Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szelsebes

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nők az Erbore törzsnélAz erbore faluban este nyolc után már nem nagyon van mit tenni. Elfogyasztjuk a vacsoránkat a közösségi sátrunkban a tolmácsokkal és a helyi vezetőnkkel, Firew-val. (Ha szabad ég alatt világítanánk, pillanatok alatt felfalnának a szúnyogok). Általában…..
szelsebes 2012.03.01 17:49:35
Kedves Eszter és András! A Törzsek sorozat nemcsak érdekes lehet, hanem nagy felelősség is. Nálunk már nem kevés olyan cikk, tudosítás született, amely egy a magyar/európai ember számára furcsa, érthetetlen, kedélyeket felborzoló szokásokat az "első európai rácsodálkozással" mutatta be (engem például megdöbbentett, ahogyan a mauritániai "mennyasszony"-hízlalás témája körbejárt a magyar női magazinokban). Számomra az lenne az igazán nagy dolog, ha a tudosító jobban belemélyedne az adott kultúrába, és toleranciával és egyben tudással tudna láttatni valamit. Ehhez még persze kevés a néhány hét is, mert az idegeneknek -különösen kamerával- mást válaszolnak a helyiek néhány nap, egy hét, néhány hónap és évek után. És ez akkor is igaz, ha az illető riporter nagyon közvetlen, megnyerő, aranyos, értelmes, jó megfigyelő,stb. A szüléshez pl. szeretném hozzátenni, hogy a nálunk/Euróbában közismert szülési mód jellemzői (pl. kiabálás) nem általánosíthatók minden kultúra asszonyára. Ajánlom figyelmedbe, Eszter, Gilles de Maitre Világra jönni c. filmjét. Ebből (is) kiderül, hogy a szülés érzete lehet könnyen kibújó is. De ez a téma nagyon messze vezet..., abbahagyom.
Mivel nyilván nincs időtök hosszabb időt eltölteni valahol, azt szeretném javasolni, hogy beszélgessetek nagyon sokat olyan magyar/nem magyar emberekkel, akik éveket éltek valamelyik a miénktől eltérő kultúrában. Ne haragudjatok, de számomra a ti filmetek is csak egy első európai rácsodálkozás volt.