra, hogy betöltsön a…..
  Két bejegyzéssel ezelőtt a világ 10 legnagyobb aranybányáját ismerhettük meg, mely poszt megírását követően már oly sokszor emlegetett kollégám megjegyezte: "azé' kíváncsi lennék, hogy mivel dolgoznak a srácok odalent". Emlékszem, még gyerekkoromban nekem is…..
Aranyvilág 2012.12.21 16:04:20
Minden kedves Olvasónknak békés karácsonyt, és sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánunk!..
Jelenleg az arany világpiaci ára nem a fénykorát éli, sőt, egyes feltételezések szerint további gyengülés várható az árfolyamban. Ha év elejétől vesszük figyelembe az aranyár alakulását, akkor a mai napig bezárólag 6,3% - os emelkedés látható. Első blikkre nem biztos,…..
Aranyvilág Aranyláz - játék 2012.12.04 15:50:27
Csússz végig hiba nélkül és szerezd meg az összes aranyrögöt! Hajrá! Jó szórakozást! Play Games on Miniclip.com..
Az aranybefektetés volt a király az 1970-es években... A LEGENDÁSAN KÜLÖNC véleményéről híres Marc Faber befektető szerint a jövő: végtelenül növekvő államadósság Amerikában, a FED által nyomtatott pénz miatt - írja Steve Sjuggerud a Daily Wealth nevű e-újságjában.…..
Joggal lehet belekötni a címbe, hogy valótlant állítok, hiszen az arany tulajdonképpen a bányából indul el. Persze, hogy onnan. De mi azzal még nem vagyunk beljebb, hogy vettünk három kamionnyi arany ércet. Azt még finomítani kell, meg kell munkálni, és a szigorú szabványoknak…..
Aranyvilág Gazdálkodj okosan! 2012.11.12 12:25:25
A hétvégi nagytakarítás során egy kincset érő ládára bukkantam a pince mélyén, benne olyan régi klasszikusokkal, mint a Gazdálkodj okosan!, vagy a Capitaly. Azonnal használatba is vettük az aranyat érő játéktáblákat, hatalmas vehemenciával gyűjtöttünk, vásároltunk,…..
Szombat van és munkanap. Hogy megörvendeztessem a napot azok számára, akik sorstársaim ebben, és olvassák a blogot, összeszedtem néhány eszement luxusterméket és csodaszép látványosságot, amivel akár a közelgő karácsony alkalmából meglephetjük szeretteinket.  A…..
 Ma délelőtt felhívott egy törzsvásárlóm (igen, ilyen is van ebben a szakmában annak, aki jól végzi a munkáját - jegyzem meg szerényen), hogy Ő most nagyon elkeseredett mindazok láttán, amit az elmúlt két hónapban az arany árfolyama produkált. Megnyugtattam,…..
Aranyvilág Az arany útja 2012.11.09 11:16:17
   ..
Azt már tudjuk, hogyan tört ki az aranyláz az újkorban, és azt is, hogy egyes filmekben hogyan lovasítanak meg több millió dollárnyi aranyat, de még mindig van, amit nem tudunk a legnemesebb fémről. Úgyhogy most arra törekszem, hogy tágítsam az általános ismeretet a…..
Feltettem ma az irodában a kérdést: miről olvasnának szívesen a blogon? Kaptam is tippeket szép számmal és végül - figyelembe véve a három napos munkahetet - a következő mellett döntöttem. Figyelem! A teljes irományért járó elismerés kollégámat illeti! Az…..
  Egyik este különös vágyat éreztem egy korsó jó hideg sör iránt. Nem is gondolkodtam sokat, indultam a kedvenc helyemre a kollégákkal. Itt összefutottam egy ismerősömmel, aki a legutóbbi találkozásunk alkalmával tanácsot kért tőlem befektetésekkel kapcsolatban.…..
Három bejegyzéssel ezelőtt belekezdtem egy tízes listába, ahol olyan filmeket sorolok fel, melyekben aranyat keresnek, rabolnak, lopnak a szereplők. Az első öt már megvolt, most jöjjön a folytatás...   AZ EZÜST TÓ KINCSE Eszembe jut erről a filmről a gyerekkorom, amikor…..
Aranyvilág Aranyláz 2.0 2012.10.15 12:22:18
„Amikor júliusban Alaszkából befutott az Excelsior gőzös, és meghozta a híreket a nagy klondike-i telérleletről, amely felbolygatta az egész országot, Kit könnyelmű ajánlatot tett. - Ide figyelj, O'Hara - mondta. - Ez az aranyláz is lesz akkora, mint a múltkori 49-ben. Mi lenne,…..
Aranyvilág Filmajánló! 2012.10.12 16:18:36
Hétvégén sem maradunk arany nélkül, pedig még nincs is arany vasárnap! Bolondok aranya az RTL-en, kalandos-romantikus, Matthew McConaugheys, Kate Hudsonos. Akinek esetleg kimaradt idáig, egy kis ízelítő: Romantikus kalandfilm a már jól megszokott párossal, akik a való életben hol…..
Nos, úgy döntöttem, hogy mielőtt folytatnám az amerikai aranylázról szóló írásom, közzé teszek egy másik szerzeményt, amely a számomra legjobb filmek az arany témájában, legyen az ellopott, eltűnt, elveszett, elsüllyedt, estébé...  Az írás elkészítése előtt…..
  „Kalifornia az amerikai álom egy új modelljét mutatta meg az embereknek – egy olyan ideált, ahol a hangsúly a kockázatvállalásra való képességre, a jövő kockáztatására való hajlandóságra került.” (Henry William Brands)  1848. Európa A kontinenst átszelő…..
 Indiában a levél és csomagküldésre szakosodott postahivatalok segítségével próbálják a központtól távol eső helyekre eljuttatni a közkedvelt kis tömegű aranyérméket. Különösen a fesztiválszezon közeledtével válik egyre több postahivatal, aranyvásárlás…..
Hat hónappal ezelőtti árszinten található az arany világpiaci árfolyama. Elsőre lehet, hogy nem jut eszünkbe, de nagyon is fontos információt hordoz magában ez a viselkedés, nézzük, hogyan kell ezt érteni… Az elmúlt fél évben az arany árfolyama kis túlzással, de a…..
Aranyvilág Arany a Dunában? 2012.04.12 16:27:00
Ha valaki a Dunára gondol, akkor általában horgászat, evezés, motorcsónakozás vagy valami hasonló jut az eszébe. Mostantól jegyzői engedéllyel más is járhat a fejünkben. Mégpedig az aranymosás. Kíváncsi lennék, ha hétvége reggel nem a horgászbotommal indulnék a nagy…..
Nem véletlenül hagytam ki az alakzatokat, sokan úgy vélik ezek is megbízható indikátorok. Sokszor mégis képesek vagyunk nagyon rossz döntést hozni ezek használatánál.   Néhány példa: „Váll-fej-váll”: Ilyen ha működik       „Dupla…..