Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vitasorozat_ELTE

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A média és kommunikáció tanszék 20 éves fennállásának alkalmából rendezett közéleti vitasorozat harmadik rendezvénye is lezajlott kedden a Gólyavár Pázmány Péter termében. Az eddigi két esttől eltérően a mostani leginkább szakmai kerekasztal jelleget kapott. A roma…..
Az ELTE BTK Média tanszék vitasorozatának második vitája az új Nemzeti Drogstratégia Tervezetről szólt. A moderátor Krug Emília végzettünk volt, aki a NEFMI által kiadott tervezetet mutatta be, majd a TASZ véleményét idézte, melyben többek közt a tervezet tudományos…..
„Mindenki függ” – hangzott a szlogenje a drogpolitikai vitaestnek, ahol egy ritkán látott kormányzati vendég is megjelent. Elsőre kecsegtetőnek hangzik, de a hazai drogpolitika, a kábítószerfüggők és –fogyasztók, és tulajdonképpen senki számára nem szolgált…..
Mindenki függ. Hallható ez többek között egy Hiperkarma számban, de még Zacher Gábor toxikológusnak is van szenvedélye: "Csokoládéfüggő vagyok. Csokoholista."Az ELTE Gólyavár Pázmány termében jövő kedden (04.17.) a szenvedélybetegségek közül a kábitószerről lesz…..
Zacher Gábor főorvos, a Péterfy Sándor utcai kórház klinikai toxikológiai osztályának vezetője A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán 1986-ban végzett.1998 óta dolgozik a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központ Klinikai Toxikológiai…..
A vita résztvevői a moderátori felvezetés után egyetértettek abban, hogy az előző rendszer bűneivel való elszámolás szükséges, ám hamar előkerült az egyik kulcskérdés, hogy milyen eszközök lennének alkalmasak erre, ezen a téren pedig már markánsan különböző…..
Történelmi Igazságtétel Bizottság 1988. tavaszán alapították a Történelmi Igazságtétel Bizottság (TIB) elnevezésű civil szervezetet, melynek alapvető célkitűzése volt, hogy méltó megvilágításba helyezze azokat a személyeket és eseményeket, melyeket a kommunista…..
 Kőszeg Ferenc (1939) szerkesztő, tanár, politikus 1963-tól a Szépirodalmi, majd az Európa Könyvkiadó munkatársa, szerkesztője 1981-től egyik szerkesztője a Beszélő című, állami engedély nélkül megjelenő, „szamizdat” folyóiratnak 1988-ban kezdeményezte a…..
Jövő kedden, március 13-án az ELTE Gólyavár Pázmány termében lesz a történelmi igazságtétel kérdésköreit feszegető vita. A körülbelül 45 perces kerekasztal beszélgetés után 15-20 percet szánnánk a közönség kérdéseire.A vita az ELTE BTK Művészetelméleti és…..
 A média és kommunikáció tanszék 20 éves fennállásának alkalmából, közéleti vitasorozatot szerveznek a tanszék hallgatói és oktatói: 2012. március 13. A kommunizmus döglött aktái - Vita a történelmi igazságtételről2012. április 17. Mindenki függ - Vita a Nemzeti…..