Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marionett

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KRESZ-változások jönnek, olvashatjuk a hírekben. Állítólag a rendõr bevonhatja a rendszám nélküliek forgalmiját, a gyalogosok meg „feltétlen elsõbbséget” élveznének - szólnak a híradások. Vélemények az azonos című cikkről...
Marionett 2008.07.27 18:50:49
Én örülök, hogy több elsőbbséget akarnak adni a gyalogosoknak! Már a kresz vizsgán is az az egy hibám volt, hogy olyan helyen engedtem volna el gyalogost, ahol nekem lett volna elsőbbségem, és a minap épp egy ilyen helyzetben ütöttek el majdnem. Konkrétan egy egyszerű zebra nélküli útkereszteződésről van szó, kertvárosban (van pár ilyen), ahol az érkező autók főútvonalra hajtanak rá, tehát nagy valószínűséggel úgyis meg kell állniuk, de legalábbis lassítani. Nem szoktam erőszakoskodni, mindig elengedem az autót ilyen helyeken, de eső esett, én benéztem az utcába, és nem láttam semmit közeledni. Az út felénél hirtelen egy taxis merdzsó érkezik 80-nal, és szart az egészre, még volt annyi hely, hogy kikerült, és bepréselte magát közém és a túlsó járda közé, hogy ott állhasson, míg rá tud kanyarodni a főútra. Én meg álltam az út közepén. Annyi bőr már nem volt az ürge képén, hogy rám nézzen. Úgy tett, mintha nem is léteznék... Hát azért álljon már meg a menet! Ez enm teljesen így működik! Milyen jogon veszélyezteti ő az én életemet? Akár neki van elsőbbsége, akár nem... Pontosan az ilyen agyatlan f.szok lehetnek azok, akik a pszicho teszteken minden további nélkül benyomják a halálos adag áramot, mert valaki azt mondta, "lehet"..

Túlzásba sem kell esni. Hülyeség feltartani a forgalmat egy-egy gyalogos átengedése miatt (főleg ha nincs zebra, főleg főúton), de miért kell szórakozni egymással? Játszhatunk "ki az erősebb-et is", hol ez fog nyerni, hol az, de abból jó nem sül ki. Mikor egyes zebráknál a kis gombot kell megnyomni pl, hogy a gyalogos átmenjen. Van egy olyan megoldás, hogy átengednek, mert 5 méterrel később úgyis piros a lámpa, vagy megnyomom vaze a gombot, és álljon még ott 2 percet az autós, és késse le a következő zöldet.. Arról nem is beszélve, hogy ha belegondolunk, ez az egész annyira kisstílű, hogy most ki ér haza 5 másodperccel, vagy egy zöld lámpával korábban ahhoz képest, hogy itt egymás életével játszunk!

Arról meg már nem is beszélve, ha vki zebrán gázol... mert éppen keresi a telefonját, vagy a gyerekét neveli a hátsó ülésen, vagy egyszerűen csak paraszt. Engem egy busz vitt el így majdnem a Hősök terénél, mikor az autó megállt, elindultam, az meg kb. 10 centire ment el előttem. Még az autósban is megállt az ütő, mikor visszanéztem rá.

Valahogy sok ember nem fogja fel (sem gyalogos, sem biciklis, autó-motoros), hogy itt nem csak szabályokról, meg erőről van szó ("én a kocsimmal erősebb vagyok mint te bicajjal", vagy "úgysem üthet el, átmegyek előtte")... itt életekről van szó! A saját életünkről, és másokéról, ami legalább annyira fontos! Alapvetően nem az lenne a megoldás, hogy minden jogot az egyik félnek adjuk, de muszáj azt védeni, aki törékenyebb..
Úgy néz ki, a lehetetlen helyen és időpontban tartott közgyűlésen módosítani szeretnék az alapszabályt, hogy pótlólagos befizetésre kötelezhessék a tagságot. A MÁV Általános Biztosító Egyesület honlapján az alábbi közleményre bukkantunk egy kedves olvasónk…..
A hétfő reggelre olyan történettel készültünk, amit egész héten olvasni fogunk, elég lenne részletekben feladni, olyan hosszú. De megéri, mert van benne fiú-lány barátság, külföld, kis magyar közösség belső szerelmi sokszöge, kutyaszemű vágyakozás, kérdések, némi szex.…..
Cannes-ban megnéztük vferivel az Ashes of Time Reduxot, amiben van egy szívbe markoló szöveg: a férfi boldogsága azon múlik, hogy képes a nem emlékezésre. Már akkor éreztem, mennyire igaz ez, de most még jobban. A szerelmi életünk nagyon egyszerű lehetne, ha csupán racionális…..
Sagittar visszatért a porondra és elmesél egy nem igazából eredményes randit: Húszas évei végén járó, bölcsészlány a társkeresőn. Egy igényesnek vélt magazin társkeresőjén találtam rá. Írtam neki, válaszolt... Teljesen átlagos levéllel kerestem meg. Csak pár…..
Marionett 2008.04.06 09:04:07
Nagyon érdekes beszélgetés! Jó ilyenekből okulni.

Nekem az a személyes véleményem lenne, hogy igenis sokba kerül ma egy nőnek "jól kinézni", főleg, hogy a "jól kinézésnek" vannak fokozatai.

Aztán meg annyi fiút hallok szenvedni rajta, hogy milyen lányok léteznek. Hogy csak a pénz, csak a szex érdekli, hogy buták, elviselhetetlenek.. Dehát mégiscsak kell egy férfi, aki ezek ellenére őket választja..

Az embernek választania kell, milyen körbe akar bekerülni. Saját magamon tapasztaltam. Volt egy időszak, mikor szolárium, edzőterem, kozmetikus, fodrász, smink, még ruhákat is elkezdtem vásárolgatni.. kipróbáltam. Igenis tudatosan azzal a szándékkal, hogy "pórnép" közül bekerüljek valami különlegesebb körbe. És azt vettem észre magamon, hogy a rengeteg ráfordított energiáért (meg inkább töménytelen mennyiség pénzért) cserébe már többet vár az ember, mint egy kedves, rendes pasit, aki megért. Ez a ráfordítás már inkább befektetés, amit azért tesz az ember, hogy aztán majd a megfelelő pénzes pasi finanszírozza az igényeket.
Sőt, a dolognak van mégegy hátulütője, hogy rengeteg időt is rá kell fordítani, és az agy edzésére gyakorlatilag nem marad. Eredendően entellektüell lévén pedig egyszercsak azt vettem észre magamon, hogy "úr isten, elhülyültem"! Na ekkor abbahagytam az egészet és visszatértem eredeti életformámhoz.
Ma inkább kimegyek futni, bicajozni. Tudom, hogy a futástól nem leszek nőiesebb alkatú (pl. kimondottan rossz hatással van a mellekre), de menjen a p.ba, akit az érdekel.
Kedves lánybarátom szegezte nekem nemrégiben ezt a kérdést: "...most komolyan, ez rohadtul idegesítő tud lenni, amikor minden rendben van, aztán meg a pasi, annak ellenére, hogy meg volt beszélve, nem ad hírt magáról, és ha írnak neki, akkor nem válaszol, ez köcsögség,…..
Nemrég Dugódíj a Sugár parkolójában címmel írtunk arról, hogyan szívatják a moziba érkezőket a mélygarázsban. Megírtuk, azonnal le is égett a Flórián üzletközpont. Kíváncsian várjuk, ez után a poszt után elsöpri-e egy lávafolyam valamelyik plázát. Ezúttal Tamás…..
Egy könnyen megjegyezhető tanulság az internetes kereskedelem világából Györgytől: aki TeszVeszen árul, annak 2 hete van negatívra értékelni a nem fizető vásárlót, utána fizetheti a jutalékot, akkor is, ha rárohadt a termék:A TeszVeszen hirdettem sok-sok kacatot, eddigi…..
A GRoby ügyvezetője alant válaszol az egyik üzletükben pénzvisszaadási konfliktusba keveredett vásárlójuknak. Feljelenteni nem fogják, pedig állítóalg a kamerán jobban látszik, amit ő csinált, mint amit a kasszás srác:Sajnálattal olvastam az oldalukon megjelent pg121 nevü…..
Marionett 2007.07.13 08:58:02
Miközben a Homár az ügyfélszolgálattal telefonálgatott, kedvenc tömegközlekedésblogunk, a Megint Állunk Vazze le is zsírozta hétvégére a retekkommandót. Immáron tehát a MÁV áldásával láthatnak neki egy négykocsis mocsokvonat kitakarításához:Aki jönne az kérem jelezze…..
Reformok ide-oda, kommunikáció dettó, még mindig előfordul, hogy az ellenőrök ordibálnak a külföldiekkel, illetve amikor az ezen kibukó honfitársaink megpróbálnak tolmácsolként segíteni, az ő fejükről is leordítják a poratkákat, illetve levélírónk, Gergő esetében őt…..
comment:com Szex péntekre 2006.10.27 16:48:00
Péntekre legyen szex, mert miért ne. Ha ismeretterjesztésre vágyik, vagy csak nem tud okoskodás nélkül élvezni, akkor válassza a Viasat Explorert, ahol este tíztől a Fluffy Cumsalot - Pornósztárok felfedett nevei című dokumentumfilm megy. Meztelen nők vallanak karrierről,…..
comment:com Hajós nem gondolkodik? 2006.09.25 10:37:00
Valljuk be, mindannyian vártuk a vasárnap estét, hogy mégis hogyan fogják szólítani Hajós Andrást a többi hatok. És hát úgy szólították, hogy hülye. Na jó, ez így nem lett kimondva, csak valami olyasmi, hogy nem tud, vagy nem szokott gondolkodni, de hát én meg…..