Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DaneLinell

52 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Január 10-én folytatódik a mozik vásznain Mørk (Nikolaj Lie Kaas) és Assad (Fares Fares) nyomozásainak története. A Q-ügyosztály munkája nem ismeretlen, hiszen a sorozatban már megjelent három film eddig, nem beszélve a könyvekről. Bizony, hiszen adaptációról van szó. ..
A művésznő, aki a szenvedéséből merített ihletet, aki a fájdalomból nyert erőt, aki megtanult élni saját fájdalmával, saját testével, megannyi szenvedés után. Frida Kahlo, mexikói festőművész, rövid élete során többet megélt, mint egy átlagember és nem csak a szenvedésre gondolok, hanem a…..
Francois Truffaut 1962-ben bemutatott filmje - a rendező addigi sikerei ellenére - nagyon kis költségvetésből készült. A stáb szinte önerőből hozta össze a filmet, ami valljuk be, egy cseppet sem látszik a végeredményen. 1962, François Truffaut, Jules et Jim (Jeanne Moreau, Oskar Werner, Henri…..
Artistophile Ella Fitzgerald 2015.09.24 19:12:55
Állítólag a harlemi Apollo Színház színpadáról indult, hogy aztán a jazz egyik korszakalkotó alakjává nője ki magát. Mai posztunk középpontjában Ella Fitzgerald élete és pályája áll. Idekattintva a poszt olvasása közben hallgathatjátok is, hogy az élmény teljesebb legyen. Ella Fitzerald neve nem…..
DaneLinell 2017.02.28 13:12:31
@Szabó Személyes Filmmentor István: Valóban köszönöm. :)
Egy finn tájfotós képeiből válogattam mára, a borongós őszi napon a szemünket kényeztethetjük távoli tájak képeivel. Tiina képei engem nagyon megfogtak, van bennünk valami hipnotikus selymesség, melegség, amivel még a zord Finn tájakat is szerethetővé teszi. Egy fénykép…..
Nagyon sokáig úgy voltam vele, hogy ez a fajta technika zseniális, de a végtermékek tönkelegét elnézve eléggé keretek közé szorított a témák tekintetében. Így egy idő után hanyagoltam a kérdést, csak nemrég fedeztem fel magamnak újra, és örömmel nyugtáztam, hogy tévedtem.…..
Mai posztunkban Tang Yau Hoongtól hoztam egy válogatást. A Malajziában élő grafikus és illusztrátor szürrealista víziói engem egy szempillantás alatt kiragadtak a valóságból. Remélem veletek sem lesz másképp, és néhány percre vagy másodpercre egy alternatív dimenzióban…..
Képeit nézve én is újra gyermek leszek egy kicsit, vagy épp átcsúszom egy másik dimenzióba, de mindig utazom, időben vagy térben. Nagy kedvencem a német expresszionizmus, és az Alexander által használt színvilágban is érzem a hatását. Lehet, hogy csak véletlen. Lehet, hogy nincs…..
DaneLinell 2015.05.27 16:13:12
@lászlóági: Én is szeretem a szörnyeit. :) Bár gondolom a poszt után egyértelmű.
Na ez a lány aztán tényleg minden keze ügyébe akadó holmival és eszközzel kezd valamit, rajongói nagy örömére.Hong Yi egyébként Malajziában született és építészként végzett. Számos installációt és festményt készített már. Munkáiban az a közös, hogy mindig…..
Mindig érdemes Behance-n nézelődni, most is gyöngyszemre bukkantam. Az alábbiakban Nick Barclay munkáiból szemezgettem. Egyszerűek, de szépek, jó az alap koncepció. Bár nem vagyok egészen biztos benne, hogy az első asszociációm az lenne, ami a művésznek. További munkáit…..
A kreativitás és az alkotói szellem nem ismer határokat. Valamiért mégis hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a témák megközelítési lehetőségei végesek, így sok művészeti ágban már nem várunk újat. Ebben a sorozatban részről-részre abból kaptok ízelítőt, hogy milyen…..
DaneLinell 2015.02.20 08:14:34
@ponindex: Nem ismertem, de most megnézem a munkáit. :)
Köszönöm az információt! Lehet, hogy majd az ő képeiből egy hosszabb posztot készítek.
DaneLinell 2015.02.20 11:30:15
@ponindex: Annak örülnék, köszönöm. Így átfutva a munkáit megfogtak a képei színei és a hangulatok. :) Átgondolom, hogy milyen poszt lenne a legjobb. Privátban még beszélhetnénk erről. :)
A Sehol Art-Bar december havára sem hagy minket ingyenes programok nélkül: Kiállítás: Kéri András grafikus kiállítását december 10 és 17 óra között tekinthetitek meg, a megnyitó: 12.10. 19:00 Ízelítő: Koncert: The O'Neills  12.11. 20:00 ingyenes A…..
A művészetben a társadalmi kérdéskörök lépten-nyomon feltűnnek – teljesen érthető módon. A művészet reflektál, mondhatni szimbiózisban létezik velünk és a minket körülvevő világgal. A legkülönbözőbb témákat járja körbe, sokszor tabukat döntve, és szőnyeget gördítve a társadalmi változások elébe. Ez…..
Így Halloween közeledtével gondoltam, hozok nektek valami témába vágó posztot. Így született meg ez a kis szörnyparádé, amiben különböző művészek materializálódott agyszüleményeit csodálhatjátok. Lesznek nyúlszerű lények, földönkívüli létformák; rémisztőek, és…..
Marty Cooper kisfilmjeiből hoztam most kettőt, hogy feldobjuk ezt a szürke, borongós napot. Munkái ötletesek, ahogy megváltoztatja a valóságot, ahogy beleülteti lényeit a képekbe, a történésekbe. Nem is írnék most sokat róla, felesleges áradozni, nézzétek meg ti is.Kisfilmjeit…..
Afarin Sajedi munkái sokszínűek, változatosak és sokszor meghökkentőek. Mégis annyiféleképpen képes láttatni a nőiességet, a női szerepeket, mindezt egy pop-szürrealista üvegen keresztül. Elképesztő! Az iráni művésznő grafikái egyszerűen lenyűgözőek, nem lehet úgy…..
Hosszú hétvége lesz, és rossz idő. A legjobb ilyenkor - amennyiben nincs jobb programod -, ha leülsz a gép elé, megnézel egy filmet, vagy olvasol egy jó könyvet, hogy kikapcsolódj. Gyűjtöttem nektek néhány jó animációt Steve Cutts-tól, amivel elüthetitek az…..
Artistophile Easy Ride Jam koncert 2014.10.21 15:59:51
Nagyon szeretjük a nyarat, mert akkor lehet a tábortűz mellett gitározgatni és utca zenélni, és akkor minden olyan könnyűnek tűnik! :) És hát miért lenne törvényszerű, hogyha vége a nyárnak, akkor a sarokba dobjuk az akusztikus gitárt, és pihentetjük következő nyárig? Úgy…..
Artistophile Andy Kehoe univerzuma 2014.10.21 10:52:26
Szerintem már észrevettétek, hogy odavagyok a különös lényekért, a szürrealista ábrázolásért, és az olyan különleges agyszüleményekért, amik mellett megállva csak azon gondolkodunk, hogy vajon hogyan született ez a megelevenített csoda. Nem tudom, hogy miért, de mindig is…..
Artistophile Disszociatív 2014.10.19 02:50:24
Mit van mit tenni, az élet maratont fut, míg mi lassan bámuljuk és felfogjuk, hogy mindeközben létezünk.Szeretetteljes világunk valami megmagyarázhatatlan és különös, ugyanakkor valódi, és mégis létezhetetlen formájában lebeg egy elképzelt valóságban, miközben valós énünk kuporog egy…..
A művészet mindig reagál a körülötte lévő világra, valamilyen szinten minden művészet a világból ered, hiszen annak bizonyos fokú materializálódott hozományai. Abban különböznek, hogy van olyan ami szemlél, ami reflektál, ami menekül, ami torzít - direkt vagy nem direkt -,…..
Biztos sokan ismeritek a How I met your mother sorozatot, magyar címen, Így jártam anyátokkal. Sokszor Ted Mosbyra hasonlítom magam. Szerencsétlen vagyok, álomvilágban szoktam ténferegni, viszont rohadtul nem vagyok tervező. Tök mindegy.  Történt egyszer, még koleszos létem előtt.…..
  A zenekar különböző Blues-Pop-Rock feldolgozásokat játszik kissé átalakítva elektroakusztikus gitárokra az éneket kísérve. A jó hangulat és zene garantált. :)   Zenekar tagjai: Török Viktor - Ének, Shaker Rónai Zsolt - Gitár Posta Viktor - Gitár Időpont: 2014.…..
A múltkor, az Ember gyermeke kritikám kapcsán fejtegettem azt, hogy kinek mennyire lehet szerencséje, vagy éppen tehetsége ahhoz, hogy mesterművet alkosson. Nos, M. Night Shyamalan-ról annyit, hogy ő bizony, mint a tények is bizonyítják, egyslágeres előadó volt, aki még mindig abból…..
Megnyitó 2014. október 01. szerda 19:00 Fellép Karikó-Tóth Zsófi (ének) és Dékány Bence (gitár) A kiállítás megtekinthető 10. 07-éig.      Helyszín: Sehol Art-Bar 1066 Zichy Jenő u.22. ..