Regisztráció Blogot indítok
Adatok
brutalfitnessz

172 bejegyzést írt és 151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szegedi Félmaraton, a rajtcsomagok rajtcsomagja: először is a funkcionalitás kispolgári kényszerével leszámolva egy darab pukifólia just for fun (!!!!), másodszor pedig végre-valahára egy ujjatlan technikai póló, nem pedig egy hatszázezredik tök felesleges rövidujjú. És mindez egy remek zöld…..
brutalfitnessz 2016.05.23 07:34:55
@verthed: köszi! :)
Tudjátok, mi lesz a futók teljesítményének mérésében az új nagy dobás? ... A teljesítményük mérése! Haha. Mármint "teljesítmény", éérted, fizikai értelemben, azaz a wattban kifejezett izé, amit a wikipedia szerint "1 J munka 1 s alatt létrehoz." De nem akarok elmerülni a fizikában, nincsenek jó…..
Nem kérdés, valami epikus, földrengésszerű, Kalevala like posztot tervezek írni május végére, június elejére. Amint megérkezek a Balatonról, félrevonulok egy kicsit a világtól, nem azért, mert annyira fog fájni, hogy a létezésre is képtelen leszek (ennek esélyét sem látom, már az ülőgumóm is…..
acélarcél tömény nyolcvanas 2016.05.03 21:14:17
Csodálatos sporttörténeti képanyag a Spiegelben: Karlheinz Jardner fotográfus a 80-as évek elején a németországi testépítés kezdeteit örökítette meg, és vele együtt persze egy kicsit a teljes korszellemet is. A sorozat 36 fotója itt található, de nem tudom megállni, hogy ne tegyek be ide is…..
acélarcél Egyre több chi 2016.04.28 19:18:19
Egyre több chi a futásban, újfajta edzések, sorozatban kihagyott versenyek és óvatos optimizmus: nagyjából ez volt az idei év első harmada. Bővebben?   Az idénre fő versenyként a Vivicitta félmaratont céloztam be, annak az időpontjához képest kezdtem el Danny Dreyer chi-futós edzéstervét. A terv…..
brutalfitnessz 2016.05.03 20:01:08
@verthed: köszi, jól esik a biztatás. :)
Béke van bennem. Vasárnap, reggel hat óra körül volt, és, ahogy tettem-vettem - enni adtam a macskának, virágot locsoltam az erkélyen, összeszedtem a mert megérdemlem rántottámhoz a hozzávalókat - mindössze két dolgot éreztem, az örömteli, sajgó izomlázamat, meg azt, hogy minden rendben a világon -…..
brutalfitnessz 2016.05.03 09:46:26
Acélarcélnak van egy olyan, vélhetően egyszemélyes helyiségben született elmélete a keze közé került, elfekvő Iron Man magazinnak köszönhetően, hogy a triatlont "gyakorlatilag az isten is a kapuzárási pánikos felső-középosztálybeli 40-50-eseknek teremtette. Vannak benne drága cuccok, amikkel lehet…..
brutalfitnessz 2016.04.22 10:09:58
@Gábor Gévai: bőven van olyan akinél már 30 felett és jóval 40 alatt elkezdődik a kapuzárási pánik. :PPP Nyilván nem lehet mindenkire egyformán általánosítani, de a triatlonos újságban amit a wc-n szoktam olvasni, túlnyomóan ilyen félpuhos 40 körüli/felettieket mutogattak.

Amúgy csalódott vagyok, sehol egy vörös fejjel dühöngő triatlonos aki elküld melegebb éghajlatra?
nemmaratonman Cuccok 2016.03.21 14:24:25
Kezdjük azzal, ami nem volt felsorolva, ami bukó. A Puma pólót bebuktam. Jó ideig tökéletesen végezte a dolgát, de ha csak az van rajtam, és fúj a szél és lógósabb a mellem, és egymás ellen lötyögnek, hullámoznak rajtam, akkor ez így együtt szerintem felér bármilyen zöldségaprítóval. Cézár sali,…..
Miközben adtam egy hetet a combtövemnek, oldalam meghúzásának, és a tüdőm náthától a gusztustalan zöld izéktől való megtisztulásának, észrevettem, hogy lemaradtam arról, hogy DC Rainmaker Budapesten járt. Azt egy futásnak szentelt blogon nem fogom elmagyarázni, hogy ki ő, annyi egyéb esetben tudok…..
acélarcél dióhéjban 2016.01.02 13:28:03
Az elmúlt év nagyon-nagyon dióhéjban: talán minden eddiginél kevesebbet, mindössze 510 km-t futottam (!!) - a vicc az, hogy ezzel együtt az év első felében döntöttem félmaratoni és 10K-s rekordot is, és éppen ezek eredményezték a belustulást: áprilisig felszántottam az…..
Mark McManus az olyan személyi edzők közé tartozik, akik a HIT módszer egyes elemeire alapozott, de persze valami egészen más névre átkeresztelt programokkal versenyeznek a piacon. Néha okosakat ír, néha meg nem, de a legutóbbi postja a lehető legtömörebben és frappánsabban…..
acélarcél már egy éve 2015.11.30 21:40:21
Kábé már egy éve, hogy rendszeresen testépítek. Hogy repül az idő, krézi! Tavaly ősszel kezdtem el felismerni, hogy sem egy fiktív börtönszemélyiség által írt felnőttmesekönyv, sem az orrvérzésig tolt HIIT-edzések nem azok a dolgok, amik nekem kellenek, aztán Dr. Doug McGuff:…..
Rövid és véresen komoly dokumentumfilm az első emberről, aki Lefutotta A Maratont És Nem Mondta El Senkinek. ..
acélarcél még meg 2015.10.08 21:30:55
  Még megvagyok! És a blog is megvan. És nagyon sokat szeretnék írni. Majd nemsoká!..
Idén már csak egy versenyre, a Spartathlonra készülök, arra is inkább fejben, mert testben megvolt egy ráhangolódás. a dögrováson kiszenvedett 81 km-es Korinthosz.hu. Amúgy uborkaszezon van, ahogy látom, a nagy sportszergyártó által szponzorált futo.blog.hu-n július eleje óta…..
acélarcél majd valamit kitalálok 2015.07.10 18:19:47
Az április végi Vivicitta óta nem is írtam a futásról. Nem volt mit: a rákövetkező két hónapban összesen futottam 6....azaz hat kilométert. Közben meg ettem szorgalmasan, a napi kb. 4-800 kcal-nyi tömegnövelőt is - ahogy sejthető, ez hát, őőő, nem egészen mind izomba ment.…..
acélarcél lábtolás 2015.06.14 19:23:46
A múlt heti lábhajlítós-térdbeakadós eset óta még érzékenyebb lettem a gyakorlatok helyes végrehajtására, úgyhogy pont kapóra jött ez a videó a lábtoló biztonságos használatáról (az első 3 és fél percben elmondja a lényeget, legalábbis nekem az utána jövő…..
A francba. Fél évnyi konditerem után megvan az első, hát, talán sérülésnek túlzás nevezni, de határozottan valami kellemetlen. A HIT edzés egyik legfontosabb előnye, hogy a lassan, kontrolláltan mozgatott és ésszerűen megválasztott súlyok miatt a sérülésveszély jórészt…..
Most egy olyan bejegyzés jön, amiben egy béna poént sem próbáltam meg elsütni. Komolyabb vagyok, mint egy adóellenőr. :(((( Szóval bodybuilding. Kondi. Gyúrás. Időközben újabb 3 hónap telt el a heti 2 napos osztott edzéstervvel (legutóbb itt hagytam abba.) A tonnage (súly*TUL)…..
Az idei 10K-s Vivicittára felkészülésem nagyon megtervezett és durva volt és a következőből állt: a Rotary félmaraton után egy hétig egyáltalán nem futottam, a következő héten lekocogtunk egy beszélgetős ötöst bele a naplementébe majd' 40 perc alatt, aztán még futottam…..
acélarcél oh-so-motivációs 2015.04.05 19:22:48
Inkább csak érdekességként: kíváncsiságból lemér(et)tem az Acélgodzilla Edzésterv indítása körül a váll / felkar / alkar / mellkas / derék / comb / vádli kerületét, aztán három hónap elteltével megint. Tudom, hogy az interneten illik sikeresnek és oh-so-motivációsnak lenni…..
Mióta a gyúrásőrület zajlik, egyáltalán nem esett szó a futásról a blogon, pedig lenne miről írni. Leginkább a tavalyi év vége óta folyamatosan és látványosan javuló teljesítményemről, aminek a titkát hiába várják remegve a világ vezető olimpikonjai és kenyai…..
brutalfitnessz 2015.03.31 09:02:19
@téglánakgyors: köszi! :) Megértem, hogy nyugisabb helyen szeretsz futni, de ez azért annyira nem volt az. Az út nagy részén félpályás lezáráson futottunk, mellettünk folyamatosan mentek az autók és igaz, hogy a pesti rendezvényekhez képest jóval kisebb tömeg volt, de sok helyen a pálya is jóval keskenyebb volt...