Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emájti

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Ez nem poszt, csak egy po, vagy inkább csak egy p.      Kihirdették az idei ERC Starting Grant eredményeket. Ez a fiatal kutatók részére kiírt legnagyobb uniós tudományos pályázat. 536 pályázatot támogattak összesen 800 millió euróval.  A kutatóhelyek szerinti…..
Én azonban nem az egyetemisták számának csökkentésében látom a megoldást, hanem a szakképzetlen fiatalok szakmához juttatásában.Orbán Viktor - 2010 február 11...
Emájti 2012.02.23 01:50:22
Mekkora baromság azt hibáztati, aki csökkenteni akarja a hallgatók létszámát; hiszen köztudott, hogy azokkal az intézkedésekkel, melyek az államilag támogatott helyek csökkentésével kívánják a túlképzéseket csökkenteni csak úgy lehetne vitatkozni, ha elégséges indokot találnánk arra, hogy a jövőben nem így lesz. Jelenleg a jogászok nagy része nem tervez a jövőbe statisztikai adatok szerint, a regisztrált ...munkanélküliek 3,7 százalékát teszik ki, s sokan nem a képzési területükön helyezkednek el, és a munkahelyválasztás lehetőségei a röghözkötéssel csak szűkülhetnek. www.mfor.hu/cikkek/Kapkodnanak_a_jol_kepzett__frissdiplomas_jogaszok_utan.html.
2. Tehát a faszkodás helyett be kéne látni, hogy az érvek száma és súlya sok esetben indokolttá teszi az intézkedéseket, amiért is talán indokoltabb lenne az elveken való vitatkozás helyett mindössze az egyes eljárásokra, módszerekre összpontosítani. Kétségtelen ugyanis, hogy bizonyos módszerek igenis korrekcióra szorulnak; a részöszöntöndíjat sokszor egy nagyon jó tanuló tanulmányi ösztöndíja nem tudná fedezni - na mármost itt valami nincs rendjén. Ezért javaslom, hogy minek után az ilyen a részletekben bújnak meg a hibák, inkább a részletekre kiterjedő eljárásokat igyekezzünk kifogásolni, mintsem idétlen kommentekkel és tüntetésekkel hangot adni az ostobaságnak.
Emájti 2012.02.24 17:11:46
H@HaKohen:

Nem úgy van, hogy aki részösztöndíjas (gondolom azt vágod, hogy micsoda) ha nehezen kerülhet át államilag támogatott képzésre a tanulmányai során, akkor is meg van a lehetősége arra, hogy tanulmányi ösztöndíjt kapjon. Legalábbis én úgy tudom, hogy ez így van, s ez barmolás, hiszen a tnaulmányi ösztöndíj összege meg sem közelíti annak az összegét, amit a részösztöndíjas képzésben félévente be kell fizetni (ez a költségtérítés felét jelenti).
Rövid lesz, mert már én is unom, de ennek a pofának itt a helye, mert úgy gondolom, hogy ez a sorozat valahol egy kicsit afféle fekete doboz is, mit lehessen tudni, hátha majd valaki mégiscsak kíváncsi lesz, hogy mi okból zuhantunk le mi, a világ esze.   dr. Zsiga Marcell…..