Regisztráció Blogot indítok
Adatok
norbert93

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Baaad Movies Mit nézünk 2013-ban? 2012.11.26 09:44:58
Noha még hátra van egy hónap 2012-ből, de már most elég biztosan lehet tudni, melyik filmek lesznek a jövő év nagy durranásai, és melyeket várjuk a legjobban. Nyilván ez folyamatosan változni fog, hiszen például az év végén esedékes filmekről még semmit nem tudni, de azért…..
norbert93 2012.11.28 07:17:13
@Callinicus:
Szerintem a 6. film is szenzációs volt, a végét pedig tanítani kellene. Így lezárni egy korszakot...
Én a TNG-t most nézem, és kifejezetten tetszik. Data-t imádom, Picard pedig nagyon jó kapitány.
norbert93 2012.11.30 12:52:06
@Callinicus:
Te aztán tényleg nagy ST fan vagy:D Nekem igazán a Khan haragja keltette fel az érdeklődésem a Star Trek iránt. Mai napig az a kedvenc epizódom. Természetesen megnéztem a TOS-ból való "előzmény" részt is, és az is zseniális volt.
Ahogy olvastam viszont, az új részben is Khan lesz az ellenség, nem mellesleg a klingonok élén. Na nem vagyok olyan nagy szakértő, mint te, de szerintem a klingonok nem igazán engednék, hogy egy "ember" vezesse őket. Ok a Nemzedékekben a doklibácsival lepaktáltak, de nem ő volt teljesen a főnökük. Arra viszont kíváncsi leszek, hogy a film vége ugyan az lesz-e, mint az eredetinek, mert ha igen, akkor szükség lesz a folytatásban egy Vulkánra.
Egyébként a Kobayashi Maru engem is zavart, mivel Kirk a 2. részben ki is emeli, hogy dicséretet kapott eredeti gondolkozásért. Meg, hogy Spock csinálta a"programot". A 2. filmben meg is kérdezi, hogy hogyan tetszik az ő megoldása.
Nem húzom le a készülő új filmet, de remélem azért lesznek benne már mélyebb gondolatok is. Nálam a '09-est csak Leonard Nimoy mentette meg a teljes csődtől.
norbert93 2012.12.01 13:18:49
@Callinicus:
Nos én végigolvastam, és tetszett amit írtál :D
Újra feltelepítettem a játékot, mert így retroperspektívában zavart, hogy elakadtam benne. Miközben játszottam vele, belebotlottam a nem éppen nagy szókinccsel rendelkező gauchókba ..
Kérdezz - Felelek (33) Hang ITT! Kérdezők:gorre126Danitronhun (00:39)WratheCN (01:48)Danitronhun (04:30)Rolika35 (05:02) Kérdezz - Felelek (34) Hang ITT! Kérdezők:Primevalboydexexe (04:13)galbence (06:29)zsomoka1998 (08:40)Fake.bel1eVe (09:42)MaRK (10:02) Kérdezz -…..
norbert93 2012.08.10 20:53:20
BlackSheep, én Sorterrel kell, hogy egyet értsek. A Klónok Támadása nagyon gyenge lett. A Baljós Árnyak sokkal jobban elkapta a régi filmek hangulatát. Itt van egy régebbi kritikám a 2. részről:

Mint szinte minden filmnek, úgy a STAR WARS-nak is sikerült egy pocsék részt csinálni.
2002-ben az egyik legvárandósabb film volt. A címe igen izgalmas filmet ígér számunkra. Személy szerint arra számítottam, hogy kitör egy háború mely során bevetik a klónokat. Eközben ugye a köztársaság már végnapjait éli, így Palpatine leteszi a Birodalom alapjait. A Jedikről és Sithekről további dolgokat tudhatunk meg, illetve Anakin elindul azon a bizonyos úton.
Ehelyett egy elég könnyed filmet kaptunk, mely számomra nem illik a hexalógiába. A történet igen lassan folyik, nem akar pörögni, s túl sok időt szentel erre a szerelmi dologra. Nos én nem bánom ha egy filmben van romantika. A Birodalom Visszavág tökéletesen megoldotta ezt. Érzed, hogy pislákol Han és Leia közt a szerelem lángja, ám mégis visszafogott ám tényleg romantikus. Sok film megirigyelhetné. Nos itt egy Titanic szintű nyáltengert kaptunk. Gyuri bácsi miért akar ezzel küszködni? Tegye bele, de akkor érdekfeszítően. Lehetett volna ez 1000-szer jobb. A 77-s filmben is van egy pici romantika, amely jó. Ám itt!
Emellett úgy semmi nagy dolog nem történik. Ok, a film végén tényleg lesz egy lépés a Birodalomhoz, ám ez picsafüst. Ezt is ezerszer jobban ki lehetett volna dolgozni. Nagyszerű az alapkoncepció, hogy ugrasszuk a szakadárokat a köztársaságnak. De miért kellett ebbe Padmét belevinni?
A nyomozós részt tudom értékelni, habár ennél sem erőltették meg nagyon magukat. Jango egy jó karakter, érdekes. Mégis alig szerepel, kidolgozatlan. Jó ötlet volt belerakni, ám kiforratlansága miatt elhanyagolható lett volna.
Néhány helyen még sikerül elkapni egy-egy olyan pillanatot mely megidézi a régiek hangulatát, ámbár elég kevés van belőlük. Inkább hajaz egy tinifilmre, mint egy vérbeli akció sci-fire.
A szereplők elmennek, míg Hayden elmehet a ...-ba. Annyira nem tud színészkedni, hogy az hihetetlen. A film elején még egészen korrekt, habár mikor Padméról áradozik én ölném meg. A jellemfejlődés gyenge, s gyors. Anakin csak ordibál, nyávog. Nincs igazán kibontva. Emellett baromság megjeleníteni így a későbbi félelmetes harcost Darth Vadert. Teljesen máshogy képzeltem el fiatalon. Itt nem egészen látszik önfejűnek, inkább idiótának. Ezzel egy világot romboltak le bennem.
A többi karakter egészen jó, habár Padmé egy nyávogós csitri lett, akinek annyi a szerepe, hogy szépen nézzen és feszítsen a ruháiban. Mellesleg jól áll neki a kandalló.
A negatív figurák egészen jók. Ugye Jango-t már mondtam. Chrisopher Lee jól játsza Dooku-t, ámbár neki is csekély a jelentősége.
Ami piszkosul zavaró, az a töménytelen CGI. Már-már úgy érzem, hogy animációs filmet nézek. Néhol egészen tetszetős, de néhol piszok ronda (lásd Kaminon a tenger). Maradhattak volna kissé visszafogottabbak.
A zenére most sem lehet panasz. Nagyszerű és kész!
Jelenetek közül vannak egészen jók: ilyen az üldözés az elején (habár nem sok értelme van,ám egész látványos és pörgős), a bunyó Jangoval, a végső csata. Ezek egész jól felhúzzák a filmet.
Reménykedtem, hogy a fénykardpárbaj még dob rajta egyet, de nagyot csalódtam. Röhejes. A "nagy" harcosok úgy mozognak mint a fabotokkal játszó óvodás gyerekek. Nincs benne semmi szépség, izgalom. Yoda-t nem tudom hová tenni, a röhejes és a jó között mozog.
Megadom neki a három csillagot, mivel mégiscsak STAR WARS, egyébiránt vannak ennél rosszabb filmek. A pozitívumok sokat húznak rajta, ám még így sem segítenek elérni a négyest. Gyerekként kifejezetten szórakoztató volt, s látványos, ám mára már megkopott.
Íme az Elhurcolva című fiaskó utolsó bemutatója, ami egyben a hatodik évad záró epizódja is. Vagyis nemsokára évadzárás, az elmaradhatatlan díjátadóval és egy kegyetlen extra epizóddal! Valamint ne felejtsétek el, hogy még van három hét az Oscar határidejéből…..
Bár e filmek nem szerepeltek a filmes szégyenlistámon, de mikor láttam 3000(!) forintért a 4 filmet egy kiadásban, csak rádöbbentem, hogy ezt akkor mégsem kéne kihagyni. Utólag kiderült, hogy az első részt szerintem egyszer már láttam, de a maradék hármat biztosan nem. Igazából…..
norbert93 2012.07.29 21:22:44
@Wrathe CN:
Én is pont ezt akartam írni :D
Én nemrég szereztem be az összest részt, s habár azok nem annyira Buddy moviek, de nagyban megalapozták a későbbi zsarufilmeket.
norbert93 2012.07.30 16:23:09
@Wrathe CN:
Nekem a 2. a nagy favorit. :D Az első tényleg kicsit fura, viszont az 5. az eléggé gyenge lett. Nem annyira méltó befejezés.
Bourne-ba oltott Alkonyat, ami sokkal - SOKKAL - rosszabb, mint amilyennek hangzik. Ebben a videóban még inkább a film elkészülésének okairól beszéltem, így lehet hogy nem épp ez a legjobb videóm, viszont a következőben kíméletlenül bemutatok minden ostobaságot amit ez a borzalom…..
norbert93 2012.07.07 21:01:25
@anucicumi:
A kulturált véleménynyilvánításról hallottál már? Black Sheep, Sorter és Logan igen is jogosan szólalnak fel bemutatóikban. Az olyan nagyok is lentről kezdték. Valamint a hírnév nem mindig jár tudással. Lásd Puzsért, aki annyira egoista, hogy nem volt hajlandó megnézni hány Oscar-t nyert a Titanic, mivel szerinte az nem jó film. Akkor ne vallja magát filmkritikusnak.
Ez a három srác sokkal többet tud, mint az a nagyképű, rosszmájú bunkó. Szóval ne nevezd egyikőjüket se senkinek.
BlackSheep felháborodása jogos, és nem szarom le attól, hogy az USA-ba nem figyelnek rá. Szabadon véleményt nyilváníthat, főleg egy olyan dolog ellen léphet fel, mely elkorcsosítja a társadalmat, és a filmművészetet (ha annak lehet még nevezni azt, ami itt folyik).
Másrészt te sem vállalod be az arcodat, így felháborodásod ezen része jogtalan.Az alapján meg ne ítéld el őket, hogy ilyen az internetszolgáltatójuk. Nekem is volt lassú internetem. És? Attól a világ nem áll meg, max a startlap.hu. Akinek meg nincs internethálózata, az már nem is ember?
Szóval a helyedben hallgatnék kedves IQ fighter barátom, akinek minden bizonnyal még a tojáshéj a fenekén.
Mi történik akkor, ha keresztezzük az Alkonyatot a High School Musical-el? ARMAGEDOOOOONNNNN! Komolyan ez valami űberiszonyat, herezacskókat letépő, inkább magányos leszek, mintsem, hogy ezt megnézzem a barátnőmmel film. Ez kellett még a világnak, ez még hiányzott ahhoz, hogy már a…..
Ridley Scott sci-fi-je nem egyszerű film, az élménybeszámoló is extrém hosszú lett (és eléggé összeszedetlen is), és nem csak a véleményünket tartalmazza, hanem ezúttal kicsit részletesebben is belementünk a történet hiányosságaiba (jó spoileresen), úgyhogy aki nem látta…..
norbert93 2012.06.10 18:17:36
Sziasztok!
Aki nem látta a filmet az ne olvassa tovább, mert SPOILERT TARTALMAZ!
Valóban néhány helyen kissé zavaros volt a film, de szerintem ez a folyadéktól az Alienig szál még működött is. David nyilván az örök élet kulcsát kereste Peternek, így gondolta elvisz egy ilyen "urnát". Megtalálta benne ezt a génmódosító folyadékot, és kellett egy alany. Shaw barátja megfelelőnek tűnt, mivel mondta is, hogy bármit megtenne az igazságért. Emiatt belerakta az anyagot, és várta a hatását. Időközben lefeküdt Shaw-val, és most lehet hülyeséget beszélek, de a spermáira ki tudja milyen hatással volt ez az anyag. Egy mutáció miatt pedig egy ilyen ocsmányságot hozott világra a doktornő.
A doki ezek után már tényleg lényegtelen volt, illetve féltek a fertőzéstől és megölték. Nagy eséllyel szétbomlott volna. Tehát ha úgy vesszük ő töltötte be a tojás szerepét :D
Ezek után kicsit huncutkodott a Space Jockey-val a kedves kis polip barátunk, s szerelmük gyümölcse egy kezdetleges Alien lett.
Beszéltetek a két elveszett bárányról is. Nekik végül is nem volt közük az Alienek kialakulásához. Ha úgy vesszük csak egy mellékszál volt, hogy legyen akció. A hülye biológus meghalt, míg a másik megzombult. Belőlük nem jött ki semmilyen lény, ami érintkezett volna valakivel.
Nekem ez az álláspontom. A könyveket nem érdemes annyira idevenni, mivel az Alienben a Space Jockey küldi elvileg a jeleket, meg nem is találják meg benne a termet, csak a tojásokat.

Viszont tuti lesz folytatás, mivel ez az LV-223-on játszódott, míg az Alien(s) pedig az LV-426-on. Viszont az érdekes, hogy két hajó szinte teljesen ugyan úgy zuhan le.

Engem egyébként a következő dolgok zavartak:
-Miért kell tapizni egy idegen életformát (a mutáns giliszta), amikor 5 perccel előtte majd be szartak, hogy 1km-re valamilyen létforma van.
-Kicsit inkább kiábrándított, hogy a SJ-k ennyire emberszerűek. Nekem úgy tetszettek, ahogy az Alienben voltak.
-Amit említettetek: miért nem maradtak a barlangban.
Van még pár, csak hirtelen nem ugrik be.

A Tervező agresszivitására térve. Én úgy látom azért akarták kipusztítani az emberiséget, mert látták mennyire elfajzott lett. Csillagutazásra képesek, de csak azért jöttek, hogy örök életet nyerjenek.
Azért verte szét a bagázst, mivel egy nőt bántalmaztak, fegyverrel mentek, örök életet akartak. Emellett életet hoztak létre, s már istent játszottak. Davidet sokkal emberibbnek látta a Tervező, mint az ő teremtményeit, és ez kicsit kiakasztotta.

Na hirtelen ennyi. Remélem valamelyest segítettem a film megértésében :)
norbert93 2012.06.12 17:28:00
@dimi233:
Bocsi, de az AVP univerzumot ne keverd már ide. Scott azért csinált most egy ilyen filmet, hogy azokat "eltörölje". Külön akar egy univerzumot, melybe nem szólnak bele a Predatorok.
Utóbbi DVD vásárlásaim a korábban említett szégyenfoltok pótlása jegyében születtek. A Sebhelyesarcút azóta már meg is néztem (bővebben majd a Podcastben), az Apokalipszis Most még hátra van. A Boogie Nights-ot csak részben láttam egyszer tv-ben, az is megérdemelne még egy…..
norbert93 2012.06.11 13:48:46
@freddyD:
Köszönöm a linket, de időközben láttam, hogy 1490Ft/db-ért meg lehet venni a Keresztapákat, szóval azok mellett döntöttem, illetve azokat sokkal jobban szeretem (ajánlom neked is, hogy vedd meg, xpressen is van akció). Hozzájuk csaptam még a Predatort is 990-ért. Azért még egyszer köszönöm a linket.
A hangfájlt most nem sikerült feltölteni, valamiért a data nem adta vissza a linket, miután végzett. Kérdezz - Felelek (28) Kérdezők: dexexe Becsületsüllyesztő (03:50) Kérdezz - Felelek (29) Kérdezők: Wrathe CN (02:34) maffiozo (05:48) filmkiller (09:15) Fake.beL1eVe (10:28)…..
Logan fogta magát és felgyújtotta a blogot. Valljuk be, egy ideje már ráfért egy kis külső vérfrissítés. :)..
Baaad Movies Sorter búcsúzik! 2012.04.22 21:35:00
Sziasztok! Az elmúlt hónapok alatt sajnos olyannyira összejöttek körülöttem a dolgok, hogy nem tudom tovább folytatni a blog készítését. Régóta érlelődött már ez a döntés, és nagyon sajnálom, hogy így alakult. A részleteket a videóban hallhatjátok. Köszönöm szépen…..
Sziasztok! Meglepetés!Nektek szól! >:D ..
Túléltük az Oscaros szezont és bár mindent nem sikerült megnéznem, amit akartam volna (a "Beszélnünk kell Kevinről"-t még igyekszem pótolni), azért a legfontosabbakat igen. A Hugót majd kiveszem tékából ha megjelenik dvd-n.Jövő héten megnézzük aAztán 22.-én…..
Még évekkel ezelőtt ígérte nekem "MegaBrutal", hogy készít egy RPCJS játékot és be is tartotta az ígéretét. Sajnos még csak most raktam ki, de jobb későn, mint soha. Mindenesetre elképesztő élmény volt. Ez a bevezetés, ez a sebesség, ezek a hangeffektek. El…..
norbert93 2012.03.14 21:04:46
Sziasztok! Ebben a cikkben egy olyan játékról fogok írni nektek,ami engem vagy 1001 képen lepett meg és nyűgözött le.Ez a játék pedig nem más,mint a Binary Domain! Ez a játék egy csapatalapú,külső nézetes akciójáték,ami XBox 360-ra és PlayStation 3-ra jelent meg. A történet a…..
Minden információ a videóban. ..
norbert93 2012.02.26 17:54:41
1. Mióta ismeritek egymást?
2. Közel laktok egymáshoz?
3. Sokat lógtok együtt?
4. Rossz vagy jó gyerekek voltatok?
5. Szüleitek mit gondolnak a filmelemzős elfoglaltságotokról?
6. BlackSheep, a barátnőd is ilyen nagy filmrajongó?
7. Sokat szoktál vele filmet nézni?
8. Milyenek voltak az iskolás évek?
9. Melyik volt a kedvenc tantárgyatok?
10. A történelemmel, hogy álltok?
11. Milyen volt az érettségi időszak? (mennyit tanultatok, izgultatok-e)
12. Hogyan sikerült? (nem kell jegy, csak hogy meg lett-e a várt eredmény)
13. Oda vettek fel ahová szerettétek volna?
14. Szoktatok azon gondolkodni, hogy milyen lenne egy rég élt nagy magyar személlyel találkozni?
15. Melyik a kedvenc évszakotok?
16. Körülbelül mennyi idős korotokban kezdtetek el komolyabban érdeklődni a filmek iránt?
17. Melyik film vagy filmek tették rátok a legnagyobb benyomást?
18. Melyik volt számotokra kisgyerekként e legrémisztőbb film?
19. Filmes karakter közül volt példaképetek?
20. Melyik filmbeli járművet tudnátok szívesen magatokénak?
21. Melyik filmes fegyvert tudnátok szívesen magatokénak?
22. Mennyi idős korotokban voltatok először moziban, s melyik filmet néztétek meg?
23. Ki a kedvenc rendezőtök?
24. Ki a kedvenc színészetek?
25. Ki a kedvenc színésznőtök?
26. Ki a kedvenc zeneszerzőtök?
27. Ki a kedvenc írótok?
28. Mit gondoltak a sci-firől?
29. A keményvonalas sci-fi vagy a lazább sémájúak állnak közelebb hozzátok?
30. Melyik a kedvenc sci-fitek?
31. Körülbelül mennyi filmetek van (eredeti)?
32. Mit gondoltok a STAR WARS filmekről?
33. Ki a kedvenc karakteretek belőlük?
34. Ki a legellenszenvesebb karakter?
35. Ki a legidegesítőbb karakter?
36. Leia-val vagy Padmeval randiznátok?
37. Szerintetek fölösleges volt a prequel trilógia?
38. Melyik a prequel legjobb darabja?
39. Mit gondoltok a klasszikus trilógia felújításáról?
40. Láttátok az eredeti verziókat?
41. Volt szerencsétek moziban látni őket?
42. Milyen érzés fogott el, mikor először láttátok őket?
43. Melyik a klasszikus trilógia legjobb darabja?
44. Meg szándékoztok tekinteni őket 3D-ben?
45. Szerintetek a lányok miért nem szeretik az ilyen típusú filmeket?
46. Mit gondoltok George Lucas-ról?
47. SW vagy Indiana Jones?
48. Harrison Fordnak melyik szerep állt jobban: Han Solo vagy Indiana Jones?
49. Melyik a legjobb Indiana Jones rész?
50. Melyik részben a legszebb a barátnője?
51. Ki a legszexisebb színésznő?
52. Kinek a helyében lennétek szívesen (politikus, színész, rendező stb.)?
53. Láttátok már a Star Trek nagyfilmeket és a sorozatokat?
54. Melyik a kedvenc filmes stúdiótok és miért?
55. Mit gondoltok a Batman témáról?
56. Ki készítette el a legstílusosabb Batman filmet?
57. Ki volt a legjobb Batman?
58. Ki volt a legrosszabb Batman?
59. Jack Nicholson vagy Heath Ledger Jokere a jobb?
60. Melyik szuperhős a kedvencetek?
61. Szoktatok képregényeket olvasni?
62. Szórakoztató irodalom vagy szépirodalom?
63. Mennyi könyvetek van körülbelül?
64. Melyik könyv volt rátok a legnagyobb hatással?
65. Melyik általatok olvasott könyvet tartjátok a legrosszabbnak?
66. Olvastátok már Tolkien műveit?
67. Ha igen, melyik volt a legjobb?
68. A Gyűrűk Ura melyik darabja a legjobb?
69. A Hobbit szerintetek lesz olyan jó, mint a GYU trilógia?
70. Die Hard vagy Halálos fegyver?
71. Láttátok már a Keresztapa trilógiát? Ha igen mit gondoltok róla?
72. Kinek a játéka volt a legjobb?
73. Melyik rész tetszett legjobban?
74. Megérdemli a hírnevét?
75. Szeretitek a Jóbarátokat?
76. Ki a kedvencetek belőle?
77. Az Így jártam anyátokkal c. sorozat szerintetek is olyan, mint egy „csöves” Jóbarátok utánzat?
78. Hogy álltok a háborús filmekkel?
79. A drámaibbakat, humorosabbakat vagy az akciódúsabbakat kedvelitek leginkább?
80. Melyik a top 3 legjobb háborús alkotás?
81. Mennyire számít a vér egy háborús filmben?
82. Mit gondoltok a Pearl Harbor című „filmről”?
83. Láttátok már „Az elit alakulat” és „A hős alakulat” című sorozatokat?
84. Ha igen melyik a jobb?
85. Könnyeztetek már meg filmet?
86. Melyik vagy melyek a kedvenc rajzfilmjeitek?
87. Melyik a legrosszabb rajzfilm?
88. Szerintetek is elk*rvult a Disney?
89. Mit gondoltok az általuk kitermelt hulladék celebekről?
90. Láttátok már a Názáreti Jézus című filmet?
91. Volt olyan film amely elgondolkoztatott azon, hogy változtatni kellene az életeteken?
92. Milyen vallásúak vagytok?
93. Olvassátok a Bibliát?
94. Láttátok már az ALIEN filmeket?
95. Melyik a legstílusosabb?
96. Melyik faj a jobb: Alien vagy Predator?
97. Mennyi idősen láttátok a Predatort?
98. Milyen hatással volt rátok?
99. Titeket is elfog a nosztalgia mikor a videós korszakra gondoltok?
100. Sunyiban néztetek régen 18+-os filmeket (nem pornót)?
101. Melyik a kedvenc PC-s játékotok, és melyik stílus a kedvencetek?
102. Melyik zenei irányzatot szeretitek?
103. Retro, modern vagy klasszikus zene?
104. Ki a kedvenc magyar előadótok?
105. Mit gondoltok a magyar filmgyártás történetérő?
106. Ennél mélyebbre tudunk még süllyedni?
107. Melyik a kedvenc magyar filmetek?
108. Melyik a kedvenc magyar rajzfilmetek?
109. Ki a kedvenc magyar szinkronszínészetek?
110. Ki a kedvenc magyar rendezőtök és miért?
111. Ki a kedvenc magyar színészetek és miért?
112. Ki a kedvenc magyar színésznőtök és miért?
113. Várjátok már a Prometheust?
114. Simpson család vagy Family guy? (Miért?)
115. Ki a kedvencetek a Simpsonból?
116. Szerintetek nem kezdett kicsit ellaposodni a sorozat?
117. Mi a véleményetek a magyar szinkronokról?
118. Mely filmekhez készültek a legjobb szinkronok?
119. Eredeti nyelven nézitek a filmeket, vagy inkább szinkronosan?
120. Ki a kedvenc szinkronszínészetek és színésznőtök?
121. CGI vagy makettek?
122. Szerintetek meddig süllyedhet még HollyWood?
123. Gondoltátok, hogy ekkora sikeretek lesz a videóitokkal?
124. Körülbelül mennyi évadot terveztek még?
125. Fel fogjátok valaha fedni az arcotokat?
126. Ismert már fel valaki benneteket?

+1. Mikor tudtátok meg, hogy nem létezik a Mikulás? Hogyan reagáltatok?

Elnézést a sok kérdésért :)