Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dokalu

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi összefoglalót Babette becenevű kedves olvasónk küldte, hála és köszönet érte! Amennyiben kiegészítenéd, vagy bővítenéd, írj az ismert E-mail címünkre!    Az alábbiakban arról lesz szó, hogyan keressünk állást. Vagy munkát. Kinek mi. Induljunk ki…..
dokalu 2010.05.06 14:15:46
@Strici: Sajnos már régen nem arról szól a dolog, hogy ki mennyit ér.. Sokkal inkább arról, hogy a keresleti oldalnak Te mennyit érsz meg. Keveset, mert tucatáru vagy.. tudod, a gonosz rossz-arcú tőkésbácsiknak darab vagy, egy a kétmillióból, és ők az olcsóbbat választják, nem a jobbat.

Szép az írásod, egy kicsit álomvilág, de hasznos! :)
dokalu 2010.05.06 14:16:53
@_Molly: Na jó.. a kivétel erősíti a szabályt. :)
A levélíró kérésére törölve...
dokalu 2010.04.30 12:46:57
A munkahelyemen pár éve jött egy nagyfőnök, aki bizony nem osztogat jutalmat azon kedves kollégáknak, akik nem banki menetcuccban vannak bent a munkahelyen. Érdekes volt látni, ahogy a farmer-póló-laza cipő kombináció kihalt két hónap alatt.. Nőknél sem lehet kevesebb, mint valami normális felső, sötét alj. Nem kell kiskosztüm, de normális legyen. A nyári időszakban nincs kis pántos felső, mini ruci és társai. Azóta mindenki kap jutalmat, ha a munkavégzése is megfelelő és éppen nincs válság.
A külföldi anyacégtől itt lévő kollégák pedig még nyáron 40 fokban is tökig begombolt ing, nyakkendő, zakó, zárt cipőben nyomják.
Nálunk is csak az IT-n dolgozók lehetnek lazán öltözöttek, más senki. Ja, back office-on dolgozom, ügyfelet nem is látunk, mégis ez a követelmény. Ha bankban dolgozol, ez van. Nem kötelező ott dolgozni. Ezt a kollégáim és én is tudjuk.
Nem mindig jó csiniben lenni, de a lazábbat a hétvégére tartogatom meg itthonra. Ennyi.

Ha a marketinges csajnak nem tetszik és szóvá teszi, még nem biztos, hogy egy frigid nőci, akinek nincs kapcsolata. Lehet, hogy ez is benne van a munkaköri leírásában. Valóban az ilyen emberek érzékenyebbek a külsőségekre. Ezt is tanulják.

Igazából nem értem ezt az egészet. Egy irodaházban dolgozó ne menjen be rövidnaciban és pólóban dolgozni, csak ha karbantartó vagy futár.
Más munkahelyen ez még teljesen rendben is van, ha a munkakörülményei is megengedik. Gondolom a kollégái nem így járnak dolgozni.
A kerékpárral nincs gond, sokan járnak nálunk is kerékpárral. Normális tempóban nem megerőltetőbb, mint a reggeli séta a melóhelyre.
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   Betegállományban vagyok 3.napja. Munkáltató…..
dokalu 2010.04.01 12:54:13
@ts90: Azt gondolom, hogy bizony valahonnan elindult az adó mértéke.. Ha többen lennének bejelentve teljes fizuval, nem kellene ilyen magasnak lennie az adónknak. Ideális országban. Ez nem az.
dokalu 2010.04.01 12:57:27
@Csibelany: Sajnos még utópia. Tudom, hogy 500.000 munkanélküli van az országban. Ha egyetértően bólogatok, akkor az már elfogadható? Ha belemegyek a sunnyogásba akkor én is hozzájárulok a kupachoz.
dokalu 2010.04.01 14:19:45
@dalmata76: Igen. Akik már nem kapják illetve akik képzésben vesznek részt (tehát még mindig nincs munkájuk), azok nincsenek benne.. Itt is megy a sunyizás.. mint a minimálbéreseknél és a feketemunkásoknál.. és mint annyi más helyen és helyzetben az országban.

Sajnos azt gondolom, hogy jöhet itt bármilyen kormány, ez nem fog változni. Ez tényleg olyan, mint a korrupció. Szankcionálni kell és akkor talán megszűnik majd egyszer. Csak az állam vezetői sem sz@rnak abba a tányérba, amiből esznek.. máskülönben honnan lenne bánya meg milliárdos biznyák? (Tényleg a Nokia fizetett a reklámért??)
Ha az embereknek nincs pénzük amit beletehetnek a gazdaságba, a gazdaság nem fog javulni. A kérdés inkább az, hogy mitől lenne jobb? A nem adózott feketemunkától?
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!   Történetem sajnos nem ritka, tudomásom szerint elég gyakori a női munkavállalókkal szemben elkövetett szexuális zaklatás és ami kétségbeejtő, az ellene való tehetetlenség.   Egy felsőfokú szakképzés után, úgy alakultak a dolgaim,…..
dokalu 2010.03.25 09:08:55
@_John_Doe_: jaj, milyen igaz. :) csak majdnem mindent.. szegény újgazdag majom..
A kolléganőm azt gondolta, hogy ez az érvényesülés egyetlen útja. Neki tetszett a stílus, nekem nem. Az ilyen hapsikat karóba kellene húzni. Nem gyorsan, lassan.
Kedves Szerkesztő!   Korábbi főnököm egy érdekes figura volt, máig nem tudtam megérteni, mit miért tett.   Volt, hogy felhívtam, hogy nem tudok bemenni dolgozni, mert nagyon beteg vagyok. Hiába magyaráztam neki, hogy mennyire rosszul vagyok,nem engedett, én hülye meg…..
dokalu 2010.03.12 11:58:52
@turosaborbelynak:
Lehet, hogy én is annál a cégnél dolgoztam?? :))

Jól tetted, hogy otthagytad, az ilyen főnöknek semmi és senki sem elég jó. Csak önmaga. Illetve még az sem, mert ha önmagával rendben lenne, akkor másokkal sem viselkedne ilyen módon. Kisebbségi komplexus nulla empátiával meghintve..
Nagy ígérethez legalább olimposzi hatalom kellene. A foglalkoztatás kulcskérdés, nem véletlen, hogy a téma a pártok ötletei között fontos helyet kap. De kiket és hogyan kellene foglalkoztatni? Ha erre keressük a választ, majd foglalkoztatottsági adatokat nézünk, akkor az derül ki,…..
Van, akinek sikerül munkát találnia és szerencsés csillagzat alatt született, és van, akinek nem. Én két éve vagyok munkanélküli!!! Ami azért szomorú, mert anyuval élek és a nyugdíján kívül nem igen jutunk pénzhez. Dolgozik, de a cége 3-4 havi késéssel fizet és akkor is…..
dokalu 2010.01.26 14:28:20
@birorichard: Az a helyzet, hogy írhattam volna még, hogy a faluban, ahol ez a leányzó tengődik, biztosan jól néz ki, ha valaki egyetemre jár, de az már kevésbé, ha élősködik. Bizonyára jól tanul, ha ösztöndíjat kap, nem kételkedem benne, hogy okos, mindenesetre a véleményem az, hogy életképtelen. Lassan besavanyodik, és mindenki ellenséggé válik, aki dolgozik. Elképzelni sem tudom, hogy 32 évesen mi a fenét csinált eddig??
Azt pedig végképp fel nem foghatom, hogy mit fog csinálni utána?? Életcél? Jövőkép? Karrierépítés? Mikor lesz család? Mi lesz, ha a mama már nem lesz? Nem értem!
Épp azon dolgozom, hogy a 3. gyerkőcöt bölcsibe rakjam, hogy visszamehessek dolgozni. Ebben a gazdasági trutymóban amiben jelenleg élünk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy itthon maradjak gyesen. Hozzáteszem, hogy főiskolára járok, az idén végzek. Nem lesz egy leányálom, de végigcsinálom, mert van rá igényem. Nem tartatom el magam a "zurammal", hanem teszek azért, hogy jobb legyen a családomnak és nekem is. Pont.
dokalu 2010.01.26 14:49:41
@Cica7: Igen, picit személyes lett, sajnálom. Igazán nem akartam, de tényleg rosszul érint, ha valaki így fröcsög, miközben nem tesz a másikért semmit. Legalább javaslatot tettem, hogy a posztoló gondolkodjon. :)

Igen, hálás vagyok amiért visszavárnak, ezért tettem is, nem is keveset. (Van, aki nem ilyen szerencsés a munkahelyemen, előtte bizonyítottam eleget és ezután is fogok.)

Még egyszer elnézést kérek a személyeskedésért. Igazán, őszintén.
A Homár örömmel konstatálta, hogy még létezik a Merkantil Bank. Biztos ők sem gondolták volna, hogy ez kitudódik, de úgy esett, hogy homáros pályafutásuk egy kövér fenyegetőzéssel nyit:Történt velem, hogy a tegnapi postában ajánlott levél érkezett Merkantil Banktól. A Bt…..
dokalu 2007.11.14 18:09:55
andika25: ez igaz, nem tehetik fel a listára.
Ez egy formalevél, amibe behelyettesítik az ügyfél és a szerződése adatait és így postázzák ki. A fent említett banknak több mint százezres élő ügyfélállománya van, kétnaponta készülnek felszólító levelek zsákszámra.. Igaz, hogy lehetne külön formalevél is a minimálbérnél kisebb összeggel tartozónak, de szerintem nincs olyan autófinanszírozással foglalkozó bank az országban, aki külön kezeli az összeg alapján az ügyfélleveleket..
Illetve egy biztosan van, a saját bankom, ott egy ideig én készítettem ezeket a leveleket. :) (Lehet érte utálni!:))
Tévedsz, a kedvenc behajtási módszer a telefon. :) Utána jön a levél, majd a behajtó,(utóbbi csak a felmondás után mehet ki.)
Egyébként pedig azt látom, hogy még mindig, minden figyelmeztetés ellenére sem gondolják át az emberek, hogy tudják-e majd fizetni a 120 hónapos futamidős hiteleiket.. sokan úgy vannak vele, hogy ha nem tudom fizetni, majd visszaveszi a bank és kész. Sajnos ez nem ilyen egyszerű.. Kell róla utána egy szakértői vélemény, egy szakértői ár (a költség az ügyfelet terheli), ami alatt nem adható el az autó. Ez szinte minden esetben kevesebb, mint a fennmaradó tartozás az autón. Aztán jöhet minden egyéb szörnyűség.. A legtöbb banknál van lehetőség részletfizetésre is. (Miután már nem terheli az autó fenntartási költsége és a havidíj az ügyfelet, mert az autót visszavette a bank, talán jobban ki tudja fizetni, mintha egy összegben kellene fizetnie a teljes fennmaradó tartozást.)
Szóval, nem minden bank köcsög. :)