Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dzsam

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A végtörlesztési hajrá után lecsitulni látszik a devizahitelesekre fordított figyelem a médiában.Pedig a probléma nem oldódott meg. Az adósok többségének nem sikerült kiszállni avészkijáraton, és továbbra is utazni kénytelenek az adósság vonatán. A vonatozás sokaknak…..
dzsam 2012.02.29 15:12:18
mivel szép idő van,ráérek,tökvéletlenül idekeveredtem,hát elmesélem a történetünket.
ha már így alakult....
8 évig spórolgattunk,tervezgettünk,h a családi segítséggel vett házunkat felújítsuk,nagyobbítsuk,mert a 3 gyerekkel másfél szobában,azért nem igazán jó,mégha sok jó ember kis helyen is elfér.
8 év után beláttuk,spórolásból itten nemhogy kacsaláb,de szigetelés,tető-nyílászárócsere sem lesz.osztottunk/szoroztunk,mennyi az,amit még akkor is ki tudunk fizetni,ha éppen szorosabbra kell húzni az övet.
irány a legnagyobb hazai bank.papírok leadva.
értékbecslő jön,bank közli:tud adni 3 millát.
nagyszerű,chf,rövid idő,nem sok a törlesztés.
fél nap múlva hív a bank:tudnak adni kétszeres hitelt,nem sokkal magasabb törlesztőrészletekkel,nem sokkal hosszabb futamidővel.kell???
mondtam,kupaktanács,ha megbeszéltük,visszahívom.
másnap,hajnalok hajnalán-még az orrom a kávéscsészében-,hív a bank.kaphatunk 8 millát.
én hümmögök hitetlenkedve,majd érdeklődöm erőssst a részletek felől,úgymint törlesztők,futamidő.
bankoskám negédes hangon lebegtet,óóóóóóó ezek csak részletkérdések(tényleg azok wazze,életbevágóan részletkérdések),fáradjak be,megbeszéljük,de gyorsan,mert ki tudja,meddig kínálják ezt a zakciJós hitelt.
ismét kupaktanács,majd bank.
a legapróbbetűs részletre is kíváncsi vagyok.
tehát:felvehető hitel:8 milla.futamidő:20 év
havi törlesztő(k):az első 4 évben 37ezer,majd nő,de a legmagasabb törlesztőrészlet a 18.évben sem több 63ezernél,az is csak két évig,majd folyamatosan csökken.
a chf ekkori állása 140ft.

ehhez képest a mai helyzet:
faktoringnál a házam.
és nem azért,mert nem fizettem a hitelt.
fizettem,nem is keveset.előfordult,h a chf alakulása miatt 130ezret is nyomtam,nem egy hónapig,de az átlag 100ezer volt.

és mégis.egyszercsak,mint a mesében,érkezett egy közjegyzői okirat,miszerint a bank tartozás!!!! miatt felbontotta a szerződésünk.
holott,azt közölte a kis bankos csajszika,mikor megérdeklődtem-látván a chf rohadtgyors emelkedését-,h mi van,ha nem tudok éppen annyit törleszteni,amennyit kéne,azt válaszolta lazán:-semmi baj,a lényeg,h vmennyi törlesztés mindig menjen rá.

na,így nem volt lényeg.....

a faktoring maga a röhej.
bementem egyezkedni.azzal indítottak,h havi 150ezer,20 évig.
na,itt elkezdtem röhögni....mondtam,számoljon utána,az barátok közt is 36milla,akárhonnan nézzük.azé' menjen már a francba.

egyszerűen,nem értem.
ennyire nem volt nekik elég a havi 100-130ezrem????