Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tottico/innostrada

33 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is számít igazán az, akinek nincs ma már a kezében a mobil telefonja. A mobiltelefonos szórakozás nem csak jó időtöltés, hanem jó üzlet is, amelynek egyik zászlóshajója a cég. Náluk a legújabb tartalmakat töltheti le mobiltelefonjára, melyekhez sehol máshol nem jut hozzá!…..
Nem is számít igazán az, akinek nincs ma már a kezében a mobil telefonja. A mobiltelefonos szórakozás nem csak jó időtöltés, hanem jó üzlet is, amelynek egyik zászlóshajója a cég. Náluk a legújabb tartalmakat töltheti le mobiltelefonjára, melyekhez sehol máshol nem jut hozzá!…..
 A Világgazdasági Fórum 2008-as versenyképességi rangsorában Magyarország a 62. helyen található. A minket közvetlenül megelőző négy ország Panama, Costa Rica, Mexikó és Horvátország. Akiket pedig éppen lehagyunk, azok Törökország, Brazília, Montenegró és Kazahsztán.…..
   A DDR2-es memóriamodulok alacsony árai lehetővé tették, hogy elérhető áron akár 2GB-os modulokat is betudjunk szerelni a gépünkbe. Én 2×2GB(5-5-5-15)-ot tudtam beszerezni 15 000Ft-os áron, ez most jónak mondható.    A rendszer működikDual-Chanell…..
Egyszer csak eszembe jutott, hogy mi lenne, ha felhívnám dr. Molnár Károlyt, a kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli minisztert >>>, hogy beszélgetnénk már el, az innováció, az üzleti innováció, meg az üzletfejlesztés állásáról.A csillagzat szerencsés volt,…..
Hiába no, lassan már a csapból is a változás menedzsment folyik! De valóban érti-e a kedves vállalkozó, hogy mi a valódi változásmenedzsment alapja? Mert nézzük meg például a mai átlagos vállalakozói mentalitást. E szerint, ha tele vagyunk…..
Figyelemre méltó elemzés az e-kereskedelemről.Egyértelmű, hogy aki ma figyelmen kívül hagyja az e-kereskedelem dinamikus fejlődését, az nem csak az oktondi struccpolitikát folytatók táborát növeli, hanem kifejezetten merényletet követ el saját érdekei ellen. Az online vásárlók…..
Az Európai Klaszter Memorandum abból a célból született, hogy felhívja az EU tagállamok és régiók figyelmét a klaszter politika, valamint a klaszteresedés támogatásának fontosságára, amely az EU innovációs tevékenységének hatékonyságát és eredményességét növelheti. Ez…..
2008 augusztus 08-án Debrecenben az Innostrada klaszter konferenciát szervezett a klaszteresedés hazai nehézségeiről és sikereiről.A legújabb típusú innovációs folyamatok elemzése során elsősorban a fejlett országokban - s valljuk be ők évtizedekkel elöttünk járnak -…..
Vak vezet világtalant, avagy magyar vállalatvezetők a piac ismerete nélkül?Amikor nekikezdtem, semmit sem tudtam róla. Mondta is a többi király: a bolond épít így várat. De én mégis neki vágtam, hogy megmutassam nekik. El is nyelte a mocsár. Tehát építettem újat Az is…..
 Pegazus vagy hintaló?  -a klaszteresedés hazai sikerei és nehézségei-- klaszter konferencia.Az ipari, szolgáltatói ágazatokat az áru-, tőke- és munkapiacok globalizációja olyan kihívások és lehetőségek elé állítja, amelyre sok esetben nem tud egy kisvállalkozás…..
Az Innostrada klaszter tagjaiból szerveződik annak a milliárdos beruházásnak a projekt menedzsmentje, amely közreműködik egy új innovatív építőipari technológiának, a Szerkezetileg Szigetelt Panel (SIP) házrendszerek gyárüzemének hazai megtelepedésében, illetve az új…..
A Központi Statisztikai Hivatal 2005-ben hajtotta végre Magyarországon az innovációval kapcsolatos negyedik adatgyűjtését. A vizsgált időszak: 2002-2004. A felmérés a legalább 10 főt foglalkoztató, az iparban és a szolgáltatási szektorban működő 19.432 vállalkozásra terjedt…..
értéknövelő stratégia – új szemlélet a fogyasztói értékek és a technológia fejlesztése közötti összefüggésekben, az idő-alapú stratégiák – a versenyelőny megszerzése olyan technikák alkalmazásával, amelyek segítségével gyorsabbak leszünk, mint a…..
A 2004. év végén elfogadott kis- és középvállalkozás-fejlesztési stratégia szerint a mikro-, kis- és középvállalkozások gazdálkodását magas munkaerő és alacsony tőkeintenzitás jellemzi. Jóval nagyobb mértékben részesednek a foglalkoztatásból, mint az árbevételből vagy…..
Az információgyűjtés a vállalkozások innovációs tevékenységéről és teljesítményéről számos ok miatt vált fontossá. Az innovációs felmérések során fény derül arra, hogy a vállalkozások milyen innovációhoz kapcsolódó, innovációt eredményező tevékenységet…..
 termékfejlesztés, technológiafejlesztés, szervezetfejlesztés. A KSH fogalommagyarázata alapján a termék innováció olyan áru vagy szolgáltatás, amely alapvető jellemzőit, műszaki paramétereit, a felhasznált szoftvert vagy más nem anyagi alkotórészeit, felhasználási…..
Hogy mik azok az innovatív eljárások? Ezek meghatározzák a vállalkozás működésének teljesítményét a szervezeten belül, úgy a szervezeti felépítés, mint az alkalmazott eljárások, a dolgozók munka és a szociális-kulturális körülmények vonatkozásában. Az innovációs…..
Az 5G innovációs folyamatok értelmezése során figyelembe vett egyik terület az úgynevezett innovatív bemenetek területe.Egy szervezet innovatív bemeneteit a tudástőkésítéshez és a tudásáramláshoz való viszonya határozza meg. Az innovációs folyamatok menetét és sikeresélyeit…..
Képernyős munkahelyek ergonómiai megfelelőségének értékelési módszerei;A számítógépes munkahelyek ergonómiai értékelésének objektív módszere (Szakértői értékelések helyszíni mérések és ergonómiai követelményeken alapuló ellenőrző listák - ún.…..
A vállalkozás vezetésének korszerű 5. generációs innovációs modelljét a komplexitás jellemzi. Ez a tudás által vezérelt (knowledge-driven) gazdaság modellje, amely rendszerszemléletű megközelítésében már magában foglalja lényegében a stratégiai és az üzlet~ vagy…..
A környezetre gyakorolt hatás szempontjából legfontosabb folyamatok: a népességnövekedés, a városok számának, méretének, a beépített területek arányának emelkedése, a bioszféra sok fajának közvetlen el- és kipusztítása a mezőgazdaságban egyre több vegyszer…..
A neo-korporatista értelmezésben az innovációs folyamatokat a közösségi és a magánszektor közreműködésével létrehozott koordinációs intézmények (regionális innovációs központok, technológia transzfer ügynökségek) szervezik, ezek közvetítik az információt az…..
A szakemberek, életmód-tanácsadók által egyre többször hangoztatott vélemény, hogy egészségi problémáink nagy része visszavezethető a nem megfelelő vízfogyasztásra. Egyes vélemények szerint betegségeink 90 százalékát „megisszuk”! Ha kevés, rossz minőségű,…..
A gazdasági szervezetek az évezred első évtizedében új kihívásokkal szembesülnek. A legnagyobb kihívás a menedzsment számára ebben az évtizedben a globális versenyképesség kiépítése és fenntartása. A második legjelentősebb kihívás abból fakad, hogy beléptünk az…..