Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kriszti1977

41 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedvesek, annyira rég jelentkeztem! Más irányt veszek; az eddigi életvitel, gondolkodás, hozzáállás nyilvánvalóan - finoman szólva - nem jött be. :) A szabadidőm nagy részét alkotással töltöm. Persze kinek mi az alkotás, én rákaptam a kovászos kenyér sütésére (Ormós Gabi blogja páratlan,…..
Autózás közben mindig figyelni szoktam a gyalogosokat, főleg sötétedés után. Hátha valaki nagyon fázik, elfáradt, segítségre volna szüksége (nyilván máskor is, de este a mínuszokban extra a figyelmem, lassabban is megyek). Múltkor visszagurultam egy nénihez, megkérdezni esetleg hazavihetném-e.…..
A címben szereplő két hashteg-et fogom használni jövőben az instán. Mivel ez a név csak az enyém, a barátomtól "kaptam" szintén egy szép, kedves emlék. Mint az instán az imént kifejtettem, számtalan jó emlék akad az életemben, melyet sikerül 1-1 fotóval megörökíteni, ám ezeket vagy nem nézem vissza…..
Könnyű egy idegennel, baráttal, utassal a vonaton kedvesnek lenni. Villantok egy mosolyt, váltunk néhány szót, ő ezáltal emberinek, jónak, kivételesnek lát engem. Különlegesen ragyogok, mint az októberi meleg napfény bőrömön. Kivételes, egyedi. Ezek a szavak visszhangzanak fülemben újra és újra,…..
Kriszti talpraáll Lovagom 2018.10.14 15:40:32
Izzik a parázs, hevíti szíved acélhúrjait, készül saját kalitkád. Nagy műgonddal, aprólékos mozdulatokkal, hol óriási, erős csapásokkal vágsz az üllőre, később visszaveszel a lendületből, a lényeg, minél erősebb, tartósabb legyen. Tisztában vagy vele, lovagod érkezik hamarost, a lódobogás lassan…..
Ti is látjátok ezt a plakátot lépten nyomon? Országunk élén évek óta trónoló vajda családot támogató, keresztyén értékeket ránkerőltető újabb agymenése ez. A tegnapi otthoni családi cirkusz után azt kell mondjam, gondoljuk újra kedveskéim! Minden történet úgy szép ha teljes, egész képet alkot, így…..
Kriszti talpraáll Chill and relax 2018.10.08 17:49:22
A múlt heti szabim óta ki vagyok cserélve! Tudtam, szükségem van a pihenésre, a nyugira... csak néhány nap távollétre, a napi rutintól távol. Az ébresztőóra távoli rémálom csupán, lazulás van, nincs kötelesség, de! túlagyalás sem. Hiszen állandó a küzdelem, ésszel, tudatosnak maradni, koncentrálni…..
Kriszti talpraáll Pandora 2018.10.06 19:51:26
Csendben vagyok jó ideje, pedig annyi mesélnivalóm akad. Napi szinten futnak át érzelmek testemen, lelkemen, szívemen szinte észrevétlenül, előzmények, okok nélkül. Fakó lelkem időt sem ad ezek feldolgozására, már huss, érkezik a következő. Millió alkalommal megtehettem volna, fürgén jegyzetelek,…..
Egyik legfelemelőbb érzésünk a hála. Ezt a pozitív, csodás dolgot nap mint nap gyakorolni kell, és olyan szeretetenergiák szabadulnak fel bennünk és a környezetünkben, mely egy csodás körforgásnak köszönhetően - ha úgy tetszik - kamatostul visszaáramlanak felénk. A gyógyulásom útján…..
Hát basszus, épp az imént világosodtam meg. Akarjátok ti is tudni mi az amire rájöttem? Totál hülye vagyok. Ragozhatnánk napestig mindenféle cifra formában, idióta, agyhalott, baromarcú, csak hogy a leginkább elterjedt jelzőkkel illessem saját magam. Miért is vagyok az? Azt hiszem, ami nekem jó az…..
Egészen addig örültem ennek, amíg ráébredtem; bár inkább az lenne. Akkor a külvilág - legyen családtag, munkatárs, főnök, ismerős, képes lenne betegként kezelni. Ám mivel képes vagyok ugyanúgy viselkedni, mint egy "egészséges" ember - abba most ne menjünk bele hány VALÓBAN egészséges van azok…..
Sokadjára gondolom tovább Peet, alias P. Szabó István blogbejegyzését. Bátran merem állítani több év fogyókúra, diéta, mindenféle kéretlen táplálkozási tanácsok, ezek alapján kialakult táplálkozási és emésztési zavarok kapujában, nála komplexebben még nem hiszen valaha nézte a súlyfeleslegtől…..
Közhely. Marha nagy rózsaszín vattacukor jut eszembe, amit a szivárványon fogyasztok el fültől fülig mosolyogva, a lábamat lóbálva és talán a Micimackót énekelve bűbájos, rózsaszín virágmintás ruhában. Minden nap. Élni jó, egészséges vagyok, családom szintén, mi bajom lehet? A többi majd jön…..
Kriszti talpraáll #pride 2018.07.08 11:22:44
Évről évre megfogadom, hogy csendben maradok, nem nyilatkozom. Mire is jók a fogadalmak, szabályok?... Áthágjuk őket - én legalábbis mindig! :). Érnek olyan hatások a közvetlen környezetből, a világ különböző részeiről, és persze tapasztalataim is sokat nyomnak a latban. Képtelen vagyok hallgatni,…..
Lábad már órákkal ezelőtt lefagyott. Az orrod csípi a hideg, igyekszel minél lassabban levegőt venni, reméled a jégszilánkok az orrod járatait fagyasztják át, a tüdőd előtt már olvadásnak indulnak. Jeges szél süvít, úgy képzeled ha füled megfognád óriási reccsenéssel letörne, annyira jéggé fagyott.…..
Nagyon szeretnék végre megváltozni, de nem tudom megtagadni magam. Nyilván megtanultam "viselkedni", valamelyest megfelelni az elvárásoknak, csendben maradni mikor ordítanék legszívesebben, s fapofát vágni azzal ellentétben, ami igazán a szívemből jönne, úgy istenigazából elküldeni valakit a…..
A fekete sas   Engedjétek meg, először is, hogy „személyeskedjek” egy kicsit.Iskola (igen, az általánosban és a középsuliban is) történelem 2-es, épphogy a küszöb alatt átcsúsztam, és tojtam a törire. Mert unalmas, száraz, marha sokat kell tanulni, évszámok, királyok, ki mikor, mettől, meddig……..
Margitnéni egy kis házban éldegèl Gyuszibácsival. Apró kamra, kis konyha középen egy asztallal, az ablakban virágok éldegélnek. A nappaliban van a hálószoba, vagy a hálóban a nappali?....  Minden nap egyforma. Ébresztő reggel 7 körül. Átszaladni az unokához biztos elment-e iskolába. Elteltek évek,…..
Rendhagyó vagyok, nem magamról fogok beszélni, de ez nem maradhat kimondatlanul, s remélem minél több emberhez el fog jutni ami megtörtént a családomban.  Először is mielőtt bárki szétcincálna; nem állítom minden orvos/ápoló/asszisztens/nővér olyan akiről a bejegyzések szólni fognak, és minden…..
Kriszti talpraáll Endorfin 2018.04.16 19:29:46
Áldásos tündérvirág, minden társaságában töltött pillanat mellyel tested elárasztja maga a csoda.Légy észnél; nem alap az életedben, hanem tenned kell érte, nap nap után, maradásáért harcolnod kell, távolléte kínkeserves szenvedést, szomorúságot, reménytelenséget, állandó szürkeséget hoz életedbe.…..
Kriszti talpraáll Ölelj meg 2018.04.09 20:52:49
Az ölelés a lényeg. Az élet végtelen körforgása, mely sosem áll meg... megöleled, szereted, visszaölel. Nyilván a fa nem fog visszaölelni, de a lelkednek szüksége van rá. A kapcsolatra, a természetre, szeretetre, békére, energiára, nyugalomra. Egy nagyon kedves barátom, akivel beszélgettünk a…..
Sosem elég ismételni;  az általánosságban elterjedt nézet szerint a depressziós ember dilis/bolond/megzakkant – sorold csak tovább ha akarod. Legfontosabb tudatosítani, ez egy olyan betegség, mint a dádha :) csak nehezebb meggyógyulni belőle. Mindannyian más terápiát választunk - mint korábban…..
A szépség belülről fakad. ...... Rajtam kívül hány nő-és férfi társam hiszi/hitte el ezt a maszlagot? Próbáltál már hódítani karikás szemekkel, kialvatlanul kócosan, macinaciban sportcipőben? Hiába bájologsz, mosolyogsz, a kutya SE néz rád. Millió és egy átlagos, nyúzott, leharcolt embertársad…..
Kriszti talpraáll Lucifer 2018.03.20 18:29:30
Lucifer. Maga az ördög? Mind tudjuk, bukott angyal, atyja büntetésből száműzte a pokolba. Mit is tesz a mai, XXI. századi Hollywood egyik üdvöskéje, Jerry Bruckheimer ezzel a rém egyszerű mesével/legendával? Mint a korábbi évek során számtalanszor, bitang látványos, csúcsszuper sorozatot varázsol…..
Az emberek általában megszervezik a kutyáikkal az életüket. Határozott ritmusban élik velük napjaikat, reggeli-esti séta, vacsi, pisi-kaki ugyanakkor. Mindmáig emlékszem gyermekkoromban a szüleim is eszerint gondoskodtak kedvenceikről. Reggeli rövid séta, esti vacsi, hosszú séta télen-nyáron hóban…..