Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Boér Zoltán

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  22 év telt el a rendszerváltoztatás óta. Azóta sokan és sokféleképpen nyúltak az ügynökkérdéshez, születtek róla ilyen és olyan listák, jó filmek és rosszak, de a mai napig nem tudhatjuk, kit szervezett be a diktatúra titkosszolgálata és kit nem, ki jelentett és ki nem.…..
Boér Zoltán 2012.02.26 14:58:42
Kedves TuRuL_2k2!
A
www.szigoruantitkos.hu szerzőinek és szerkesztőinek kifejezett célja volt, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában fellelhető anyagok felhasználásával létrehozni, egy olyan adatbázist - nem pedig listát, ahogy a cikkben minősítve lett - mely a rendőri állományban, szigorúan titkos fedésben dolgozó tisztek szakmai életútját mutatja be.

Nem ügynökök, hanem tisztek, nem presszióval, hanem anyagi motivációval dolgoztak, és építették a szocializmust. Ezek az emberek munkahelyükön általában tartottak rezidenturákat, szervezhettek be ügynököket. Munkánk természetesen nem elégítette ki a magyar társadalom informális kárpótlási igényét.

Az ún. Szakértő '90-es listával egy mondatban említeni, azonban kifejezetten sértő. Annak tekintetében, hogy a mi akik, a honlap készítésében részt vettünk nevünkkel és arcunkkal vállaltuk munkánkat és annak minden következményét.

Üdvözlettel: Boér Zoltán