Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egyrészrölmásrészröl

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Ha az egyéni elképzeléseket, mozgatórugókat és intenciókat, mint a cselekvés magyarázóelveit megértjük, akkor ezzel közelebb kerülhetünk a társadalmi cselekvések és ezzel végső soron a társadalom működésének megértéséhez is – állítja Max Weber 100…..
egyrészrölmásrészröl 2012.02.23 23:04:45
@Mitzimackó:
abban igazad van, hogy ez most sokaknak így tűnik. de sokaknak meg másképpen, mert nekik ez az elmúltnyolcévben tűnt így.
egyszóval szerintem ezt ilyen egészen magabiztosan majd 15-20 év múlva fogjuk tudni megítélni, kb mint most az Antall-kormány privatizációs politikáját. mostanra asszem már konszenzus van abban hogy az kicsit el lett kapkodva és hogy akkor és ott annyi pénz tűnt el, hogy azt pontosan soha nem tudjuk meg.
Szóval egy kis történelmi távlat is kell...
egyrészrölmásrészröl 2012.02.23 23:05:09
@-JzK-:
srácok! ez nácizás-Churchillezés-promiszkuitás-antropológiaijegyzezés-kinekfeérazősezés-DSKázás hogy a francba kerül ide? az okés hogy itt lehet hydeparkolni, de azért ne menjünk már le anyázósba, nem?
szerintem az olyan jellegű állítások, hogy ki mit csinálna, ha a 19. századból föltámadna, meg hogy a multikulti mit tett európával és britt bemondók feketék más oldalakon jól mutatnak, de itt kicsit olyan hónaljszagos. nem fiúk? vagy valamelyikőtök ellopta a másik homokozólapátját?
egyrészrölmásrészröl 2012.02.27 16:25:34
@sorsfordító:
kritikus tömeg csak a blogolásból biztos nem lesz. mondjuk szerintem pusztán az utcai tüntetésektől sem. ahhoz kell valami plusz. olyasmi, ami a nagy tüntetéseken áthatja az emberek szellemét. amikor bár külön-külön emeberek, mégis egyként gondolkodnak éreznek egy kis időre. ez az összetartozás tudat kellene hogy sokakban felébredjen.
Na és persze ki kellene valakinek állnia, akinek lenne egy programja, ami több annál hogy "Orbán mongyon le".
Az OSA Archívum 2012. február 10-én, Göncz Árpád 90. születésnapjának tiszteletére rendezte meg a Gyorskonferencia a köztársaságról című rendezvényét, amelyen az előadók az elmúlt húsz évvel és a jövő kilátásaival kapcsolatos legfontosabb gondolataikat osztották meg a…..
egyrészrölmásrészröl 2012.02.23 23:04:46
@Kedves Loránd:
Tordai úr is ezt veti fel szerintem. Csak ő nem ás mélyebre, mint a jogba, a politikusokba és az intézményekbe vetett bizalom. Pedig az, ahogyan mondani szokás csak a jéghegy csúcsa. Ami a lényeg az alatta van.
Ez pedig a társadalmon belüli bizalmi állapot. de éppen ez van a gazdaságon belül is. pontosabban ez nincs. ez az ami hiányzik: az ember-ember közötti bizalom, amivel egymás felé fordulunk, ahogy egymásra gondolunk. nyilván azután sok áttételen keresztül ez vetítődik ki a politikusokra is.
szóval a bizalom az a kulcs.