Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pekka-minki

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt ulunk a mandalay-i hotelunkben E-vel es varjuk a fiukat, akik jelenleg epp probalnak nekunk fuvart szerezni holnapra. Tortent ugyanis, hogy tegnap elott megallapodtunk egy csokaval, hogy a tegnapi napon fuvaroz minket egesz nap, ma reggel a kikotobe meg es este meg elvisz Monywaba, majd holnap…..
Sorry, sorry, sorry, és még egyszer sorry. Kicsit el vagyunk maradva a beszámolással, de ez csak annak köszönhető, hogy igazán intenzív két hét áll mögöttünk, rengeteg érdekesnél érdekesebb helyen jártunk, sok szépet és jót láttunk, sok mindent csináltunk, estére pedig…..
Immáron már Penangon vagyunk, mely utunk utolsó előtti állomása, ámde tartozom még egy kis beszámolóval Angkorról, hogy a képek mellé némi sztori is legyen. Vigyázat, nem sikerült túl rövidre, vagyis éppen pont olyan hosszúra, mint egy Borneo - Penang repülőút, tehát nasi,…..
Bangkok valójában mondhatni csupán véletlen került bele a programba, mivel éppen ide találtunk megfelelő árú repjegyet a két lehetséges indulási pont közül. Illetve ez így ebben a formában azért nem teljesen igaz, mivel K személyes vonzalmából kifolyólag ugyancsak erősen…..
Ma kirandultunk a szigeten, beszamolo hamarosan jon, addig is par kep itt megtekintheto: https://plus.google.com/u/0/photos/112822620594253906506/albums/5849616051724532929 ..
Minden megprobaltatast megert a tegnapi nap, mert ennek koszonhetoen jutottunk el a paradicsomba... https://plus.google.com/u/0/photos/112822620594253906506/albums/5848136113714452017?authkey=CI6M1_3TyOOQcQ..
Bar amugy is terveztunk egy pihenos napot El Nidoban, a sors ugy dontott, vagyis inkabb az idojaras, hogy ezt nem akkor bocsajtja rendelkezesunkre, amikor mi szeretnenk (napsutessel egybekotve), azaz csutortokon, hanem ezen a szerdai borus, esos napon, amikor a C jelzesu turankra mentunk volna…..
Fekszem egy fuggoagyban, balra mellettem a bungink. Kis verandas, tengerre nezo panoramas kis haziko ez, benne egy aggyal es egy furdoszobaval. A verandara kis lepcson kell felmenni, elotte egy vizzel teli vodor var minket, hogy le tudjuk mosni a labunkrol a homokot, mielott bemennenk a bungiba. A…..
Miutan a triciklivel elindultunk a Puerto Princessa Nemzetkozi Repterrol (aminek van egy fel- es egyben leszallopalyaja, egy csomgakiadoja, aminel a szalag kb max 10 m  hosszu es egy kis teremecskeje, ahol varakozhatunk a csomagunkra), vegigcsapattunk a varos foutjan, ahol csak is szinte ezek a…..
Idoben erkeztunk Hongkongba annak ellenere, hogy Dohabol kesve indultunk. A repuloben ulve meg csomagokat vartunk, a felszallopalyanal is acsorogtunk, mert akkora volt a legiforgalom epp. A repules szuper volt, alusztunk is, epp, hogy megettunk a vacsorat, ropke 4-5 oras alvas utan mar hoztak is a…..
Megszuletett a 2013-as uticel, orommel jelentjuk! Ismet Del-Kelet Azsia fele vesszuk az iranyt, ami iden Hongkongot es a Fulop-szigeteket jelenti! 5 het mulva ilyenkor mar masodik napja leszunk Hongkongban es nagyban keszulodni fogunk a kinai ujevre, ami februar 10-en lesz. A sarkany evebol…..
K&Zs nagy kalandja Vietnamban Hue 2012.03.17 12:10:00
by ZsHue az egykori császárváros, 1802-től 1945-ig, a Nguyen dinasztia uralma alatt szolgált mint Vietnam fővárosa, akkor azonban Ho bácsi és a sleppje úgy döntött, hogy visszateszik a fővárost Hanoiba, ami egészen addig, márminthogy 1802-ig az volt.Szóval itt ígérkezett egy pár…..
Mar 3 napja csak pihenunk, alszunk, olvasunk egesz nap. Tengerbe be, medencebe at, koztes idoben pedig setalgatas a tengerparton, szigoruan kagylot gyujtve. Este vacsi, ma ismet cangaval megyunk be a varosba, igy meg a napi sport adagunk is megvan. Faraszto, elegge, jokat is alszunk este egy nehez…..
Felmertuk a terepet es talaltunk nagyon jo kis moci kolcsonzot Hoi Anban, szerencsere. Autot nem berelhet kulfoldi, max soforrel, igy maradt a motor. A lenyeg, hogy van rajta duda, hozza kell szokni, hogy hasznalni is kell. :-)3 napra 15 dolcsi, azaz ugy 3300 Ft volt a berleti dij. A benzinkuton…..
Az utikonyvunk egyik szuper tippje az volt, hogy ha Hanoiban jarunk, mindenkeppen kostoljuk meg a helyi fozesu sort, melynek a neve a Bia Hoi. Mikor a Parfum Pagodas turankat inteztuk, akkor kerdeztuk meg a szervezo kislanyt, hogy hol is lehet pontosan ilyet inni. O megmutatta a terkepen, mi…..
A reszletes repulesi tervunk a kovetkezo:      Ha valaki le szeretne csekkolni, eppen merre tartozkodunk a legterben, az alabbi oldalon megteheti:flightradar24.com/Keress ra a tablazatban megadott jaratszamra (bal felso sarok: search)-> majd enter-> es hopp, elo…..
Ugy nez ki, sajnos kovet minket a hideg idojaras Vietnamban. Hanoibol utanunk jott a hideg, szeles ido Hoi Anba. Egesz nap felhos volt az eg, fujt a hideg szel, a tengerbe nem tudtunk bemenni furdeni, mert akkora hullamok vannak.Az idojaras elorejelzes se kecsegtet minket sok joval, de mi bizakodoak…..
Mint mar emlitettuk, jo kis elmenyben volt reszunk azert, mert Hanoiban a repterrol a taxizas helyett a buszt valasztottuk. Ime a video, mely az utunk kozben keszult. :-)..
A mai ejszaka utan megallapitom, hogy az Ulloi ut zaja semmi, de semmi a Hang Ga utcankhoz kepest. Ez nem 2x3 savos ut, hanem csupan 1x1, de lebonyolit szerintem ugyanakkora forgalmat es az egy percre juto dudaszam also hangon is 40. :-)En fuldugoval aludtam el, mert a fiuk csak hegesztettek tovabb,…..
Eloszor is szeretnem megkoszoni Mindekinek a szulinapi koszontest telefonon,sms-ben es itt is! Elolvasni el tudtuk, de valaszolni ra mar sajnos nem, valamiert mindig ledobott minket a wifi. Ma is csak egy rovidke bejelentkezesunk lesz. A kis turnak szuper volt, nagyon jol ereztuk magunkat. Ma ismet…..
K&Zs nagy kalandja Vietnamban Hanoi 2012.03.06 16:11:00
A mai nap a kepek meselnek helyettunk. :-)Annyira elfaradtunk a varosnezesben, annyi mindent lattunk, hogy teljesen eselytelen az, hogy egy kerek egesz beszamolot irjunk. Igerjuk, bepotoljuk mindenkepp!Holnap reggel raadasul  koran kelunk, mert indulunk a Ha Long obolbe, igy legkozelebb pentek…..
Ma reggel 7-kor  iszonyat hangos zenere ebredtunk, hirtelen azt sem tudtuk, hogy honnan jon ez a hang. Kineztem az ablakon es azt lattam, hogy az utcan negyes sorban egymas utan az emberek vigyazzallasban allnak es hallgatjak az uvolto zenet. Lehet valami kis unnepseg volt, vagy vajon minden…..