Regisztráció Blogot indítok
Adatok
koschler

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasom, hogy megalakult a Magyar Családtudományi Társaság. Ez még úgy nem lenne nagy hír, mert vannak más junk scienceben (ideológiailag motivált komolytalan kutatásokban) utazó társaságok is pl.  teremtéstudományi szervezetek, mégse tartom érdemesnek, hogy…..
koschler 2012.02.28 11:04:24
@IdomitottFoka:
"...a férfi elhagyja érte apját és anyját, s ketten egy test lesznek..."
"Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte"
Ha a "kinyilatkozatás" szerint élne sok házasfél és "1 test" lenne, illetve "életét adná a másikért" a szó filozófiai és tényleges értelmében is, akkor sok kapcsolat sokkal jobb lenne. EZ nem kérdés. Mert ez a szeretet egy olyan szintje, aminél nincs feljebb. És ez viszi előre a kapcsolatokat, legyen házastársi, vagy baráti.
Az Isten létezéséről folytatott vita egy kicsit sok lenne most. Ha érdekel, úgyis utánajársz.
Inkább próbáld ki, h. mindez működik-e.
A lényeg azonban itt van: önzetlennek lenni a másik önzésével kapcsolatban nem szeretet. Ha elmennél a haverokkal csörögni, de "szeretetből" ne mész, mert a másik féltékeny, nem teszel jót vele. Ha rádöbbented az önzésére, jót teszel. Ha azért nem mész el, mert szüksége van rád, jót teszel. Ha kitartó vagy, visszakapod, s nem egymás mellett, s egymás ellen fogtok élni, mindketten birtokolni akarva a másikat, hanem együtt, egymásért.
EZT jelenti apróra lebontva az "életet adni a másikért".