Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szpok1975

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmdroid Hadak útján (War Horse) 2012.02.09 22:30:00
 Volt idő, mikor egy Steven Spielberg filmet mindenki repesve várt, amikor a rendező neve egyenlő volt a kiváló szórakozással, amikor naponta a naptárra tévedt tekintetünk leellenőrizve, hogy még milyen messze van a bemutató. Ugyan giccses és hatásvadász jeleneteket ekkor is…..
szpok1975 2012.03.01 18:51:14
kifogás mindig lesz. nem csak a generációk de velük együtt a korszellem is váltoik. a rendezők öregszenek változik a látásmódjuk és változunk vagy öregszünk mi is nem csak az aktuális filmeket látjuk máshogy de a régieket is. ezek a tényezők egymás ellen hatnak és mélyitik a szakadékot egymás közt. spielberg fiatalkori példaképe hitchcock is öreg korában már nem tudta megértetni magát a közönségével öt váltotta le spielberg generációja nem sokára biztosan levátják majd öt is valakik. bizonyára az én öregedésemnek köszönhető hogy nem preferálom a kortárs rendezők nagyját biztosan bennem is van hiba de azokban az ifju barátaimban biztosan van akik azárt nem néznek meg mondjuk egy chaplin filmet mert nem szines és nem beszélnek benne szemben a halálos iramban 5 vagy végső állomás 6-al. igen biztosan őreg vagyok már :) volt a holt költtők társasága cimü filmben egy jelenet mikor robin williams egy asztalra állitatja fel a diákjait hogy megértesse velük az életben szükség lehet rá hogy idönként más szemszögből is lássuk a dolgokat. az elvonatkoztatásra való képesség mintha hiányozna néhány hozzászolóból. biztosan nem ez lesz a kedvenc spielberg filmem de mivel ifjusági regény adaptációról van szó a helyén kezelem spielber mint jó iparos hozta amit hoznia kellett direkt jót tett a filmnek hogy a szinte már várt spielbergi hatások megoldások kamera vagy vágásteknika vagy dramaturgia a helyén volt. talán ezért tünt idönként kiszámithatónak a történet. az öreg mester már szinte rokon aki idönként meglep minket az ujabb a moziszeretetétől átitatott ajándékával én azt mondom élvezzük öket mig lehet.
szpok1975 2012.03.01 21:29:29
chuck- d talán tényleg igazad van és elfogult vagyok a spielberg filmek iránt talán tényleg a saját müfaján belül kell összehasonlitani a filmeket. de ha igy van a hadak utjánt mivel kell összehasonlitani? sem a film elött sem alatta eszembe sem jutott arra gondolni hogy ez majd spielberg I világháborus ryan kölegénye lesz. mivel egy ló hányattatásairól szól egy ló szemével látjuk a történéseket s mivel a ló nem érti az embereket talán ezért sem bontották ki a karaktereket nem is kell. kicsit az ember tragédiájának szerkezete jut eszembe ahol szintén nincsenek mély jellem ábrázolások, a történelem szeleteit pillanat képeit látjuk mint itt is a háborban résztvevök villannak fel amerre a ló elvetődik. ifjusági regényből készült igy nem is lehet olyan véres mint a ryan közlegény talán ezért szentimentalista -spielberg ezért jó választás- visszatérve az ifjuságira nekem a pál utcai fiuk meg a tüskevár jut eszembe meg ha megeröltetem magam a lessie meg -probálok állatosakra koncentrálni- bambi? nem a disney! nem tudom nem jut több eszembe de valami azt súgja hogy itt nem a háboruson van a hangsúly mostmár tényleg megveszem a könyvet hogy lássam mi volt az eredeti mit vett el és mit tett hozzá a rendező.mindazonáltal nem szolgált rá a film hogy olyan jelzőkkel illesék:

Sejtettem, hogy ez lesz. Amikor megtudtam, hogy egy fiú és egy ló lesz a főszereplő, akkor nyilvánvalóvá vált, hogy újra csak egy giccshalmazt látunk majd.

Szerintem ezt a filmet meg se nézem.

meg:

egy rakas szar... en vegig sem birtam nezni