Regisztráció Blogot indítok
Adatok
holnemvoltfesztivál

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sárkánylovas Van egy jó sztorid? 2012.09.25 02:34:36
Persze, hogy van. Akár el is mesélheted. A Holnemvolt Club ezúttal slam-et, azaz versenyt rendez, ahol bárki a színpadra állhat!  Időpont: 2012. 09.26.19.00 Helyszín: CÖKXPÔN RestArt kultúrbisztró, Horánszky u. 5. Vendégünk: Berecz András Belépő nincs! A…..
Beszámolókat rögtön az események után illik írni. Ez nem jött össze, de aki ott volt, tudja, hogy ez nem megy könnyen. Mert idő kell a befogadáshoz. A mesék érnek, dolgoznak, és két nap mesélés után nehéz visszatérni a hétköznapokba. Azért megpróbáljuk.A második alkalommal…..
Vacsoraidőben még két hazai mesemondó fog bemutatkozni: szombaton 18:45-től Lovranits Júlia és Fekete Gy. Viktor mesél, vasárnap 17:15-től Fekete Gy. Viktor Nagyapám és unokája című előadását lehet meghallgatni. A szombat esti kísértés után közönségtalálkozó lesz a Birs…..
A Paramythokores (Mesék Lányai) társulat története hat évvel ezelőtt kezdődött, amikor Vasileia Vaxevani, Antonia Velliou és Ifigeneia Kakridoni ugyanarra az athéni mesemondó-kurzusra iratkoztak be. Vasileia és Antonia eredetileg egy meseíró workshopon szerettek volna részt venni, de…..
A II. Holnemvolt Fesztivált non profit munkával szerveztük meg. Sokan, sokat segítettek nekünk abban, hogy az esemény létrejöjjön. Ezúton is köszönjük! Helyek A fesztivál helyszíne az idén is a LÖK (Lágymányosi Ökumenikus Központ), amely az Evangélikus Egyetemi Gyülekezet…..
Hangolódjunk rá együtt a Holnemvolt Fesztiválra!Mindenkit szeretettel várunk egy költészet napi előmesélésre a Macska Miau nevű helyre, ahol a fesztivál egyik fellépője, Jay Miller (USA) fog nekünk mesélni.A belépés díjtalan.Mint a többi programot, ezt is csak 14 éven…..
A szombat este a Holnemvolt Fesztiválon hagyományosan a kísértetmeséké és a hátborzongató történeteké. Tavaly temetők, templomok, szellemek voltak a főszerepben, és bevalljuk, a torkunkban dobogott a szívünk, miközben hallgattuk a történeteket, és hátranéztünk, amikor…..
Április 4-én este 7-kor megnyílt a Storytelling Bowls (Mesélő Tálak) kiállítás. Az alkotók - Grünfelder Judit, Szilágyi Csilla és Lublóy Zoltán - a Birs Bisztro alagsori helyiségében állították ki mesék ihlette táljaikat. Az első bemelegítő mesélésre (lesz még egy!) is…..
Berecz András: A mesemondó világot magyarázA mesemondónak ma is komoly felelőssége van: ő a tükör, a közösség kultúrájának kincstárnoka, aki érthetővé teszi a fontos dolgokat. Kihívásból is van elég: meg kell szelídítenie a félfülű közönséget. Berecz András, a…..
Berecz András Kossuth-díjas ének-és mesemondó."1957-ben Budapesten születtem. Az első dalokat édesanyámtól tanultam, aki a híres kunhegyesi táncos, tréfafa és nótafa, Tanka Gábor lányaként sok ilyet tudott. Erdélyben, Moldvában, Felvidéken, Somogyban, Nagykunságban,…..
A 2. Holnemvolt Fesztivál fővédnöke Varró Dániel költő és műfordító.Ezt csak erre az alkalomra, csak nekünk írta, köszönjük!Ha a vers az, amit mondani kell, mint ezt Kányádi Sándor bácsi hangoztatni szokta, – mert amit a költő papírra vet, az csak egy kotta, –…..
Jay Miller New York-i mesemondó és pantomim művész, aki különleges előadói technikáját nem csak színpadon alkalmazza, de Magyarországon tanítja is. Szóval, gesztusokkal, bábokkal és zenével ad elő lenyűgöző történeteket, melyekbe a közönséget is bevonja. HOLNEMVOLT…..
Sárkánylovas Mesélő tálak 2012.03.18 01:28:00
Mesélni nemcsak szavakkal lehet, hanem történeteket megjelenítő tárgyakkal is. A Holnemvolt Fesztivál kísérő kiállításán három fiatal tervező üvegből és porcelánból készült képekkel elevenít meg olyan személyes meséket, amelyekhez az ihletet családi élmények, regények,…..
Paola Balbi 1999-ben diplomázott az Olasz Nemzeti Színművészeti Akadémián; azóta színésznőként dolgozik. A mesemondás 2003-ban keltette fel az érdeklődését, szerelem volt első látásra. Fiatal kora ellenére Paola hamar Olaszország egyik vezető mesemondójává vált, és…..
Mától nem csak a helyszínen veheted meg a jegyed. Mostantól működik az online jegyelővétel! Egészen április 6-ig élhetsz ezzel a lehetőséggel. Érdemes kihasználni, mert így olcsóbban juthatsz belépőhöz. :) Bővebb infóért kattints honlapunkon a "Jegyek"-re! ..
A Holnemvolt Fesztivál görög mesemondói, Vasileia Vaxevani, Antonia Velliou és Ifigeneia Kakridoni a mesék útján találtak egymásra; együtt tanulták a mesemondás művészetét görög és nemzetközi mesterektől. A mesékben rejlő igazság és erő elbűvölte őket; felfedezték, hogy…..
Szeretnél belátni a kulisszák mögé?Szeretnél részt venni a fesztiválon, de nincs pénzed belépőjegyre?Ha elmúltál már 18, kedves vagy, mosolygós és türelmes, és szívesen állnál a ruhatárban, az előadó terem bejáratánál, vagy ülnél a pénztárban, esetleg szívesen…..
Akkor most hivatalosan is eláruljuk, kik jönnek az idén!A II. Holnemvolt Fesztivál fellépői:Berecz András (aki nem hallotta még mesélni, az sürgősen hozza be a lemaradását! Itt az alkalom! :)Kovács Marianna (magyar-horvát könyvtáros mesemondó)Paola Balbi és Roberta Montisci…..
Egy kis kedvcsináló következik: képek a 2011-es Holnemvolt Fesztiválról. Ami volt: székely népmesék, viking legendák, sírós-nevetős roma történetek, lousianai mocsárparti, perui szerelmes mesék. A helyszínek: LÖK, Budapest (Lágymányosi Ökumenikus Központ), és a Gerlóczy…..
A storytelling sokkal többet jelent egyszerű mesemondásnál. Ez egy színes, különleges nemzetközi műfaj, amely nem csak a tündérmeséket és népmeséket foglalja magába; egy storyteller elmesél és színpadra visz bármit, ami történet, ami elmondható. Ezért aztán nincs is két…..
Az utóbbi évtizedben a világ számos országában éledt újjá a mesemondás műfaja. Magyarországon a mozgalom még gyerekcipőben jár, a külföldi mesemondókkal való találkozás új történetekkel ajándékozza majd meg a hazai közönséget. A célunk, hogy a Holnemvolt Fesztivállal…..