Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Herika+

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasók! Fogadjátok sok szeretettel a mai történetet. CÍM: Szerelem a hógömbbenCSAPAT: LázadásKULCS: hamis igazságJOGOK: Minden jog JKR-é. JMŰFAJ: romantikusFIGYELMEZTETÉS(EK): slash, durva nyelvezet, OOC karakter(ek)KORHATÁR: 14TARTALOM: Draco és barátai minden évben…..
Kedves Olvasók! Fogadjátok sok szeretettel a mai történetet. CÍM: Egy Malfoy fiú örökségeCSAPAT: hagyományKULCS: hamis igazságJOGOK: Minden jog J. K. R-t illetiMŰFAJ: kaland(regény)FIGYELMEZTETÉS(EK): NincsKORHATÁR: 12 évTARTALOM: Lucius Malfoy szerint eljött az idő, hogy fia…..
Kedves Olvasók! Fogadjátok sok szeretettel a mai történetet. CÍM: Édes KeserűségCSAPAT: Lázadás csapatKULCS: édes keserűségJOGOK: Minden jog J. K. Rowlingé, én csak eljátszottam kicsit a karakterekkel. ^^MŰFAJ: angst, romantikusFIGYELMEZTETÉS(EK): SLASH történet, ami ráadásul…..
Herika+ 2012.12.10 10:06:33
Csapat: Igen
Kulcs: 5
Karakterek: 4
Cselekmény: 4
Tetszés: 4

Igen, teljes mértékben megfelelt a csapatnak és a kulcs is tökéletesen illeszkedett a történetbe. Édes is volt, meg keserű is.

A karakterekkel már volt némi bajom, Draco a végére szerintem elég OOC-re sikerült. A könyvekben szereplő Draco sosem választaná a szerelmet a mágia ellenében (legalábbis szerintem), de még ha a történet esetében a változás megalapozott is volt, akkor is egy lágyabb Dracóra sikerült. Harryt el tudom képzelni ilyen rajongónak, az ő stílusával nem volt semmi bajom, és kiemelném Lucius karakterét, akit egészen jól sikerült megfognod.
Cselekmény: Néhol vontatottnak éreztem, néhol pedig egészen magával ragadónak. Van benne néhány teljesen fölösleges sallang, amit simán el lehetne hagyni belőle, anélkül is ugyanolyan szép lenne a történet - legfeljebb tömörebb és kevésbé csapongó. Mindettől eltekintve egy kerek, egész, jól felépített és jól átgondolt történetet írtál, mindent megmagyarázva, logikussá, hihetővé téve ezzel az írásod. Külön tetszett a hagyomány, aminek kitetted a főszereplődet, és lehetőséget biztosítottál neki a lázadásra.
Tetszés: Kicsit vegyes a véleményem. Volt, ahol legszívesebben lejjebb tekertem volna, mert nem kötött le, volt olyan rész, amit viszont nagyon élveztem olvasni. Nem tudom, volt-e bétázva, nem nagyon látszott rajta; maradtak benne elírások, vesszőhibák és szóismétlések, amiket nem árt majd kigyomlálni belőle.
Egy-két apró dolog, ami már az elején megfogta a szemem:"Hivalkodó volt, foganatában egy hatalmas gyémántkővel..." - inkább a foglalatára gondolsz, nem? A foganat az egészen más jelent.
"Amennyiben Mrs. Parkinson nem felel meg az elvárásaidnak," - Nem Mrs. csak Miss - hisz még hajadon. A Mrs. jelzőt már férjes asszonyokra használják. Ha nem tudják, hogy férjnél van-e a hölgy vagy sem, akkor a Ms.-t használják.
Nem jegyzeteltem ki mindent, és tényleg csak apróságok, de szerintem a verseny végén nem árt tökéletesíteni a történeted. Köszönöm, hogy olvashattam
Kedves Olvasók! Fogadjátok sok szeretettel a mai történetet. CÍM: Hagyomány egy életen átCSAPAT: HagyományKULCS: Szomorú tréfaJOGOK: JKR-éMŰFAJ: Romantikus némi angstos próbálkozássalFIGYELMEZTETÉS(EK): Slash, Au, szereplő halálaKORHATÁR: 16TARTALOM: Lucius a családját és a…..
Malfoy Kihívás Eredményhirdetés 2012.06.26 19:00:00
Kedves Egybegyültek! Elérkeztünk a II. Malfoy Kihívás záróakkordjáig. Mindjárt eláruljuk, hogy melyik csapat nyert, melyik történet kapta a legtöbb átlagpontot, és ki milyen bannerrel lett gazdagabb. De előtte még... Szeretnénk megköszönni az íróknak, hogy jelentkeztek és…..
Malfoy Kihívás Jégfehér gyerek 2012.06.02 19:00:00
CÍM: Ius Primae Noctis – Az első éjszaka jogaCSAPAT: GyerekKULCSOK: jégfehér, apósJOGOK: Minden jog J. K. Rowling és a vele szerződésben álló társaságok tulajdonát képezi. Én csak kölcsönvettem a szereplőket egy kis játék erejéig, anyagi hasznom nem származik…..
Herika+ 2012.06.25 18:36:13
@kalmarpolip:
Sok mindenben igazad volt, amiket leírtál. A feladat talán nagy falat volt ahhoz képest, hogy cirka 2 hetem volt rá, és az ember élete sem csak írásból áll. Biztos bennem volt a hiba, nem tudok, vagy inkább nem nagyon tudok rövid történetet írni, így ez is kicsit kapkodós lett, kicsit nyögvenyelős, muszáj a könnyebb utat választani befejezéssel. Meg akartam tartatni a gyereket, ezért is írtam bele Kathyt, hogy ő általa ébredjen rá Ginny, kell neki a gyereke, még ha úgy fogant, ahogy. Az idő sajnos ellenem dolgozott. Talán most, versenyen kívül majd átírom olyanra, amilyenre szerettem volna, talán megmarad örök tanulságnak, hogy mit ne írjak, még nem tudom.
Viszont, köszönöm, hogy erre jártál, elolvastad és véleményezted.
Herika+ 2012.06.25 18:38:16
@Katjusha:

Köszönöm, hogy olvastad és pontoztad. Sok mindenben igazad van, van rajta mit javítani, nem is vitatom.
Herika+ 2012.06.25 19:00:04
@Taranis_:
Köszönöm, hogy olvastál.
Ami az első éjszaka jogát illeti, sokan vitatják, hogy egyáltalán létezett, mostanában inkább amellett vannak a történészek, hogy ilyen nem volt. Viszont ez egy fanfic, ahol sok minden megtörténhet. :) És tény, hogy egyszerűbb megoldás volt az, hogy Ginny elvetéljen, mindhogy feldolgozza az őt ért traumát és felneveljen egy erőszakból fogant gyermeket. Őszintén szólva sokat gondolkodtam rajta, de idő nem volt a kidolgozásra, így maradtam az "egyszerű" végnél :)
Még egyszer köszönöm, hogy olvastál.
CÍM: Szemet szemértCSAPAT: GyerekKULCSOK: lazacrózsaszín, menyJOGOK: Minden jog J. K. Rowling és a vele szerződésben álló társaságok tulajdonát képezi. Én csak kölcsönvettem a szereplőket egy kis játék erejéig, anyagi hasznom nem származik belőleMŰFAJ: hurt/comfort,…..
Herika+ 2012.06.25 18:06:25
@Ancsa1537:
Köszönöm. Örülök, hogy a történet megfogott, és nagyon köszönöm a pontokat.
Herika+ 2012.06.25 18:15:59
@Kyraper:
Szia!
Köszönöm, hogy olvastál és véleményeztél, a pontoknak pedig különösen örülök.
És ahogy az elején érezted, Harry és Lucius házassága nem egy szerelmi házasság volt, kényszerből voltak együtt, pont ezért írtam az elején szeretkezés helyett közösülést, hisz Harry számára az volt. Egy kényszer együttlét. Ami persze később átalakulhat valami mássá - ha mindketten akarják. Nehéz egy olyan párossal írni, akik Rowling világában annyira ellentétes oldalon állnak. A kihívás kezdetén csak annyit tudtam, hogy a párosom Harry/Lucius lesz (ha már Perselus nem szerepelhet XD), mivel Drarryt írni nem tudnék - igaz, nem is próbáltam. Az epilógusokat amúgy én sem csípem, hasonló okok miatt, amiért te sem. Ezen a kihíváson sok olyat csináltam, amit még sose. Egy új párossal írtam, Próbáltam aránylag megtartani a HP7 végét. ÉSSS... az epilógus már akkor megvolt, amikor még javában a történet közepén jártam, és még fogalmam sem volt, hogyan fogom feloldani a konfliktust, mert a szereplőim önálló életet akartak élni, és makacsul ellenálltak minden összeboronáló kísérletemnek :)
Az, hogy mégis sikerült összehozni őket, nekem is sikert jelent.
Még egyszer köszönöm, hogy olvastál.
Herika+ 2012.06.25 18:19:44
@kalmarpolip:
Köszönöm, hogy írtál és pontoztál.
Teljesen jogos, amit felhoztál, és nincs rá mentségem. A szép kék levél itt pihen a gépemen. Tévedésből rosszat küldtem el a szervezőknek, én meg, mint aki jól végezte a dolgát, ültem a babérjaimon - és írtam a póttörténetet. Ez van, nincs rajta mit szépíteni, ezt én szúrtam el.