Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bonaparte77xx (törölt)

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KatPol Blog Suharto és a dwifungsi 2008.02.03 18:59:00
Avagy az egy hete elhunyt indonéz exelnök és a hadsereg ellentmondásos viszonyaEgy hete, 2008. január 27-én vasárnap hunyt el Indonézia második, és egyben leghosszabb ideig regnáló elnöke, aki meghatározó szerepet játszott az ország modern történelmében. Az, hogy az éppen tíz…..
bonaparte77xx (törölt) 2008.02.09 16:05:19
Mondjuk a jugó példához annyit hozzá kell tennem, h az ONO a maga teljes valójában az 1969-es honvédelmi törvénnyel került kiépítésre, bizonyos mértékben inspirálva az 1968-as csehszlovákiai szovjet intervenció által is. De az tény, h korábban is erősen építettek a partizánháborús tapasztalatokra. Legalábbis az én ismereteim alapján.
V.ö. Anton Bebler: Political Pluralism and the Yugoslav Professional Military
www.questia.com/library/book/the-tragedy-of-yugoslavia-the-failure-of-democratic-transformation-by-vukasin-pavlovic-jim-seroka.jsp
Ugyanebben a cikkben olvastam, h Ju-ban jóval nagyobb volt a hadsereg társadalmi, és gazdasági, államigazgatási szerepe mind más cuculista országokban (államigazgatás nem védelmi jellegű posztjai, állami vállalatok, társadalmi szervezetek [pl. autóklub elnöke állítólag jó ideig mindig hivatásos katona volt])

A románok kapcsán is ez lehetett a mozgatóerő: 1968 okozta sokk ("ez akár velünk, a szocializmus igaz útját járó nemzeti kommunistákkal is megtörténhet"), illetőleg egyáltalán a "román különút"nak a reflektálása. Szerintem. (bár nem vagyok román szakértő)
KatPol Blog A biztpol Davosa 2008.02.09 11:48:00
E szép februári hétvégén immáron 44-edik alkalommal ülésezik a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencia, mely már ezévi mottója alapján is ígéretesnek tűnik: A World in Disarray / Eine Welt in Unordnung. A tavalyi esemény is bőven tartogatott érdekességeket olyan előadókkal,…..
bonaparte77xx (törölt) 2008.02.09 20:01:37
No, megnéztem a délutáni beszédeket. Mivel Dimitrij Rupelt saját kérésére titkosították (szörnyű nagy titok nem lehet benne, mert innen úgyis kiszivárogna - gondolom jóval többen vannak egy ilyenen mint Balatonőszödön), csak a macedón és a tegnapi szerb beszéd maradt a Balkánról, na meg Voronin elvtárs, aki, mint elmondta, Balkánhoz tartozónak tekinti országát.

Ami Tadicot illeti, gyakorlatilag ugyanazt adja elő mint amit Kostunica évente legalább 1-szer a BT-ben (legutóbbit lásd:
www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=41862) és ami a belpolitikai túlélés szempontjából logikus: kapaszkodunk az Alapokmányba és a 1244-be, mint infarktusos a szívgyógyszerébe, és megpróbáljuk megértetni a világgal, hogy a Föld az ellenkező irányba kezd forogni azon a napon, amin Koszovó lefüggetlenedik. Nothing new, csak most Tadic az ügyeletes haladó európabarát demokratikus reformer, ami Kostunica volt 2000-ben.

Voronin elvtársat illetően nem hazudtolta meg múltját, tisztára úgy beszél mint egy SZKP főtitkár csak a marxista-leninsta helyett nyugati buzzwordöket ismételget ("békés interregionális együttműködés", "euroterápia", "a szuverenitás helyreállításának új mechanizmusai"). Azért nem maradt ki a beszédből, a vélhetően orosz füleknek targetált, kb 3 perces semlegesség-dicsőítés sem.

Nem balkáni vezető volt, de a grúz elnök ezen mondata (még ha a hivatkozott EBRD tanulmány tényleg létezik is) sztem a leginkább funny:
"Recall that we were once a failed state with rampant corruption— today the EBRD ranks us as a global leader among transitional countries."

Kíváncsi vagyok, ha egy átlag grúznak felvetném ezt a dolgot, "Figyi! Tudtad, hogy Grúzia globális vezető a tranzíciós országok között?", vajon puska, kés avagy dinamit szegeződne e rám?
Itt egy kis ajánló azoknak, akik nem olvasnak Indexet, vagy nem szúrták ki, hogy négy virtigli (és ráadásul érdekes) Homár-témát is címlapon futtatnak a kollégák e pillanatban: Az aktuális vezető anyag arról szól, hogy áfát csal-e az Electro World azzal, hogy egyes…..
bonaparte77xx (törölt) 2008.01.16 12:47:42
LOLOLOL:

index.hu/tech/jog/kamu080115/

majd legalul:

"A cikk T-Mobile szélessávú eszközök segítségével készült. (x)"