Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dijjjus

18 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindennapok női szemmel The End... 2021.08.22 16:29:02
Azt hiszem az utolsó bejegyzéshez érkeztem. Sokszor kérdezték tőlem, hogy mikor kap el az ihlet? Én mindig csak egy mondatban tudtam válaszolni erre. Ha valami nem kerek. Ha minden tökéletes volt, vagy legalábbis olyasmi, akkor sose jött az ihlet. Most vagyok azon a ponton, hogy bár nem minden…..
Mindennapok női szemmel Tévutak 2021.03.21 17:28:23
Kinyitom a szemem, a szobában sötétség. Csak egy kis szuszogás töri meg a hajnali síri csendet. Nem tudok aludni. Nem, nem álmatlanság ez, inkább az, hogy végre kialudtam magam és erre ez a szuszogás is közrejátszott. És csak gondolkodom. Gondolkodom azon, hogy hol jártam eddig? Mennyi de mennyi…..
  Egy olyan emberről mesélek most, akit nem volt ember, aki ne szeretett volna. Az életem legfontosabb szereplője, ezt nyugodtan állíthatom, természetesen a lányom után. Nem volt ember, aki jobban várt volna engem 1979-ben. Bár pogány ember volt, imái meghallgatásra találtak, lány unokája lett. És…..
  Fantasztikus ez az élet. Általában véve minden ember tizenkét évig tanul, ahhoz, hogy művelt legyen, hogy értse az élet dolgait. S csak akkor döbben rá tudatlanságára, rutintalanságára, amikor kikerül az iskola falainak támogatásából. Körülbelül úgy érzi magát, mint Pataki Attila a mulatós zenék…..
Egy szép januári délután megállított egy ezer éves ismerősöm az utcán. Hosszas beszélgetés után megkérdezte tőlem, hogy miért vagyok még mindig egyedül? Elmosolyodtam, és közöltem vele, hogy nem vagyok egyedül, ott a lányom. Majd másképp tette fel a kérdést. Miért nincs még mindig párom? Tudtam,…..
Egyedül vagyok. Furcsán jó állapot volt ez még akkor, amikor teljesen hidegen hagyott minden férfi látványa. Pedig nem is volt ez régen. Január végén.... Persze ez az állapot elég sokáig eltartott. Van olyan, hogy a kiábrándultság nagyobb, mint a bennük munkálkodó boldogságra való…..
Mindennapok női szemmel A döntés 2018.01.21 15:51:33
Egyszer régen elképzeltem a családomat. Két-három gyermek futkározik az udvarban, én sütöm a palacsintát a konyhában, ahonnan közben figyelem, óvom lépteiket. Közben nyílik az ajtó, belép rajta a párom, a hátam mögé lép és mélyen a nyakamba csókol, és együtt figyeljük gyermekeink hangos kacagását.…..
Egyszer régen egy esős szeptemberi napon azt mondta nekem a nagyapám: - Drága lányom, az a helyzet, hogy én tisztában vagyok vele, hogy meg fogok halni. Hiába akarják előlem eltitkolni. Egyre kérlek. Te sose kertelj! Inkább utáljanak azért, mert megmondod az igazat, mint azért, hogy mindenkit…..
Mindennapok női szemmel Új világ 2016.05.19 20:14:13
Kesze-kusza gondolatok kavarognak a fejemben. Ez a nap felkavaró, kalandos és lélekben igen gyötrelmes volt. Biztos ti is jártatok már úgy, hogy jött valami olyan az életetekben, ami átértékelt néhány múltbéli dolgot, ami miatt más színben láttátok onnan a világot. Nos, ez nálam ma hasonlóképpen…..
A hosszú évek alatt sikeresen léptem bele olyan kapcsolatokba, melyekből aztán veszettül menekülve távoztam. Sokszor magamat hibáztattam, máskor pedig a delikvenseket, akikkel összehozott a sorsom. Ilyenkor általában egy nyugis pillanatban elkezdtem elemezni, hogy mi az ami miatt megfutamodtam.…..
  Az Oscar díj margójára... Ebben a csúnya világban, ahol mindenki rohan a pénz és a megélhetés miatt, ahol uszítanak minket még a vezetőink is, igenis kell a remény. A remény ahhoz, hogy egyszer egy szebb napon ébredjünk, egy olyan holnapon, ahol nincs rossz és jó, fekete és fehér, csakis a…..
Várni a „herceget”....   Furcsa egy világban élünk. Fiatal pipik, gazdag, idősebb urakkal múlatják az időt, fiatal pasik pedig buknak az idősebb, érett nőkre. Felmerül a kérdés, hogy vajon mennyi létjogosultsága van annak, amit Kovács Ákosunk felvázolt? Van-e esélye annak, hogy egy nő, egy-két…..
Lehet, hogy konzervatív vagyok szerelmi ügyekben, de valahogy nagyon nem tetszik, amit mostanság udvarlás terén tapasztalok. Minden sokkal egyszerűbben, és kevésbé árnyaltabban folyik, mint akár 15 éve. Mára…..
Történt veletek már olyan, hogy az álomból felébredve azt hittétek, hogy mindaz a valóság? Velem pont ma éjjel történt ez, sokadjára. Furcsa álom volt.... Egy férfi, akit nem olyan régen ismerek, volt az álmom középpontjában. Egy hatalmas parkban ejtőztem, épp egy padon…..
  Van egy örök mondás: Uram, adj türelmet, hogy elfogadjam, amin nem tudok változtatni, adj bátorságot, hogy megváltoztassam, amit lehet, és adj bölcsességet, hogy a kettő között különbséget tudjak tenni.   Nos azt hiszem ez mindenre igaz ebben az életben. Sokan nem…..
Hosszú életünk során a barátságok nagyban meghatározzák napjainkat. Egy barát tanácsa, lelkesítő szava olykor sokkal többet ér bárminél. Ott vannak mellettünk, ha baj van. De igaz a mondás is: bajban ismerszik meg a jó barát...  Ezt én rendesen megtapasztaltam az évek…..
Esténként, mikor engedi időm elgondolkodom olyan dolgokon, amikre nap közben vagy nehéz, vagy javarészt lehetetlen még gondolni is. Talán ezt is ez a bolond világ okozza. Az ember rohan mindenhová és lehetetlen eközben pár percre felszusszanni és észrevenni dolgokat, fontos dolgokat.…..
Minden reggel megpróbálok úgy ébredni, hogy ez a nap egy igazi, csodás nap lesz. Édesanya vagyok. Már ez önmagában is csodálatos dolog, elég kora reggel belenéznem kislányom kis világosbarna fürtjei alól kikacsingató szemeibe. Mi nők életünk kezdetétől egészen a végéig…..
Most nem lennék a szuper- és hipermarketláncok helyében, mármint amúgy sem, de ezúttal biztos forrásból tudom, hogy az Index gyűjti az anyagot a legmodernebb kor legdurvább munkaadóinak ügyében, és most a Homár is megpróbálja odatenni a magáét. A Spar elkeseredett, és…..
Dijjjus 2012.02.29 11:06:16
@holló1972: Kedves Holló! Én a szülinapon reggel 6-tól este 20 óráig dolgoztam, és utána még megkérdezték, h nem maradnék-e egy kicsit még??? Kérdem én, mégis meddig?? Hát amíg lehet....
Másnap 11-re mentem melózni úgy, h végül éjfélre értem haza.....
Mélyen együttérzek veled, és remélem mihamarabb kitalálnak valamit a Spardolgozók, mert a bizalomvonal nem megoldás, ezt mindannyian tudjuk.
Üdv.
Dijjjus 2012.02.29 10:59:27
Hát látom, be kell most már társulnom nekem is. Nem titok, én egy fejér megyei kisvárosi Sparból/ról írok. Másfél éve húzom az igát ennek a gennyes cégnek, és még annyit nem mondtak, h ezt jól csináltad ökör. A kártyahúzás témához annyit, h ez itt is így működik, annyi különbséggel, h nem egyszer előfordult már, h kártyahúzás nélkül dolgoztam!!!!!! És a boltunkban nem csak én....
A pihenőidő itt aztán smafu, januárban három héten át úgy dolgoztam, h heti egy pihenőnapom volt, és a szombat vagy a vasárnap /éppen melyiket nyertem meg/ az 12 órás!!!!
Ha ez nem jogellenes, akkor semmi sem az.
A főnökről néhány mondatban annyit, h mindenkit reggeltől estig megaláz, ahol csak tud alánk tesz, bármilyen hihetetlen is. A vásárlók füle hallatára lehülyéz és lecsesz valamiért, amiért nem is én vagyok a felelős, vagy ha igen, nem kérdezi, h én követtem-e el ezt az egetverő bakit.
A kereskedelemhez olyan hülye, h az valami fergeteges, a vásárlónak nem köszön és ha valaki felvilágosítást kér tőle, hát azt rövid úton kiutálja a boltból.
Hogy mennyire gáz itt a helyzet, az is tükrözi, h mióta én ebben a Sparban dolgozom, kb. 2 garnitúra ember fordult meg nálunk, az barátok közt is 42 ember jelent..... !!!!!!
Ha netán egy Spar-fejes olvassa e sorokat egy kérdést azért feltennék neki. Hogy lehet az, h részlegvezetőként azt sem tudom mit kell csinálnom? Mert ha kérdezek, nem hajlandó senki útba igazítani, és így a büdös életben nem fogom ezt megtanulni...
A rendelésre már saját kútfőből rájöttem.....
Egy a lényeg, kevesebbet keresek mint tavaly és egyre többet szopok egy olyan cégnél, ahol a dolgozókat semmibe sem veszik és úton útfélen megalázzák....
Sparosok!!!! Összefogás!!! Tegyünk valamit!!!!!!