Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ViczeG

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A témahét első fontos fogalma a számomra, a sokat emlegetett digitális kompetencia fogalma. Az előző témahéten is előfordultak ez a kifejezés, de inkább az Európai Uniós digitális kompetencia mint kulcskompetencia meghatározásból levezetve. Így a digitális kompetencia fogalma: "a…..
ViczeG 2012.03.11 22:43:21
@weszelyorsolya:
Úgy érzem az okfejtésed nagyon reális és közel állhat az igazsághoz.
 A harmadik órai tananyagot hallgatva megint sok új információval gazdagodtam. A legalapvetőbb ezek közül az, hogy kiderült számomra: digitális írástudatlan vagyok. Ugyanis nem csak nem használtam az említett alkalmazásokat, oldalakat, de nem is nagyon hallottam róluk. A…..
ViczeG 2012.03.11 22:31:15
@Vbalint:
Egy kicsit hosszú a megfogalmazás, de a lényeg benne van. Illetve az eszközök változásához kapcsolódóan a technikai fejlesztők is általában törekednek arra, hogy felhasználóbarát programokat, eszközöket dolgozzanak ki, mégis időbe telik az új eszközök alkalmazásának megtanulása.
Miként lehetne definiálni a kompetenciát? Vajon elképzelhető, hogy digitális kompetenciával születünk? Milyen kompetenciával kell rendelkezni a digitális állampolgárság eléréséhez? A pedagógus mindenek felett? Tényleg ennyire rosszak az élményeink? Ezekre a kérdésekre…..
A sokak által emlegetett Tari Annamária könyve kíváncsivá tett a Z generációról, így hát utána olvasgattam.Mennyire tartható hasznosnak, ha a gyermek a számítógép előtt ülve tölti az egész napját otthon? A szülőknek aggodalomra van szükségük?Azt látjuk, hogy ennek a…..
  Mikor ezeket a sorokat írom, addigra a csoport aktívabb tagjai már közreadták blog bejegyzéseiket. Ugyan szerettem volna hamarabb feltenni facebookra én is az órával kapcsolatos gondolataimat, azonban az első hét után kifejezett tavaszi fáradtság (ahogy a kommentben is…..