Regisztráció Blogot indítok
Adatok
"derék szíj"

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
világevő Jégkocka (recept) 2012.08.23 09:32:16
Biztos sok háztartásban vannak olyanok, akik nem ismerik ezt a nem túl bonyolult receptet, és ezért van az, hogy elhasználják a meglévő jégkockákat, és amikor szükség lenne rá, akkor már nincs a mélyhűtőben, mert nem készítettek újat recept hiányában.Ilyen nagy melegben pedig…..
Rogán Antal, aki korábban a "luxusbaloldal" bélyeggel támadta politikai ellenfeleit, a keddi IMF tárgyalások előtt még gyorsan megmerítkezett a bulvárban. A provence-i nyaralásáról visszatérőben küldött egy kedves képet a Blikknek, amin a családjával egy hattyú alakú…..
A történet nem 2006-ban kezdődött. A történet kezdete 2002. Ez az év, amikor a jobboldal vereséget szenvedett, és nem emelt fővel tette ezt. Ütött, vágott, utcára vonult. A szélsőjobbos haverok meg már akkor törtek és zúztak. A baloldal békét akart az országban, mert igen…..
"derék szíj" 2012.03.10 10:49:52
Tisztelt "pocaklakó minimanó"!

Javaslom, nem menjünk bele a "tényszerűségbe", mert a vita parttalanná válna! Oldalakon keresztül sorolhatóak lennének a Fidesz - kormány (és parlamenti többsége) tényszerűen antidemokratikus és jogellenes döntései!

A többször ismételt "bloggerina" kifejezés - legalábbis az én érzékeny füleim számára - nem csak "minőségileg lekezelő" stílus takar, de még némi hímsovinizmust is!

Apropó "nickname": Vajon mit takar a "pocaklakó"? Végtagokkal és önálló szívveréssel, valamint jól meghatározható nemi identitással rendelkező magzatot? Szedercsíra állapotot? Zigótát? Vagy még csak a petesejt felé lelkesen úszkáló, optimista Fideszes ondósejtet?

Persze - pártfeladatként - ezt a blogot is tele lehet "maszturbálni" minden szakszerűséget nélkülöző, "álnaív" és "álpártatlan" kérdésekkel és hozzászólásokkal, de reményeim szerint ettől még jól látható, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség számít!

A szelektálás persze itt is a moderátor dolga, de remélem ő sem hagyja, hogy itt is a nemlétező (és sosem létezett) "kétharmad" tematizálja majd a közbeszédet"! (Az eddigi 16 komment több, mint egyharmadát!)

Egy este tízkor megjelent írást már másnap hajnali fél ötkor sértően lesújtó véleménnyel minősítő hozzászóló esetében gyanúsnak tartom ezt a "kitartóan jobbító szándékot"! Én az Ön helyében már régen visszatértem volna az "enyéim" meghitt akolmelegébe! (Persze, ha feladat, akkor feladat! Az persze más!)

De akinél a "baloldaliság" könnyen észrevehetően szitokszó, aki "baloldali politikustól" persze nem is vár többet, az egyáltalán mire vár itt? Mert ha tényleg semmire, akkor jelenléte csak mazochizmusként értelmezhető...
Egyenruhás polgár ELINDULTUNK… 2012.02.13 11:27:00
A 2010-es kormányváltás óta sokan sokféleképpen kifejezték már véleményüket arról, ami a Köztársaság egyenruhás polgáraival történt.A jelenlegi kormány nem válogatott az eszközökben, amikor bosszút állt a nyugdíjas és az aktív állományon. Szerzett jogok elvétele, 16…..
"derék szíj" 2012.03.09 00:46:29
Rengeteg gondolat, vélemény kavarog bennem, amelyeket talán később - ha valamely új téma aktuálissá teszi - apránként megemlítek. Most csak az előmeneteli és nyugdíjazási rendszerrel kapcsolatban kívánom néhány gondolatomat kifejteni.

Sérelmezem, hogy a jelenlegi vezetés - jogellenes döntéseit igazolandó - rendszeresen megtévesztő módon hivatkozik például a nálunk magasabb külföldi nyugdíjkorhatárokra! Elhallgatva, hogy "azok" a korhatárok többnyire nem a leszerelés és nyugállományba vonulás kötelező életkori minimumát, hanem - az összes feltétel megléte melletti - lehetséges maximumát jelentik!!!

Ahogyan egy gyárban is sok szakmunkásra, kevesebb technikusra, és csak egyetlen főmérnökre van szükség, a seregben és a rendvédelmi szerveknél is a "piramis elv" érvényesül! Nem lehet minden őrmesterből, hadnagyból ezredes, vagy tábornok! Aki a vállalt szolgálatát becsülettel teljesítette, annak munkáját megköszönik, járandóságát megállapítják és tisztességgel elbúcsúznak tőle. (Jobb helyeken még a civil életben hasznosítható képzettség megszerzéséhez is hozzásegítik, aktív szolgálata alatt.)

Nem lenne jó visszatérni ahhoz, ami gyakorlatilag lehetetlen! Tudomásul kell venni, hogy a katonai, rendőri, stb. pálya - különböző okokból - nem lehet mindenki számára egész életre szóló hivatás. Számomra a legszimpatikusabb az "up or out" elve: Magasabb rendfokozat általában csak magasabb beosztással érhető el. Aki ennek elérésére bármely okból képtelen, illetve alkalmatlan, azt elengedik. Magyarán: a nyugdíjazás ideje szinte rendfokozatonként eltérő!

Sokan emlékszünk még a 60-as, 70-es évek rendfokozatukban megrekedt, keserű, sértett tisztjeire: a köznyelv (Jules Verne nyomán) "tizenöt éves kapitányoknak" hívta őket. Rontották a hangulatot, gátolták az egészséges előmenetelt, "székrekedést" okoztak, jobb esetben eldugták őket valami "kegydíjas" beosztásba.

Normális országokban ezek a tisztek leszerelnek, nyugdíjba mennek, ráadásul a civil társadalom tárt karokkal várja őket az üzleti életben, a közigazgatásban, a politikában! Hogy is ne! Rendhez, fegyelemhez szoktak, tudnak dönteni, szervezni, utasítani és a végrehajtást ellenőrizni! Ráadásul - jó általános műveltségük mellett - gyakran különleges ismeretekkel is rendelkeznek. (A Paksi Atomerőmű is sok volt VV-s tisztet csábított el magasabb fizetésért, szolgálati lakásért, mert olyat tudtak, amit civil iskolákban akkor még nem is tanítottak!)

Nálunk is szinte elküldték ezeket a kollégákat, ma pedig nemcsak a nyugdíjukat adóztatják meg, de ha kis jövedelmük mellett hasznos munkával kívánják családjukat segíteni, még "utánuk is nyúlnak"! (Ha jól tudom, akinek civil jövedelme meghaladja a minimálbér kétszeresét, annak megszüntetik a szolgálati járandóság folyósítását.)

A magyar "modell" igazságtalan, sértő, megalázó, ráadásul meggyőződésem szerint pazarló is! Nem lehet egyszerre kommunikálni a hasznos tevékenységre kényszerítést, ugyanakkor büntetni is ugyanazt! Hogyan akarnak katonát, rendőrt toborozni úgy, hogy aki - a minden más állampolgárt is megillető jogával élve - munkát, hivatást változtatna, azon látványosan "bosszút állnak"? (Mindeközben sajnálkozva a magyar "munkavállalói mobilitás" alacsony szintjén, illetve hiányán!)

Aki a maga részéről teljesítette azt, amit vállalt, az joggal várja el, hogy megkapja érte azt, amit a haza, állam, kormány neki ezért cserébe garantált! A tisztességet, az adott szó betartását csak az várhatja el, aki maga is tartja a szavát! A politikusoknak miért nincsen kötelező "etikai kódexük"? Őket becstelenségért miért nem lehet a "politikusi karból" örökre eltávolítani?

Irigylem azokat az országokat, ahol a 15-20-25 év után nyugdíjazott katona, rendőr saját pénzén csináltatott díszegyenruhájában parádézik a társadalmi eseményeken, élvezve a társadalom jogos tiszteletét! Ahol a Doktor úrhoz, Ügyvéd úrhoz, Szerkesztő úrhoz, vagy Mérnök úrhoz hasonló tisztelettel szólítják - haláláig - Őrnagy úrnak! Mert ott a "haza" megbecsüli fegyveres védelmezőit! Nálunk még az aktív állomány is alig várja, hogy civil ruhába öltözve elbújhasson a névtelenségbe, mintha az egyenruha valami szégyellnivaló "stigma" lenne! Vallom, hogy nem ezt érdemlik, ezt nem ők "intézték el" maguknak!

Most ez látszólag "spórolás", de előbb-utóbb nagy ára lehet! Ha egy ország (élén annak vezetésével) "életemet és véremet" kéri, csökkentve, sőt elvonva ennek a tevékenységnek anyagi és erkölcsi megbecsülését, akkor rossz vásárt csinál! "Banánért csak majmot lehet kapni!"