Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fuszulykavirág

121 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évadzáró epizódhoz érkeztünk ezennel, de nem kell aggódni, lesz még hetedik évad is! Alicia belevágott, és ismét a lakásából működteti a praxisát, a terv szerint olyan ügyekkel, amiket szívvel-lélekkel tud képviselni. Eli és Peter tartanak egy kis igényt az idejére,…..
fuszulykavirág 2015.06.18 15:12:40
@Gabba: így tervezem :)
A visszalépés után Aliciára hirtelen rászakadt a rengeteg szabadidő, nem is tudja, mit kezdjen vele. Memoárt ír, barkácsol, téblábol, rejtőzködik és várja az 5 órát, mint a messiást, hogy végre kibonthasson egy üveg bort. Eli azért ad neki feladatot: a kampányának adakozókat…..
Alicia egy sajtótájékoztatóval nyitja az eheti epizódot, ahova Peter a kezét fogva kísérte el, és támogatóan áll mögötte. A megromlott kapcsolat ellenére ez most őszintének tűnik, a bajban mégis összezárnak. Alicia bejelenti, hogy lelép az államügyészi posztról a felmerült…..
A mi történt eddig összefoglalóban Kalinda bizonyítékhamisítására fókuszálunk, amivel Diane is csúnyán megütheti a bokáját. Az epizódot egy szomorkodó Aliciával kezdjük, aki a híreken keresztül követi az aktuális botrányt: hibás szavazógépek miatt nyerte csak meg a…..
A frissen megválasztott államügyésszel interjú készül, ami akár egy szimpatikus imázsfilm is lehetne Aliciáról. Eli azonban félbeszakítja őket, mert mégsincs vége a múlt heti hackelésnek: nyilvános bocsánatkérést akarnak a hackelők a hét végéig, különben mégiscsak…..
Nagy ünneplés fogadja Aliciát az irodában a győzelem után, és meglátogatja Castro is, az aktuális államügyész, akitől átveszi majd a hivatalt. Castro azt akarja, hogy Alicia tartsa meg az aktuális helyettesét (nem fogja), meg hogy leköszönése után őt ne vizsgálják. Mert ez…..
Ez most már tényleg a választás napja, Johnny eléggé feszeng az előző esti „túlkapása” miatt, pedig Alicia próbálja biztosítani róla, hogy minden teljesen oké közöttük. Alicia és Peter összeáll, hogy eljátssza a tökéletes politikus házaspárt – bár minden lépésük…..
Úgy tűnik, erre a hétre végre kilépünk Alicia fejéből, és nem a gondolatait figyelhetjük, hanem visszatérünk a körülötte történő eseményekhez. A heti ügy egészen zseniális: egy fickó tervezett egy fegyvert 3D nyomtatóhoz. Egy másik letöltötte a tervet, kinyomtatta, a…..
Mielőtt belevágunk az eheti részbe, gyorsan megmutatják mi történt korábban, ami most fontos lehet: egyrészt amikor Diane visszaszerezte a régi irodát David Lee-től és Canningtől; másrészt pedig amikor Lemond Bishop, ügyeletes drogbáró, közölte, hogy Alicia kapmányát támogatva…..
Az eheti ügyünk a szadista milliomos Colin Sweeney újabb botránya: egy sorozat egyik epizódjában egy rá kísértetiesen hasonlító férfi meggyilkolja a feleségét – és Sweeneyt éppen ez alól a vád alól mentették fel legutóbb, így most jóhíréért aggódva pereli a sorozat…..
Alicia az első nyilvános vitájára készül az államügyészi posztért folytatott kampányban, egyszerre fésülik és készítik fel a keményebb kérdésekre, de őt csak az érdekli, hol van Johnny. Emlékszünk, az előző rész végén lesmárolta. Eli próbálja ellátni kezdés előtt az…..
Itt az újabb hét, az újabb rész, és Cary még mindig a börtönre készül. Alicia kifizet egy fickónak 5000 dollárt, aki egy 6 órás tréningen felkészíti Caryt arra, hogy mi vár rá a rácsok mögött. Kap néhány hasznos tanácsot, hogy például sürgősen találjon magának…..
Az összefoglalók után akkor folytassuk immár a megszokott rend szerint. Az eheti epizódban végre eljött Cary tárgyalásának napja, ahol az esküdtek róla fognak dönteni, és új szerepbe kényszerül a tárgyalóteremben. Az ügyet tárgyaló bírónk figyelmét egy kissé megosztja, hogy…..
Pont ott vesszük fel a fonalat a hatodik évad elején, ahol az ötödik befejezte: Eli nagy kérdése Aliciához. Na nem nőül kérte, csak államügyészt akar csinálni belőle. Carynek egyéb gondjai akadnak, ugyanis megvádolják, hogy összejátszott híresen bűnöző ügyfelükkel, Lemond…..
fuszulykavirág 2015.03.10 15:36:27
@fofofo: igen, Alicia sokat változott az első évad óta, több helyen olvastam azt, hogy eleinte ő volt St. Alicia, aki tényleg csak a gyerekeket védte, de mostanra ez bőven elmúlt már. Azzal hogy elkezdett dolgozni elindult nála a karrierépítés, és egyszerűen csak szépen halad előre: saját cég, most pedig az államügyészség.
(én amúgy szeretem azt hinni, hogy Cary Logan karakterének a folytatása :) )
Az ötödik évad pont ott folytatta, ahol az előző abbahagyta, Alicia és Cary együtt tervezgették a cégből való kiugrást és függetlenedést, az volt a terv, hogy ők lesznek az új Will és Diane. Csak közben jöttek azért nehézségek, mint például új irodabérlés, amiben…..
fuszulykavirág 2015.03.09 09:30:12
@fofofo: a hatodik évad elejéről még egy összefoglaló lesz, aztán szerdától hozzáigazodunk a Universal vetítéséhez, és a 6x10-től jön majd epizódonként a hogyvolt is
fuszulykavirág 2015.03.09 21:26:58
@AaannnaaA: Finnel valami olyasmi volt a szitu, hogy Eli kiderítette róla, hogy egyszer talán megvesztegetett egy bírót, hogy a testvére valami enyhébb büntetést kapjon. Emiatt került ő ki a képből mint potenciális államügyész, és ezt fogalmaztam meg pongyolán korrupcióként.
Will gyilkosának randomságát meg úgy értettem, hogy nem volt indítéka, vagy ilyesmi.
Most az lesz, hogy folytatódik A férjem védelmében hogyvolt. Csakhogy a Universal a 6. évadnál tart, én meg ide utoljára a 4-ről írtam, szóval első körben gyorsan felzárkózunk az eddigi eseményekből, aztán meg robogunk tovább az aktualitásokkal. A legutolsó meghogyvoltozott…..
hogyvolt Bosszú 2x21-22 - Igazság 2013.07.25 15:00:00
Hát jól rápihentünk itt a befejezésre, de cserébe az mtv sem választja szét azt, ami összetartozik, és a dupla részes évadzárót megkapjuk egyben mi is. Ott hagytuk abba néhány héttel ezelőtt, hogy a terroristák világpusztító terve mozgásba lendült, és ennek első…..
fuszulykavirág 2013.07.27 17:39:47
@Gabba: Alica Florrick vonalon most az lesz, megcsinálom a 4. évadot, amibe legutóbb belekaptam, de csak az első részig jutottam
fuszulykavirág 2013.10.18 10:38:57
fuszulykavirág 2014.03.02 11:35:36
@Biri a KrokodilCápa: @Snoopyka: sziasztok! sajnos én biztosan nem tudom majd hogyvoltozni az új évadot :(
Ezen a héten a bíróság előtt egy humorista, aki egy élő talkshowban mutatta meg a melleit. Nőről beszélünk. Ledobta a textilt, hogy bemutassa a mellrákvizsgálat helyes módját. Perlik 2 millió dollárra, amiért 8 millió háztartás végignézte a magánszámát. A nő azt hitte,…..
fuszulykavirág 2013.09.13 13:27:19
@fofofo: örülök neki :) igaz, most a héten éppen ellógtam a dolgot, de ez csak átmeneti állapot, jövő héten lesz új poszt
Zajlik az élet a Lockhart & Gardnernél, a fogadótérben együtt várakozik Nick, a bosszantó újságírónő, egy korábban többször látott bírónő a katonai ügyészségről, és még Maddie is befut. Nick nem kapta meg az autómentős bizniszt, pedig megfizette a kenőpénzt…..
Pontosan ott folytatjuk, ahol legutóbb abbahagytuk: a politikai blogger egy óra múlva megjelenteti a „Peter megint hűtlen volt” sztorit, Eli addig igyekszik minimalizálni a várható károkat. A Lockhart & Garndernek van ez a régi kedves ügyfele, Lemond Bishop, a drogbáró, aki…..
Jackie-t kiengedik a kórházból, és máris azonnal mindenbe beleüti az orrát. Mi történik a kampányban, mi van Aliciával, stb. Soha ilyen anyóst. Alicia cáfolja az újságíróknak a rüfke minden állítását az állítólagos viszonyról, Eli pedig további részleteket csekkoltat…..
Eli egy csapat újságíróval kezdi a napját, egyikőjük kivételesen bosszantja: interjút akar Alicia mamájával, Willel és persze magával Aliciával is. Még jó, hogy Peterről ír cikket. Mandynek hívják a bosszantó újságírót, bevallja Elinak, hogy biztos infói vannak egy…..
fuszulykavirág 2013.08.08 12:32:11
@mézescsók: a házaspárként működéssel az van, hogy nincs már gyűlölködés, hanem inkább az együttműködés jellemző, néha egy kis hangyányi intimitás. Aliciát tényleg őszintén nem érdekli, hogy volt-e félredugás, de attól még szereti Petert (talán nem szerelmes, de szereti).
@fofofo: Clarke eleinte tényleg kötözködő buzgómócsing volt a legidegesítőbb fajtából, de mostanra szerintem már látszik, hogy egy egészen dörzsölt fickó, aki tényleg a cégnek akarja a legjobbat. csak az eszközökben nem értenek mindig egyet.
@polkupyörä: nyilván egy "alternatív goggle-ről" szólt az epizód, de a magyarban pont annyira létező kifejezés a keresőmotor mint az angolban a search engine. Sőt, még wikipédia cikk is a keresőmotorról van, és nem a keresőprogramról. Ha jól emlékszem, a szinkronos epizódban is a keresőmotor kifejezés volt használva, szerintem nincs vele gond :)
Az évad első részének hogyvoltja még februárban megszületett, csak aztán közbejött egy évadnyi Bosszú, de most szépen felzárkózunk Florrick-ékból is. Clarke, a cég megmentésére kinevezett pénzügyi biztos beígért egy 30%-os leépítést, úgyhogy el is kezdte az interjúkat a…..
fuszulykavirág 2013.07.31 12:50:45
@fofofo: és most már heti rendszerességgel :)
hogyvolt Bosszú 2x20 - Eljegyzés 2013.07.04 13:00:00
Közelít az évad vége, Emily is felpörgeti az eseményeket, nem érünk rá tökölni: szervez egy meglepi vacsit Danielnek az iroda tetejére, ahol már büszkén viseli az eljegyzési gyűrűt, ezzel tudatva döntését. Tessék, ők most már örökre együtt (haha). Declant pofára ejti a…..
Ezen a héten azzal indítjuk a mesterkedések sorát, hogy Emily le akar lépni a még szunyókáló Daniel mellől, aki nem is szunyókál már, így nem is sikerül a lelépés. Emily azért mégis sietve távozik, ugyanis a rendőrök egész éjjel Nolant faggatták Padma haláláról. Victoria…..