Regisztráció Blogot indítok
Adatok
еuropéer

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar költségvetési politika a rendszerváltás óta erősen ciklikus, e ciklusokat pedig alapvetően a négyévente, szabályszerűen ismétlődő választási évek alakítják. Amennyiben külső kényszer (például IMF-hitel feltételei) nem térítették el ettől a döntéshozókat,…..
еuropéer 2012.02.29 20:26:31
@high up!: Ne blöffölj, nem hat rám.
еuropéer 2012.02.29 00:16:02
@Blogger Géza: A szokásos fideszes urban legendet büfized fel az államadósságról.

Nézzünk inkább számokat. Így alakult a központi költségvetés adóssága:

2009. március: 20,447.4 milliárd Ft.
2010. április: 19,323.1 milliárd Ft.

2011. december: 20,955.5 milliárd Ft.

Bajnai idején tehát 1000 milliárddal csökkent, Viktorka vezéred idején 1600-zal nőtt úgy, hogy közben a manyupokat is lenyúlták.

A száznapos programot pedig megszavazta a Fidesz, szóval az övé is a "dicsőség".
еuropéer 2012.02.29 00:17:10
@high up!: csacskaság
Így jön létre az az egyedülálló helyzet, amelyben a harcoló felek – a jobboldali kormány, a balközép ellenzék és a „Birodalom”  képviselője, az EU-IMF kettős – halálos ölelésben forrnak össze, miközben egyet gondolnak. Mindhárom pólus megszorításokat akar,…..
еuropéer 2012.02.25 16:37:56
@eastern: EU-támogatások megvonása, szavazati jog felfüggesztése, IMF-hitel megtagadása a padlór aküldi a forintot, és Orbán egy héten belül lemond. Ha nem mond le, újabb két hét múlva helikopterrel menekülhet, kérdés, hogy hová (Irán messze van, más meg nem fogadná be).
еuropéer 2012.02.25 16:41:09
@asz0089: Ne butáskodj már.
Ez a helyzet februárban az Ipsos szerint:
Fidesz: 18%
MSZP+DK+LMP 19%

Ha lenne összefogás, már ma megnyerhetne az ellenzék egy választást. Egy kis forintbedöntés, EU-tagság felfüggesztés stb. pedig biztosan el tudja tolni a biztos győzelemhez szükséges 5%-al a szavazati arányt.
Az új és a felélénkülő társadalmi mozgalmak elsősorban a tüntetés, különböző demonstrációk, petíciók és performanszok eszközeihez nyúlnak a kritika vagy elégedetlenség kifejezésére. Ezek a politikai véleménynyilvánítás bevett eszközei, ugyanakkor feltételezik, hogy a…..
A Hallgatói Hálózat, a Milla és a Védegylet Március 2-ára konferenciát szervez, ahova szeretettel meghívunk téged is. E konferenciára azért van szükség, mert az idő rácáfolt arra az 1989-ben megálmodott ideára, mely szerint a mindenkori kormány és ellenzéke kölcsönösen…..
еuropéer 2012.02.24 06:36:25
Tele van tévedésekkel ez a cikk. Ugyan miért hamis a kisebbik rossz logikája? Ez nemcsak hogy nem hamis logika, ez az egyetlen logika. A való (nem álom-) világban különféle lehetséges alternatívák közül kell választani a gyakorlatban. Ezek közül vannak jobbak (= kisebbik rossz, ugyanazt jelenti) és rosszabbak (= nagyobbik rossz, vagy kisebbik jó). Lehet álmodozni is nem-korrupt politikusokról vagy arról, hogy az egész államigazgatás csak zsenikből álljon, és minden vállalkozó legyen tehetséges és tisztességes, csak a gyakorlatban nem vezet sehova.

Azt írja a blogger, hogy "A kormány démonizálása és az előző kormányok burkolt kimosdatása."

Ha a jelenlegi kormány rosszabb, mint az előző, akkor azt nyíltan ki kell mondani. Nem kimosdatás vagy démonizálás ez. A kimosdatás az lenne, ha valaki azt állítaná, hogy az Orbán-kormány kompetens. Vagy a démonizálás az lenne, hogy Bajnai felszámolta a demokráciát.

Amíg annyira féltek az állásfoglalástól, mint most, addig az várható, hogy senki se vesz titeket komolyan. Aktivistáitok hoppon fognak maradni, amikor a célegyenesben kiderül, hogy se Bajnait, se Gyurcsányt, se Mesterházyt nem hatja meg, hogy most olyan jókat civilkedtetek, de persze szigorúan az ő "kimosdatásukat" elkerülve. A "civilmozgalom", ha nem szakít a gyurcsányozással és a "minden politikus rossz" primitív dumával, akkor egyszerűen elvtelen és gyáva. Mihelyt közelednek a választások és tisztázódik, ki kivel van, a civileknek is el kell helyezkedniük. Minél tovább megy az "egyrészt-másrészt" játék, annál nagyobb lesz a pofáraesés akkor.
еuropéer 2012.02.24 06:38:31
@amergin: Egyszerű: azt hiszik, hogy a gyurcsányozástól lesznek "pártpolitika felettiek", ami valamiért felsőbbrendűvé teszi őket. Hogy ezzel lehetetlenné teszik az összefogást a DK-val, és ezzel Orbánt szolgálják, az nem zavarja őket. Fő a pártpolitika feletti civilség.