Regisztráció Blogot indítok
Adatok
németsrác2

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Heti merítés 2012.06.17 09:15:00
Megláttam Őt! Egy remekbe szabott anyagi összeomlás okán akkoriban egy Golf 1.6 D típusú rémálom kiegyensúlyozatlan tulajdonosa voltam. A kis méregzsák Ez az aminek lelke van...Ez az amiről nem tudja szinte senki, hogy mi...Ez az ami hangjával felveri a környéket...és ez az…..
németsrác2 2012.06.30 23:52:14
Nagyon érdekes hogy mennyire más itt (Németországban) és otthon a kocsitulajdonosok mentalitása. Ha otthon látok egy 5-ös BMW-t, nagymercit vagy egyéb 'luxuskocsit', akkor az ablakon bepillantva a gazdag apuci 20 éves hülyegyerekét látom, illetve a régi swiftekbe, corsákba benézve nagyrészben lakótelepi lökötteket látok.
Itt németben ha benézel egy drágább autóba - és hidd el KICSIT többet látni mint otthon (München) - akkor azt szinte biztos hogy egy 50 év körüli úr vezeti aki egy biztonságos autót akar magának. Habár az autók átlagéletkora jóval fiatalabb mint otthon, itt is látni 10-15 éves autókat, azokat nagyrészt azok veszik akik nem akarnak 600-1000 eurós javításokat kifizetni. Érdekes hogy itt nem nézik le egyáltalán azt akinek kisebb/gyengébb a kocsija. Persze ez lehet azért van mert ha nagyon akarja ő is vehet egy ötös BMW-t de minek? Heti 2x elmenni bevásárolni tökéletes a négyes golf is minek venne drágábbat. Pedig itt aztán minden autó lényegesen olcsóbb mint otthon és valós (nem ritkán 400-600.000 km) futásteljesítménnyel. Otthon tessék keresni 300.000-nél többet futott 10 éves dízelt. Szinte nincs is! Ennyit a magyar autós mentalitásról.
Még annyit hogy itt kötelező a gyalogost átengedni a zebrán, de érdekes módon sohase dudál senki csak megvárja azt a borzalmas 10 másodpercet mire átér. A másik a követési távolság, amennyiben az autobahnon 'rámész' valakire azt a rend őre 400 euróval jutalmazza.
Erről jut eszembe, anno olvastam itt egy cikket hogy egy autóst az idegesített hogy a piros lámpánál világított az előtte álló féklámpája és hogy miért nem rakta az előtte álló automata váltós az autóját üresbe. Else hittem hogy van ilyet. Idegesít a féklámpája?! Nézem, nem április 1-je a cikk keltezése, ezek szerint ez komoly?! Komolyan vannak ekkora idióták? Vajon hogy kezelheti a komolyabb problémákat ha ez okoz neki fejfájást? Egyébként jogsin azonnal buktatnak ha nem rakod üresbe és nem taposod a féket tehát az egész dolgot nem értem. Sziasztok