Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RépaZsu

183 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minekután véget értek az ünnepi játékok, diadalittasan élveztem Gazdám támogatását. Végre ismét én lettem az elsődleges Cél. Ugyan éreztem, hogy még nem vagyok elég erős az egyeduralomhoz és hát tanulva a múltbeli váratlan és érthetetlennek tűnő bukásomból, tudtam, hogy…..
Vasárnap sírva hívott a barátnőm, hogy ha tudok jöjjek a balesetire. Természetesen azonnal indultam és amint leraktam a telefont már lelkileg mellette voltam a betegágyán. Az idő ezen a ponton - fogalmazzunk úgy, hogy vészhelyzet idején egészen másként működik, mint a…..
RépaZsu 2015.03.14 15:25:47
Már csak pár hét és megszületik az unokahúgom, Rozi. Bátyámék közvetlenségének köszönhetően 8 hónapja, 2 hete és 4 órája tudok róla, hogy felült egy felénk tartó gépre. :-) Ez az idő számomra egy végtelenségnek tűnik, ronggyá izgulom magam, hogy vajon milyen lesz az…..
Most már papírunk is van a kiscsajról. Aki már nagylány. Továbbra is falja a könyveket, általában kedves a tesóival és imádja a Kincskeresőt. Én pedig rettenetesen boldog vagyok, hogy ennyire simán megy minden és ennyire jó helyen vagyunk vele.  (Az milyen, hogy az évzárón a…..
Már egészen úgy tűnt, hogy az élet megy tovább.  Jöttem, mentem, elfoglaltam magam.  Pilates-ra jártam, gyerek szobát dekoráltam.  Dr. U azt javasolta, hogy felejtsem el az egészet és menjek vissza dolgozni.  Erre készültem.  Kicsit kipofoztam az önéletrajzomat a Profession.hu-n…..
RépaZsu 2014.04.11 10:09:39
Úgy tűnik megkímélt zordságától a tél és februárban tavaszias már az idő. Végre mellény nélkül ismét kint... Én fülgyulladva, Szonja nagy poszt-traumatikus bicajesés után, Kornél csak simán taknyosan, Benő pedig nem túl lelkesen a közlegő hétfőreggel miatt ..és Imi…..
...nem mondom, hogy elsuhant, de március 30-án egy éves lett Kornél. Végre nagyjából átalussza az éjszakákat, van két foga és kerek a srác, bongyor hajjal hátul. Igazi kis puttó. Nagyon okos, szinte már mindent megért. Imádja a tesóit, reggelente sírva búcsuzik tőlük és…..
Beni oviundorral indította az évet. Az első hetet megúszta, akkor fülfájással itthon lébecolhatott, de utána beindult a reggeli ellenállás. Miután a szigor nem jött be, a szeretgetés és a megértés időigényes harcmodorához fordultunk. Na ez nem hoz átütő sikert :) Szép lassan…..
Szonja asztala, reggeli játék után, ovi előtt. Tényleg hamar nőnek. Már most több scifit olvasott, mint én :) ..
Átlagos szerda, az első ovis idén. Átlagtól eltér, hogy én megyek érte. Ráadásul 53-assal megyünk haza (a BKV járművei iránti rajongás töretlen. Mivel az ovi iránti rajongás 2013-ban sajnos megtört, gondoltam a megálló fele battyogás közben kicsit lelkizünk. Teljesen…..
Itt az új év, de pár dolog a régi. Például az IKEA székek pont jó súlya: Kornél is egy IKEA székre támaszkodva kezdett el lépegetni, ahogy nem oly régen Benő is. Emlékeztek? http://www.youtube.com/watch?v=46ALxZgpo4w BUÉK!! ..
November 30-án felállt és kb ennyire képes állva ..
Zsuzsi: "Annyira fáradt vagyok, gyerekek, hogy ... nem is tudom... nagyon! na. Mit mondunk ilyenkor, mennyire vagyok fáradt?" Szotyi: "Mint a medve, ha felébred tél közepén?" Zsuzsi: "Beni, hogy hívják a védőnénit az oviban?" Beni: "Nem tudom. Talán Amarill vagy Ildikó. Vagy…..
Hát ez is eljött. 7 hónapos, 10 kiló és kihagyva a rükvercelős korszakot, tökéletes perisztaltikus mozgással bárhova eljut. Egy irányíthatatlan felmosórongy. Szuperdzsuvás különösen akkor, ha bekeveredik az asztal alá, oda, ahol a nagyobbak ülnek. Tegnap pedig egyszercsak…..
Októberben Szonja elvesztette a második fogát is. Gőzerővel közeleg az oviskor vége. Hiányozni fog. A tünetek az alábbiak: - csavaros észjárással a saját érvrendszeremet visszaforgatva simán leszerel, ha rászólnék valamiért - olvas, olvas, olvas: múlt héten egy nap alatt -nem…..
Benő is ovis lett :)   Végül lemondtunk a cuki Montessori oviról és maradt a BME-s meseoviban, ahova eddig bölcsibe járt. Az épület ugyanaz, a 15 fős csoportból 12 gyerek a fenti bölcsis csoportokból érkezett, tehát ha nem is járt velük egy csoportba, mindenképpen ismerősök…..
Kornél már 5 és fél hónapos, hatalmas baba. Nem tudom hány kiló lehet, de kerek és nehéz :)  Irtó vidám, kedves kis lény, nagyon sokat mosolyog, a tesóira meg rötyög, kacag, nevet és ezek kombinációi. Ő sem halk. Se nem kisétvágyú. És még mozgékony is. Olyan igazi…..
 Tegnap Kazincbarcikán elbúcsuztunk a másik Déditől is. :( 10 évvel ezelőtt találkoztam vele, amikor Imi bemutatott a szüleinek -és neki- egy szihalomi túrával egybekötve. Tél volt, nagy hó, vicces sínadrágokban mászkáltunk a "birtokon" és időnként eltűntünk…..
NetHarsona A messziről jött ember 2012.02.21 16:29:00
p { margin-bottom: 0.08in; }Tudtuk, hogy ez egy kicsit másmilyen nap lesz, mint a megszokottak. Emiatt sajnáltam is azt a két későbbi előadót, akik pont ma jöttek ki megnézni, hogy milyen is ez a képzés. Még mondtam is nekik az elején, hogy hááát, jöhettek volna máskor, hogy…..
 ..ha minden igaz, úgy április 4 körül landol a hármas számú versenyző, Kornél. Szonja és Benő nagyon várják. Én is :), mert kicsit fárasztóbb már a cipelés, de persze nem sürgetem. és igyekszem nem izgulni semmin. Hihetetlen, hogy mindig tud valamitől parázni az ember…..
...megrajzolta, megírtuk, kitettük. Hiába vagyunk tele plüssállattal, még mindig az állatvilág a sláger. Most az arapapagáj és a delfin - de ez valamiért nem jön át a levélből. A kedvencem az utolsó pont: "és süssön az állatoknak a nap!" Benő nem nyilatkozott arról,…..
Láttak egy mézgagézát a nagyszülőknél, mire felbátorodtam és gyerekkorom kedvenc filmzenéjét egypárszor elénekeltem nekik. <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/cvI8pYEd8dI" frameborder="0"…..
Nyaralás, hőség. Míg Szonja folyamatos akcióban - leginkább tengeri sün után búvrákodva a vízben-, addig ő a hőség elől a hűvös, ventillátoros (amit csak "benti"-ként emleget) szobában pihengetett. Feküdt, játszadozott magában, nem evett csak tejet ivott és…..
Lassan két és fél éves, ha nincsen rajta pelus, akkor szobatiszta és zabálnivalóan aranyos!!! Olyan, mint kicsiként: elvan :) kitalál játékokat magának és leginkább sztorikat. Rengeteget mesél: könyvből magának vagy plüssállatnak vagy nekünk, ha beszélgetünk, mindig…..
Vége az ovinak, ismét áttelepültünk a hispán fővárosba. Nagyon szeretem itt: jó végre együtt lenni Tomiékkal, szuper látni, ahogy az unokatesók jól eljátszogatnak és élvezem, hogy már nem ismeretlen a város, hogy vezetünk, bevásárolunk, parkozunk... éljük a helyiek életét.…..