Regisztráció Blogot indítok
Adatok
letterforsz

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Schmitt Pál egyszerre túl kevés és túl sok köztársasági elnöknek – ezzel a nagyon pontos érveléssel igazolta Kövér László, miért ellenezte olyan makacsul a volt MOB-elnök államfővé választását 2010-ben. Az idő őt igazolta: Schmitt köztársasági…..
Az Orbán-rendszer egyik nem túl eredeti, de annál keményebb könyökű kitartottja a héten vicces pamfletben rontott neki az általa baloldalinak és liberálisnak vélt szervezetek „faszkodásainak”. A poszt igencsak silány érvanyagával nem foglalkoznék, viszont arra nagyon…..
letterforsz 2012.03.27 10:27:51
letterforsz 2012.03.27 10:28:24
  Kedves Fiatal Baloldali és/vagy Liberális Barátaink!   Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – minket  nem vertek…..
letterforsz 2012.03.26 13:49:08
Önmagában talán nem is lenne érdekes az alábbi vizsgálódás. Egy szokott cinikus posztról szólna ( ez nem csak a Mandiner jellemzője, persze) és semmi egyébről. Semmi egyébről? A dolog jócskán túlmutat önmagán, szerintem. Nézzük ,miért.

Olvasom Kálmánék nem túlságosan udvarias hangvételű írását. Nem szeretnék beleveszni a hosszú mű apró részleteibe ( amely műnek talán egységesen a nagyképűség magas lovon ülve a legfontosabb jellemzője, persze ez korántsem csak rájuk jellemző, de ettől nem lesz jobb a helyzet), inkább kiemelek egy lényeges részt, amely jól jellemzi az egész írást:
"Hogy a legordasabb közhellyel jöjjünk: nem lehet más a politika. A politikát politikusok csinálják, akik politikai pártokban tevékenykednek, s munkájuknak megvannak a saját szabályaik. Ilyen szabály, hogy a politikusnak hatalomvágyónak, gátlástalannak, őszintétlennek és ravasznak kell lennie. Ha nem ilyen, önkormányzati képviselőségig se jut. Ezzel egyébként nincs semmi baj, a kosárlabdázó legyen magas, az üzletember legyen élelmes......A politikusok is legyenek olyanok, amilyeneknek a szakmájuk miatt lenniük kell. "
Jó, jó, kiált fel a kedves olvasó, vigyázzak, ez itten irónia, nem komoly a dolog, valójában tök másképp gondolják, pont az irónia eszközével teszik nevetségessé a gátlástalanságot és a hazudozást, nem? Hát...én nagyon örülnék, ha így lenne. De ha így lenne, akkor valójában szerintük is lehetne más a politika, de a cikk épp arról szól nagyon is komolyan, hogy nem, nem lehet más. Kénytelen vagyok tehát komolyan venni a szöveget, ha nem tenném, akkor a szerzők nyilvánvaló szándékát hagynám figyelmen kívül, az ő szándékuk meg egyértelmű: a balliberális világszemlélet agyagba döngölése. Maradjunk tehát annyiban, hogy a szerzők nem saját maguk paródiáját (" Így írunk mi" jelleggel) írták meg , bár egyből ilyenként olvasná az ember, hanem komolyan gondolják, amit írnak. Még egyszer hangsúlyozom: ha ez itt csak egy kicsit is ironikus, akkor már nem áll meg érvként a "lehetmássággal" szemben, akkor legjobb esetben azt fejeznék ki csak ezzel: mi szeretnénk, hogy más legyen, de sajnos ez most nem megy ( azaz mi igazából LMP-sek vagyunk lelkünk mélyén , ezt jelentené az irónia, csakhogy pont ez ellen tiltakoznak ezerrel, úgyhogy ez nem megy, nincs itt irónia, bár indulat az van). Nem, itt tétel hangzik el: "nem lehet más a politika". Ami utána jön, azt tehát muszáj komolyan vennem, ezt már nem bizonyítom tovább. Ha viszont komoly a dolog, akkor nagyjából jól látja a helyzetet egy tumbleres blogger:

folytatás itt:

letterforce.blog.hirszerzo.hu/entry/23339