Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ProFiler

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most akkor vagy az osztrákoknál nem esett annyi hó, mint nálunk, vagy a sógorok csinálnak valamit jobban. A felvétel tegnap délután készült, Klingenbach közelében, Sopron felé haladva. ..
ProFiler 2013.01.19 19:28:28
Az osztrák oldal nem nézett ki végig így, valószínűleg röviddel a felvétel előtt takarították el. Egész nap átjártam a határon (kb. 3 óránként), engem csak egyszer fogadott ilyen út - reggel, amikor két hótoló mögött mentem a sorban. Nappal a cukorgyárig állt a sor, csúszós volt felfelé az út. Persze a magyar rendőrök miatt volt az egész, ugyanis a videón látható kamionok tilosban mentek át, végig büntették az összeset, aki a határ felé ment. Ugyanis sokan nem tudják értelmezni a táblát és azt hiszik, hogy üresen átmehetnek a 20t táblánál, csakhogy ez a tábla a megengedett legnagyobb össztömegre vonatkozik és nem arra, hogy egy nyerges szerelvény üresen jóval 20 tonna alatt átmehet. Én is szívtam emiatt, mert kamionnal Kópháza felé sem lehetett eljutni, ugyanis az osztrákok az S31 weppersdorfi lehajtója után nem tudták eltakarítani a havat és ott (is) megállt az élet. Sőt, egy osztrák faluban (Müllendorf) tűzoltóknak kellett hozzám kivonulniuk, mert annyira rosszul tolták el a havat, hogy nem fértem el a szerelvénnyel a kereszteződésben és beszorultam. Bár azt meg kell jegyeznem, hogy a 112 felhívásától számítva 11 perc után már szabad voltam és olyan rendesek voltak, hogy kékfényes rendőri kísérettel, kereszteződésekben megállás nélkül mehettem el az autópályáig. Hiába volt nálam hólánc, a faluban összetolt 1-1,5 méteres hókupacok miatt lehetetlen lett volna felszerelni. Ráadásul mivel az autópálya volt az egyetlen, ami el volt takarítva, így még csak nem is tehettem volna fel időben.
Aki dicséri az osztrák takarítást, azokkal csak annyiban értek egyet, hogy időben kezdenek el sózni és lefagyott, jégbordás nem lesz náluk az út sehol, de jobban el nem takarítják, mint nálunk. Van olyan mellékút, ahol még ma este is 5 centi vastagon letaposott hóréteg borítja az utat. Ott is sok utat lezártak, ez nem csak Sopron környékén van így. Bécsben sem valami rózsás a helyzet, nem tudják igazán hová elvinni a sok havat. Én is készítettem fényképeket, rengeteg hátsókerekes autóval találkoztam a rosszul takarított osztrák utak menti árkokban.