Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Varga László

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közeledik a választások első fordulója. Hét nap van hátra a szavazóhelyek megnyitásáig. A tét óriási. Megválasztjuk a köztársasági és tartományi parlament, valamint a helyi önkormányzati képviselő-testületek új tagjait. Az eddigi köztársasági elnök lemondása miatt új…..
Az ország két vezető politikai ereje egymást túlharsogva igyekszik meggyőzni az embereket, hogy csak a nagypártokra érdemes szavazni. Arról győzködik a választókat, hogy csak ők (a nagyok) képesek az ország ügyeit előbbre vinni. A közepesnek tekinthető politikai pártok azzal…..
Pásztor István elnökjelöltségét értékelve Boris Tadić 2007. december 24-én azt mondta Szabadkán, hogy „számára felettébb furcsa, hogy egy etnikai közösség köztársasági elnökjelöltet állít“. Ugyanabban az évben, igaz néhány hónappal korábban, került sor a francia…..
A választások kiírása óta húsz nap telt el. A kampány eddigi részét a mértéktartás jellemezte. A Demokrata Párt alelnökasszonyának minapi nyilatkozatáig volt ez így. Jelena Trivan múlt szerdán azt találta mondani, hogy május 6-án Szerbia a háború és a béke között fog…..
Szerbiában a mögöttünk hagyott négy évben 265 ezer ember vált állástalanná, 130 ezer vállalkozás szűnt meg. Egy euró értéke 80 dinárról 110 dinárra nőtt. A havi átlagkereset négy év alatt 90 euróval csökkent. Az államadósság 6 milliárd euróval emelkedett. Az ország…..
Az Európai Parlament Külügyi Bizottsága március 1-jén 62 igen, négy nem szavazat és 5 tartózkodás mellett támogatta a Szerbia európai integrációs előrehaladásáról szóló állásfoglalás tervezetét. A dokumentum plenáris vitájára és a végszavazására az elkövetkező…..
A Köztársasági Képviselőház február 27-én megválasztotta a Legfelsőbb Bírói Tanács fellebbviteli bíróságok által jelölt tagját. A szavazónapra azután került sor, hogy háromhetes huzavona után a Szerb Megújhódási Mozgalom képviselői visszatértek a képviselőházba.…..
Politikusok Lábjegyzetharc 2012.02.29 08:22:00
„Lábjegyzet függetlenség nélkül“ - olvasható az egyik belgrádi napilap szombati számának címoldalán, utalásként arra, hogy előző nap megszületett a megállapodás Koszovó regionális fórumokon való képviseletéről és az adminisztratív/határátkelők integrált…..
Politikusok Az igazságügyi reform 2012.02.22 19:21:00
Szerbia európai integrációs folyamata a tizenkettedik évébe lépett. A mögöttünk hagyott évtized kevésnek bizonyult ahhoz, hogy kialakuljon egy olyan intézményi tapasztalat, amely megbékélt volna az európai partnerek állandó átverésére irányuló törekvések…..