Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aakos12

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A blog Facebook-oldalán pár napja a dániai biciklizés a téma, eddig arról volt szó, hogy Dánia biciklisnemzet-e (naná!), és hogy könnyű arrafelé biciklizni, mert Dánia lapos (hát nem annyira). De a harmadik tervezett téma, hogy Dániában csak úgy ott lehet hagyni a bicikliket az utcán, senki nem…..
Y-GEN Újra büszke magyar 2017.03.16 13:40:20
Nem akartam viselni, mert úgy éreztem, hogy sokan az én ízlésemnek giccsesen, túlságosan gyakran hordják, és mint jelképet amortizálják ezzel. Rájöttem azonban, hogy a mellőzése az én hibám is volt. A kokárda viselése ugyanis rólam és a kokárdáról szól. Az ünnep nem szabad, hogy a politikáé legyen.…..
aakos12 2017.03.17 15:08:11
@deneskata: @hullajelölt88: Ha valaki azért nem tûzi ki a kokárdát, mert "a másik kisajátította", azzal csak legitimmé teszi a kisajátítást. Semelyik nemzeti jelképünket nem szabad egy párttal sem azonosítani, ezek kizárólag a magyarság szimbólumai, politikán felül álló dolgok.

Valószínûleg az is sokat segítene ebben, ha a nemzeti ünnepeinken tilos lenne bármiféle nyilvános pártrendezvény. Jelenleg ugyanis ezeket elõszeretettel használják a pártjaink arra, hogy egymás ellen uszítsák az embereket ilyen-olyan múló érdekek mentén. Szomorú, hogy pont ezek az események jutnak ilyen sorsra, noha épp ezeket lehetne közösségépítésre használni.
Tudjuk le az elején: az idei műsor sztájlisztja nagyon jó haverja a producereknek, és láthatóan vakon bíznak benne, ami dicséretes, meg minden, de nem szó szerint vakon kellene, mert akkor a Tóth Gabi fejére applikált madárfészek, és Puskás Péter teljes hacukája tuti nem kerül műsorba. Vagy csak…..
aakos12 2016.11.21 14:24:35
@randomgenerator: Köszönöm! Nem csak írásból élõktõl idegesítõ, hanem mindenkitõl! Beleértve a "legyen szép napod"-ozást.
Wang Mester neve nem ismeretlen a gasztronómiát kedvelők körében, az autentikus kínai ételek ha szóba kerülnek, akkor az ő neve megkerülhetetlen lett Budapesten az elmúlt években. Nem is olyan régen tőle érkezett egy meghívás, miszerint szeretnének valami különlegességgel meglepni...
PrehryFarkas Korábban már írtam egyszer az amerikanizálódás apró jeleiről, amiket mi magunk is észreveszünk. De vajon melyek azok, amiket éppenséggel magyar rokonaink és ismerőseinek fedeznek fel magyarországi ott tartózkodásunk alatt? Nos, ezt a legkönnyebben egy szokásos évi nyári…..
aakos12 2016.06.30 09:47:16
@BircaHang Média szerkesztősége: Én már hallottam ilyet, egyébként az utolsó bekezdésben írta direkt így a szöveget. Ezt, ha jól emlékszem "hehezett tének" hívják egyébként, a lényege az, hogy a t után mintha még lenne egy h is, pl. gondolj a time szóra: tájm vs. thájm.
aakos12 2016.06.30 09:48:08
@Lenina Huxley: Megelõztél :)
aakos12 2016.06.30 10:25:58
@BircaHang Média szerkesztősége: Szerintem csak nem talált jobb módot az érzékeltetésére, ezért írta, hogy h :)
A formátum feketeöves sorozatfüggőknek ismerős lehet, Taken Out címmel fejlesztették ki az ausztrálok, és mutatták be 2008-ban, de igazi sikert a briteknél aratott (Take Me Out címmel), ahol már a hetedik évad is lefutott, sőt, egy testvérműsort is kitermelt, szóval van kakaó az…..
aakos12 2015.05.11 14:23:45
@juhaszvik: Ez Dániában Dagens mand (A nap férfija) néven fut(ott), ott úgy van, hogy az aktuális adásban megmutatták, hogy hogy sikerült az eggyel azelõtti adás párjának a randija, a fiú is meg a lány is elmondták mi a benyomásuk, ez persze nem mindig egyezett.. Elég jókat lehetett nevetni idõnként.
A Dániában német nyelven megjelenő "Nordschleswiger" napilap online változatában február 23-án érdekes hír jelent meg: a Dong Energy dán energiakonszern eladja a most épülő "Borkum Riffgrund 1"-szélpark részesedésének 50%-át. A szélpark 2014-2015-től szolgáltat majd áramot,…..