Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anyu1966

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasom, hogy megalakult a Magyar Családtudományi Társaság. Ez még úgy nem lenne nagy hír, mert vannak más junk scienceben (ideológiailag motivált komolytalan kutatásokban) utazó társaságok is pl.  teremtéstudományi szervezetek, mégse tartom érdemesnek, hogy…..
anyu1966 2012.02.28 09:40:02
ProgBlog Nem csak a pénzért…! 2012.02.23 21:53:00
„Nec res, nec spes!”(„Se pénzem, se reményem!”) Gaius Julius Caesar Átlagosan 57.000 forintos bruttó béremelést fognak kapni az orvosok – olvasom a minapi hírek között…..
anyu1966 2012.02.24 12:20:09
@isti77:

Mondd kedves kommentelő, nem fárasztó ugyanazt mantrázni évek óta ? Hogy szerinted az kamu, nem is kell a külföldnek a magyar orvos ( de kell, valószinüleg ezért megy el évente ezer + ápolónők, mentőtisztek, gyógytornászok, szülésznők ) hogy ott nem kapnak normális fizetést, amihez nem kell a hálapénz ( de kapnak, akár hiszed akár nem, nálunk olyan tragikusna rosszul fizetik őket, én is megtapasztaltam, hidd el már az is kánaán, hogy hó végén se gond a bevásárlás az élelmiszerboltban,jó minőségű élelmiszert vehettem a családnak, hogy nem gond megvenni egy babakocsit vagy nyaralni menni orvosi fizetésből ) és hogy szerinted nem beszélnek nyelveket ( de, sajnos a nagyon nagy többség bezsél a fiatalok közül, a gyerekem 3 nyelv magas szintű ismeretével jutott be egyetemre és az összes csoporttársa beszél legalább angolul vagy angolul és németül, mivel a szakirodalom, előadások, prezentációk egy része is idegen nyelven van.

Szóval inkább sürgősen el kéne gondolkodni azon amit a blogiró ir, hacsak nem akarod, ogy orvos hiján valamelyik 1,7 millió bruttós havi jövedelmű képviselő vegye ki a vakbeledet.
anyu1966 2012.02.24 13:25:31
@csakhalkanszólok:

Valamint ilyen a politikusi, orsz.gyülési képviselői pálya is, csak valamiért ott nem akaródzott dominálni az erkölcs és a mérték az elmúlt 20 évben ...
anyu1966 2012.02.24 13:56:14
@csakhalkanszólok:

Az a baj ( és a bologiró szól erről is ) hogy komoly morális probléma olyna körülmények közt dolgozni, ahol egyre kevésbé vannak meg a munkavégzés minimális feltételei. Pár hete egy onkológia vezetője nyilatkozta, hogy már NEM tud megfelelő kezelést, sebészt, gyógyszert optimális időn belül összehozni a sürgős kezelést igénylő betegeknek és napja fele azzal megy el, hogy befolyásos embereknek ( kórházvezetés, minisztérium stb ) próbálja telefonon elmagyarázni, hogy már a protekció is kevés ahhoz, hogy befolyásos ember anyját, hugát, barátját kezelni tudják.

Vagy egy súlyos állapotú betegnek nem csinálnak meg X vizsgálatot, mert takarékossági okokból azt a vizsgálatot nem irhatják ki vagy csak havonta max 1x. Vagy nincs patológus, ápolónő stb

Ilyen helyzetekkel együtt kell élni katasztrófa esetén vagy hadikórházban, de amikor a hétköznapok is erről szólnak egy ( kormánypárt szerint ) remekül müködő országban , normális ember nem tud dolgozni, mert ez nem elviselhető stressz és napi szintű frusztráció.