Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jyll

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Csá, Alex! 2013.03.05 14:01:00
Nem mintha számítana, hogy ki képviseli Magyarországot az Eurovíziós Tánc- és Rémdalfesztiválon. Az országimázs építésének lehetősége elhanyagolható: az indulókból, de még a győztesekből is ritkán lesz nemzetközi sztár. A dalok nagy átlagban vagy iszonyatosan idióták,…..
Jyll 2013.03.05 16:10:13
Jyll 2013.03.05 16:27:28
@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): Jó kis hozzászólás. :)
Megy a vita az új köznevelési törvény óvodásokkal kapcsolatos „részeiről”.  Ugyebár egyrészt elő akarják írni, hogy 3 éves korban minden kisded menjen szépen óvodába, másrészt viszont nincs elég hely most sem. Már megszokta a rendes NERtárs, hogy itt turulisztánban…..
Az elmúlt hetek vezető környezetvédelmi témája egyértelműen a Római partra tervezett mobilgát, és annak visszásságai, melyet a főváros vezetése támogat, természetvédők, civilek pedig szinte egyöntetűen elleneznek. Engem is foglalkoztatott a téma, azonban kertészként nem…..
Jyll 2013.02.25 13:32:24
@Gera: Olvasom itt is, hogy nyomulsz rendesen, hogy megépüljön a mobil gát minden észérv ellenére, amiket Megyeri Szabolcs írt, meg amit már rengetegen felvetettek más fórumokon.

Úgy tűnik többek között azt is figyelmen kívül hagyod, hogy a Nánásin lévő főgát az bizony főgát marad az elfogadott tervek szerint a jövőben is.

Az a közérdek, hogy a főgátra fordítsák a köz pénzét, ne egy másodlagos árvízvédelmi vonalat építsenek ki egy vagyonért letarolva mindent csak azért, mert egyeseknek az ártérben komoly érdekeltségeik vannak - gondolom -. Az is közérdek, hogy a rengeteg beszedett adóból az önkormányzat rendszeresen karbantartsa a partot. Az is közérdek, hogy felszámolják az ártéri anomáliát, megkeressék és megbüntessék a felelősöket, akik miatt létrejöhetett, és mind a mai napig létezik, hogy emberek életvitelszerűen nyaraló besorolású ingatlanokban laknak, amelyek helyes kis lakóparkoknak néznek ki, na meg hatalmas luxushotelnek. Akit pedig az odaköltözők közül megtévesztettek, azt mind kártalanítani kell. A bűnösök ellen viszont eljárást indítani többek között hűtlen kezelés miatt. Nem is értem, hogy hagyta eddug ls hagyja még most is ezt az egészet szó nélkül pl. az ügyészség.
Jyll 2013.02.25 16:37:11
@Gera: Ahhoz képest, hogy napok óta a téma éllovasa vagy, szerintem jogos elvárás, hogy olvasd el, amit mások írnak, de ha nekünk nem hiszel, hát az elfogadott tervet. Attól, mert nem reagálsz érvekre, avagy úgy teszel, mintha azok le se lennének írva (rendszeresen) mások még elolvassák, és átlátnak azon, akin át lehet...
Pénteken tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés a római-parti mobilgát tervét. Mint már korábban is írtam, messzemenően nem értek egyet a tervezett gáttal: miért védenénk több milliárd forintnyi közpénz elköltésével és a természetes Duna-part rombolásával a szabályokat…..
Jyll 2013.02.21 19:27:14
@bbjnick: köszönöm!
Jyll 2013.02.22 17:14:12
@Gera: Rosszul emlékszel, létezik, ráadásul a rozoga főgát, a "nyúlgát" marad az elsőrendű árvízvédelmi fővonal, az építendő mobilgát lesz a másodrendű...

index.hu/belfold/budapest/2013/02/22/elfogadtak_a_romai_parti_mobilgat_tervet/
Jyll 2013.02.23 09:11:01
@Gera: Az a "gátszerű ócska valami" védi évtizedek óta a környéken lakókat, és sokkal észerűbb - és olcsóbb - lenne ezt tisztességesen megerősíteni, lévén magasabb is, mint az elfogadott tervben a mobilgát. Ez esetben környezetkárosítás sem történne.

Miután manapság nagyobb árvizek vannak, ahogy az az általad megadott elérhetőségen, dr. Kovács Norbert ügyvéd blogjában is szerepel, feltenném a kérdést:

Mi lesz, ha a mobilgát nem tudja megfogni a vizet, a jelenlegi és jövőbeli elsődrendű védelmi vonallal meg a kutya se törődik, mert ott a mobilgát... Szerintem fél Óbuda úszni fog...

Elhiszem, hogy bosszantó azok számára, akik az ártérbe építkeztek, vettek ott nyaraló besorolású ingatlant, hogy zavaró a Duna közelsége, amikor az éppen árad. Viszont senki sem tartott töltött fegyvert a fejükhöz, hogy oda építsenek, ott vegyenek "nyaralót" - egyébként nagyon úgy tűnik, hogy lakhatás céljából.

Külön megérne egy virtuális beszélgetést a hatóság, amelyik engedélyez ilyen területre építeni állítólag nyaraló besorolású, de még a laikusok számára is jól láthatóan lakóparkokat és hoteleket, illetve nem ellenőrzi, vagy nem alaposan ellenőrzi mi folyik azon a területen, ahova az engedélyt kiadta...

Miért is közpénzből védjük meg a fenti épületeket? Miért ezeket védjük kisebb hatékonysággal, mint amit nyújt a meglévő elsődleges főgát, ami ráadásul a jövőben is főgát marad = elsődleges árvízvédelmi vonal?

Azért, mert némelyek feltételezhetően tágabban értelmezték a törvényt, így létrejöhetett a jelenlegi probléma, nem a köz pénzét kellene elherdálni, a környezetet tönkeretenni, hanem a főgátat megerősíteni, az ártérbe beköltözők épületvédelméről pedig az ártérbe beköltözők maguk gondoskodjanak saját erőből a környezet károsítása nélkül.

Ahogy ők pereljék be adott esetben az engedélyek kiadóit, illetve minden olyan személyt, aki őket esetleg megtévesztette.
Ez a Zeitgeist c. film egyik állítása. Ebben azt állítják és bizonyítják is - ami sokunknak és persze egyre többünknek nem újdonság - hogy a keresztény vallás majdnem teljes egészében plagizálás, tehát egy nagy átverés. Ez sajnos a megdöbbentő igazság. A film egy az egyben rámutat és be is…..
Jyll 2013.02.16 10:06:28
@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Az Isten vagy meg akarja szüntetni a rosszat és nem tudja, vagy tudja és nem akarja, vagy nem is tudja és nem is akarja, vagy tudja is és akarja is. Ha akarja és nem tudja, gyenge, ami nem jellemző Istenre; ha tudja és nem akarja, irigy, ami ugyancsak nem illik Istenhez; ha nem is tudja és nem is akarja, irigy és gyenge is, ezért nem is Isten; ha pedig tudja is és akarja is, ami egyedül illik Istenhez, akkor honnan van a rossz, és miért nem szünteti meg." (Epikurosz - 26/133. 1. - Pais István: Antik bölcsek, gondolatok, aforizmák, 206. oldal)

Szóval már jóval előttünk másnak (másoknak) is eszébe jutott... :P
2013. Igen, 2013-at írunk, és az iskola-államosítás második hónapja valami hajmeresztő sztorival indul. Nyíregyházán az iskolákból szedik össze a Klebelsberg Iskolafenntartó Központ helyi tankerületi irodáinak berendezését. Megérkezik az iskolába a siserehad, körülnéznek,…..
Jyll 2013.02.02 09:08:41
@braue: Ön komolyan azt gondolja, hogy ez esetben az a jó megoldás, ha kifosztatják az iskolákat?

Amúgy pedig nemhogy felesleges íróasztal, szék nincs manapság az iskolákban, hanem ha azt akarják a szülők, hogy pl. ne koszos, kopott falak között tanuljon a gyerekük, akkor ki kell festeniük az osztálytermet, a hozzávalókat természetesen saját pénzből állni stb.stb.

Megjegyzem, hogy az óvodák sincsenek jobb helyzetben.

Az egész történetből látszik, hogy hova vezet a kapkodás, hova vezet, ha nem hozzáértő emberek vannak a megfelelő posztokon. Ebben az országban a nem "egyenlőbb állatok"* ezt mind a saját bőrükön tapasztalják. Aki nem, az viszont "egyenlőbb állat"*, és ennek előnyeit élvezi is.

*Orwell - Állatfarm
GFG Blog Centrifugális erőtér? 2013.01.20 16:38:42
„...tiszta vagyok mint a gyermek /
mondta - ha tripperem nem lenne elmennék csarsz-
/ koje szélóba hogy megölhessem a cárt” (Kassák Lajos: A ló meghal A madarak kirepülnek)   Van egy nagy adag politikai bizonytalanság. Zavarban van az ellenzék. A múlt év októberében…..
Jyll 2013.01.21 09:36:24
@mk27soundmaster: Tisztelt Uram, Ön hol élt az elmúlt évtizedekben? A rendszerváltás óta folyamatosan romlik az életszínvonal (mindegy, hogy milyen kormány volt hatalmon). Nő a hajléktalanok, a munkanélküliek, az éhezők, a nélkülözők száma, és azoké is, akik elhagyják a hazát, viszont csökken a gyermekvállalás. Az emberek többségének teljesen mindegy, hogy bal vagy jobb oldali kormányzás kell ahhoz, hogy jobbra forduljon a helyzet, meg is látszik ez a szavazások alkalmával. Csakhogy mostanra mindegyik hiteltelenné vált, mert amit ígérnek, azt többnyire nem váltják be.
Jyll 2013.01.21 09:44:38
@mókáné: 4 gyerekkel. Hát Ön?
Jyll 2013.01.21 09:49:42
@mókáné: Én is gratulálok Önnek, egészséget, jó életet kívánva.
Rövid helyszíni közvetítésünk. Fodor Gábor pár perce bejelentette, hogy új liberális pártot akar csinálni, ami tavasszal alakulna meg. A terézvárosi SZDSZ irodájában tartott fórumon közölte: az SZDSZ három éve meghalt. Ő akkor egyetértett azzal, hogy jöjjenek új arcok, és…..
Jyll 2013.01.16 19:44:32
@din viesel: Történetesen személyesen ismerem, (nyilván) ellentétben azzokkal, akik itt pocskondiázzák. Azért megkérdezném Öntől és a többiektől, hogy valóban fizetnek azért, hogy hazugságokkal próbáljanak lejáratni embereket, akik elkezdenek (avagy újra kezdenek) politizálni?
Jyll 2013.01.16 20:08:41
@nkongo: Nos, igen, és az is megérne némi diszkurzust, hogy a többi párt, amiket szerintem sokkal nagyobb felelősség terhel az ország jelenlegi állapotáért vajh miért lehetnek hitelesek sokak számára. Fodor Gábor pedig, ha pl. vissza akarja adni a liberális szó eredeti jelentését, értékét, miért is ne próbálhatná meg?
Jyll 2013.01.17 07:51:19
@Balt: Jó reggelt! Honnan tudjam, nem voltam szdsz-es politikus.
A héten ismét felmerült a 13. havi nyugdíj ötlete. Néhány nappal ezelőtti posztunkban már értekeztünk ennek a társadalomromboló hatásáról, de mivel a téma egy jellegzetes magyar korszellemet és kórtünetet tükröz, úgy gondoljuk érdemes tovább elemezni. Ha az alapvető…..
A KARD Pávatánc a diákokkal 2012.12.23 09:24:17
Kezd nagyon menni már ez a pávatánc-dolog. Nem arra gondolok most, hogy a gazdasági miniszter szerint épp a valutaalap tukmálná ránk a pénzt, ami viszont nekünk nem kell, most új színpad nyílik a pávatánc-színházban. Most mintha a diákok felé járná ezt a kormány. A legújabb…..
Jyll 2012.12.24 09:24:03
@Sir Galahad: Én speciel nem értek egyet, pont azért, mert egy elszegényített ország nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy a jövőjét elkaszálja. A diplomás elvándorlást nem állítja meg a röghözkötés, sőt felpörgeti, egyre fiatalabbak hagyják majd el a hazát.

Aljas (amennyiben szándékos), de legalábbis át nem gondolt dolog a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíjazását összemosni a diákok teljesen jogos követeléseivel egy olyan országban, ahol fontosabb pl. a focistadionokra adni pénzt, mint ajövőbe fektetni, hogy a változatosság kedvéért eljöhessen az az idő, amikor alattunk a béka.
Jyll 2012.12.24 15:27:13
@Sir Galahad:

Az adófizetők polgárok... Ha bizonyos adófizető polgárokon múlna, megszüntetnék a nyugdíjat, eltörölnék a segélyeket, a kisebbségeknek pedig írmagja sem maradna.

Az elszegényített és felheccelt honpolgárokat ugyanis könnyű egymás ellen uszítani egy darabig, aztán elérkezik az a pont, amikortól már nem lehet. Rendvédelmisek, tanárok, diákok stb., hiszen ez a garnitúra sorban mindenkit kicsinál. A röghözkötésen pedig csak azért nem nevetek, mert sírni kellene. A röghözkötés nem fog egyetlen diplomást sem megállítani abban, hogy lelépjen innen, ha ez marad (vagy még ennél is rosszabb helyzetbe kerül a haza). Elképzelem, ahogy az aktuális kormány majd hajkurásztatja őket széles e világon. A tisztességesek meg elmennek nyugati egyetemekre tanulni, és vissza se térnek, mert minek.

Kiváncsi lennék, eszedbe jutott-e, hogy röghözkötés, és egyéb "nagyszerű" öteletelések helyett hazánkat illene már így bő 22 évvel a rendszerváltás után a béka feletti állapotba rakni. Hogy illene, mert igény lenne rá, hogy ne egyik zsivány banda után a másik élősködjön az országon úgy, hogy arra még az "ideiglenesen" hazánkban állomásozó szovjet hadsereg urainak se volt pofájuk. Hogy a megoldást a ne hagyjuk őket ennyit lopni körül kellene keresni, nem pedig a pedagógusok, a nyugdíjasok, a daganatos betegek, a diákok és szüleik stb.stb.stb., szóval a nem egyenlőbb állatok zsebében.
A Közel-Kelet országai mindig kicsit titokzatosnak tűnnek az egyszeri európai ember számára, hiszen nehezen tudjuk a saját kulturális berögzültségeink segítségével elképzelni, milyenek is lehetnek a mindennapok egy ilyen országban. Ezért is jó olvasni Abaya írásait, hiszen…..
Jyll 2012.12.18 10:55:45
Elérte a teljes káoszt a felsőoktatással kapcsolatos kormányzati kommunikáció. Mert miket is hallottunk eddig? Selmeczi Gabriella még kedden elmondta, hogy "a legfontosabbnak azt tartják, hogy a kormány képviselői a szakemberekkel és a diákok képviselőivel le tudjanak ülni…..
Jyll 2012.12.15 11:07:54
@Keresztyén és Magyar:

Kedves - valószínűleg amnéziás - Hölgyem/Uram!

Ennél már csak a köpönyegforgatás mókásabb. Az adócsökkentés kormánya, amelynek feje egy volt liberális, be akarja bevezettetni azt, amit népszavazással eltöröltetett. :P
Jyll 2012.12.15 11:11:23
@ursus artos: Uram, 2006-ban miért gondolta Ön ezt teljesen máshogy? Avagy akkor egyetértett a mszp-s sokkal szerényebb tandíj-változat bevezetésével? :P
Jyll 2012.12.15 11:19:13
@ursus artos: Ó, olyan édes egy dátumon fennakadni, és elfelejteni válaszolni. :P

Felteszem újra a kérdést. :)

Uram, 2008-ban miért gondolta Ön ezt teljesen máshogy? Avagy akkor egyetértett a mszp-s sokkal szerényebb tandíj-változat bevezetésével? :P

Remélem ezúttal választ is kapok. :)
Mintha idén láttam volna már a Budapesten is lejátszódó jeleneteket, 2012 februárjában Josef Dobeš cseh oktatási miniszter is szerette volna megreformálni a cseh közoktatást és a tandíjat bevezetni az állami intézetekben. Talán nem lepek meg senkit: a cseh diákok egy része sem…..
Jyll 2012.12.14 19:30:56
@sudribunkó: Meddig is nyögné mondjuk egy orvostanhallgató a felvett hitelt, 70 éves koráig? :P

Annyira cukin sokszínű különben Viktor bácsi, aki volt már liberális is, tandíjellenes is, meg sok minden más is. Ennél már csak azok a hozzászólók cukibbak, akik éltetik dicső kormányunkat, és nem kímélve a klaviatúrát, mindent megtesznek, hogy mi magyarok ne unatkozzunk.
Jyll 2012.12.14 19:31:09
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Ó, tényleg miért is állja, hiszen kit érdekel, hogy azon országokban, ahol több a diplomás, jobb az életszínvonal is, illetve egészségesebbek a polgárok. Mit nekünk felemelkedés, jó itt a béka alatt, ezért aztán vonjanak csak ki mindent az oktatásból, az egészségügyből is, és mindenki csak fizessen még több adót, azért meg ne kapjon semmit. Így igazságos...
Jyll 2012.12.14 20:52:33
@promontor: Mókás volt ezt a komoly hozzászólást végigolvasni egy olyan hazában, ahol fontosabb pl. a stadionok építésére pénzt adni, mint a végstádiumos betegek gyógyszerezése. Ott, ahol egy polgármester következmények nélkül állati ürüléket lopathat, csupán azért mert a barátja a legnagyobb egyenlő állat.

Jut eszembe: amíg az egyenlőbb állatok jobban élnek mint bő két éve, mi csak vitatkozzunk tovább, hogy még kiket, és mekkora ívben hajítsunk ki az amúgy süllyedő hajóból. :P
Nem akartam írni a tandíj körüli tüntetésekről és vitáról, mégis szükséges lesz. A baj ugyanis nem a tandíjjal vagy a hallgatói szerződéssel önmagában van. A baj a kormány módszereivel és a kormány hozzáállásával van. „Gondolom itt nincsenek senkinek fölösleges…..
Az auschwitzi haláltáborban elkövetett iparszerű népirtás folyamatáról értelemszerűen kevés helyszíni fénykép készült. A ritka kivételek egyike az a négy fotó, melyet 1944 nyarán a Sonderkommando, a nagy mennyiségű holttest megsemmisítésével megbízott foglyok egy kis csoportja készített egy…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Jyll 2012.12.03 14:19:21
@kismorgó: Elég szomorú, hogy aki két (vagy több gyerkőcöt) vállal/na, azt nem akarják visszavenni/felvenni (közben persze megy az óbégatás, hogy fogy a magyar...).

Nos, hát azért fogy, mert gyermek és családellenes országban élünk. Olyan gyermek és családellenes országban, ahol az abnormalitással egyenértékű a gyermekvállalás és nevelés, az ehhez való látszatsegítség pedig lassítani sem képes a népességfogyást.
Puzsér Róbert főállású idegbeteg, tényleg az a munkája, hogy vöröslő ütőérrel ordibáljon, de olyan intenzitással, hogy a nagymamák már ne is arra figyeljenek, hogy mit mond, hanem, hogy gyere már be Gézu, ez mindjárt itt kap nekem szívinfarktust. Ez egy tehetségkutatóban még…..
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
Jyll 2012.11.07 12:02:27
@mikorkakalman: adót (általános forgalmi adót - ÁFA-t) mindenki fizet, aki Magyarországon vásárol/szolgáltatást vesz igénybe...
Miután megtudtuk, hogy a Fidesz frakcióvezetője, az V. kerület polgármestere külön szobrot állíttatott kedvenc bulvárlapjának az őt az elmúlt évben 66 píár-cikkben népszerűsítő Blikknek, nem maradhattunk restek. Sajnos ahhoz muníciónk, hogy magát szobrot a helyes irányba…..
Jyll 2012.10.07 17:12:07
@szamarhegy: :)))))))))))))))))
 "a beavatkozás után sokkal jobb lesz” (Gíró-Szász - Frankenstein doktor) Mi az a Napóleon-konyak? -kérdezte a Kádár-korabeli népi bölcsesség.  Az az ital-hangzott a válasz-amit a magyar nép választott képviselői útján fogyaszt. Azaz ők isznak, te meg szívsz. A macskák…..
Jyll 2012.10.07 10:34:40
@vallatas: Már úgy érted, hogy a kedves szülő mennyit költ erre. ;) Én nem vagyok ellene a minden gimis gyermekes családban számítógépet és internethozzáférést de azonnalnak! ;) Jó lenne az is, meg áram, kaja és tető is mindenki feje fölé...

Viccen kívül: a jövő valószínűleg persze az, amiről írsz (foroghat is szegény, nemrég elhunyt Bradbury a sírjában). De gyerekek mellé (nagy gyerekek mellé is ) szerintem jobb hús-vér tanárokat tenni, különben teljesen elembertelenedik ez az amúgy sem emberbarát világ.
Jyll 2012.10.07 10:36:23
@Könnyen elkaptuk, uram!: Pontosan, hogy a polgárok dolga (lenne).
Jyll 2012.10.07 11:00:18
@vallatas: Á, már egy megvalósult sci-fi-ben él a 30 feletti korosztály. ;)

Más: amennyiben nem fektetsz be semmit, sőt, kivonsz pl. az oktatásból, akkor annak az "ágazatnak" romlik a színvonala. (Ez az amit tapasztal az, aki e világban él...)

Nincs bajom a technikai felfuttatással, sőt, ha lépést akarunk tartani a világ fejlettebb részével (bár most nem úgy tűnik), muszáj (lenne). A magam részéről emellett szívesen venném, ha a gyermekeket/felnőtteket magasan képzett, emberileg is kitűnő, jól megfizetett tanárok oktatnák kivétel nélkül. Ezek a szakemberek hozzátennék a saját tudásukat, meglátásaikat stb. az egységes tananyaghoz, hogy véletlenül se kockuljon el a sok nebuló. ;)
Válogathatnánk a veretes okosságok között, ha az elmúlt napok eseményeit akarnánk összefoglalni. Itt van mindjárt az egy üstben nem lehet két fejet főzni kezdetű azeri közmondás, vagy az a Nap előtt nem marad felhő kezdetű örmény bölcsesség. Mégis, az elmúlt napok…..
Zaturek Manfréd korlátlan idealizmusával, naiv emberszeretetével és idült jóindulatával tekintek Bayer Zsoltra.  Kedvelem írásainak szellemes szófordulatait, tisztelem széleskörű, bár meglehetősen egyoldalúnak tűnő műveltségét, kalapot emelek harcos elkötelezettsége előtt,…..
Jyll 2012.08.26 10:35:10
@Takács Bálint:

Nekem is A Legyek Ura jutott eszembe - először. ;)
Jyll 2012.08.26 11:16:22
@Nelson M:

Szerintem pedig bizony idevágó, márcsak azért is, mert a szerző által idealizált gyermeki világ bizony kegyetlen, és kegyetlen a természeti népeké is, legalábbis európai szemmel nézve. A posztadoleszcencia miatt pedig többek között családok hullanak szét, és még lehetne hosszasan sorolni.

A szerzőnek le kellene vennie a rózsaszín szemüvegét, ha másért nem, hát a három általa nevelt kiskorú miatt. Azon sem ártana elgondolkodnia, hogy a Bayer Zsolt jelenség mennyire köszönhető a valóság elferdítésének, cukrozásának... az eloi szemléletnek, amikor a morlockok már nem a spájzban, hanem a konyhapulton vannak....