Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abrelosojos

3 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mellékhatásokért nem vállalunk felelősséget, azokkal forduljatok orvoshoz – mondja vicceskedve a Manieggs egész estés animációs film írója és rendezője, Miklósy Zoltán. A Vertigo Média közreműködésével a héten moziba kerülő Manieggs, ahogy az alcím is jelzi, tojások…..
abrelosojos 2015.02.26 17:11:38
@badogosmester: 1 honnan tudod, hogy nem csinált jobbat? 2 a jó/rossz felismeréséhez nem szükséges csinálni se jobbat, se rosszabbat. 3 ha csak rosszabbat tudok csinálni, attól még felismerhetem a rosszat - a magamében is, és lehet, hogy épp ez az oka, amiért nem csinálom meg az enyémet. 4 a nagyon szarnál könnyű jobbat csinálni, úgyhogy ennek a felszólításnak sok értelme így nincs is
A Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, induljon nemzeti konzultáció a megélhetési bevándorlásról – közölte a Fidesz frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján, a Mezőkövesdre kihelyezett Fidesz-KDNP-frakcióülés után. Rogán Antal tájékoztatása szerint a mezőkövesdi…..
abrelosojos 2015.02.06 20:52:24
@unionista: demagóg hülyeség. ha ott nyitnának két tábort, a kritikusok nem változnának, hanem a kemlnykedő, az egyébként átutazó "bevándorlókat" fogolyként kezelő, "rendpárti" tartókat kritizálnák, hogy azért van, ami van. és ebben lenne is némi igazság :-)
abrelosojos 2015.02.06 20:53:05
@gizmo26666: mert milyen bevándorló az, akinek érvényes vonatjegye van bécsbe? :-)
abrelosojos 2015.02.06 20:54:00
@Bambano: nem is a bevándorlás érdekes, hanem a jobbikhoz átpártolt szavazók visszahódítása :-)
Tisztelt MTVA! Ismereteim bővítése céljából szeretnék részt venni a nemzeti hírcsatorna közelgő indulásához kapcsolódó újságírói/műsorkészítői/műsorszerkesztői tanfolyamon/képzésen, kérem tegyék ezt lehetővé számomra. Köszönettel és üdvözlettel: Erdélyi…..
abrelosojos 2015.01.19 17:19:58
abrelosojos 2015.01.19 17:34:11
@deruyter: sajnos értelmetlen az összevetés, amit tettél. az mtva csatornái boldog-boldogtalan lakásában ott vannak, a tévé meg ha kell, ha nem, zsezseg a háttérben. az átlátszó egy netes felület, és nem azt a célt szolgálja, amit a tévécsatorna. így ahhoz, hogy rákattintsanak - akárcsak az mno-ra - egész másfajta szándék kell, mint a "zörögjön valami a szobában". arról nem is beszélve, hogy aki az átlátszó.hu-t olvassa, nyilván magasabb szinten áll az öntudatot, tudatot, érdeklődést, differeciált gondolkozást, intelligenciát, elemzőképességet és társadalmi érdeklődést tekintve, mint a bármilyen tévécsatorna "tartalmakat" konzumáló tömegek.

abban pedig láthatóan segítségre szorulsz, hogy értsd: egy mégoly apróságnak tűnő dolog is komoly jelentőséggel bír, mivel nagyon jellemző és a nagy méretben működő szervezet karakterét mutatja meg. ami esetünkben is többrétű, tekintettel a félreértett szerepekre, az erősen torz önképre és a parttalan hazudozásra, amit az mtva alkalmazottain keresztül elkövet :-) és ami így lesz egyszerre komikus, és tragikus.

és a "folytassátok... időpazarlás" mondatod egyszerre tévedés és önlelepző - akár az mtva levele - és így az ostobaságról is árulkodik, nomeg arról, hogy te magad is az álarc mögé bújtatott félelemtől vezérelve írsz tévedéseket. egyben azt is elárulod, hogy sokkal kényelmesebb és nyuodtabb életed lenne, ha a tényfeltárás, mint olyan, ismeretlen lenne az emberiség számára :-) kínos egy ilyen komment, nagyon komolyan égeted magad vele :-)
Nem csak Sixx mehet gyárlátogatásra meg tévében szakérteni (bár abban vannak az igazán megdöbbentő pillanatok) most végre eljött az én időm: a stúdióból nézhettem végig a köztévé komolyzenés tehetségkutatójának döntőjét, és azt, ahogyan nagy meglepetésre Lugosi…..
abrelosojos 2014.12.20 20:44:09
@szupergringo: te meg olyan pöcsfej vagy, mint a jegesmedve farka :-) mert még csak nem is ronda. ebből következik, hogy marginális ízlésűként neked nem tetszik, vagy felmérted, hogy soha az életben nemcsak őt, de hozzá hasonló lányt nem fogsz tudni meghúzni, csak a görényeket, zokat is csak részegen, hát marad a szerencsétlenek utálkozása
abrelosojos 2014.12.20 20:46:14
@Sziszifusz: drága sziszifusz, a köztévé töredék pénzből működik. a 80 milliárd nagy részét nem látod a működésben :-) és még így is jó, ami nem híradó. azaz az is, csak a cocilizmus-paródia standupként nézve, úgy igen :-)
A könnycsepp tetoválás szimbolizálja, hogy a viselője valakit meggyilkolt, vagy egy családtag gyászát is jelentheti, aki gyilkosságban vesztette életét. A pókháló a könyökön a börtönviselt emberek életét jelenti, akik túl sokat könyököltek, várva a szabadulás…..
Alig nevezték ki a nyíltan kirekesztő és antiszemita Siklósi Beatrixot a közmédia vallási műsorainak élére, egyházi nyomásra máris visszahívják, írja a Hvg.hu. A Népszabadság birtokába került ugyanis egy Szabó László Zsoltnak, az MTVA vezérigazgatójának írt tiltakozó…..
abrelosojos 2014.12.11 16:44:13
@alannis113: kritizálni lehet bárkit, de inkább azért, amit tesz. nem azért, mret annak született, ami. és ez a dolgoztak-nem dolgoztak allantét nem felel meg még a sztereotípiának sem, főleg ilyen nagy merítésben. ezért aki ilyen viccel viccelődik az nem vicc, hanem tista rasszizmus. egy rasszista meg ne legyen európában vezető pozívióban, különösen véleményformáló testületnél ne :-)
abrelosojos 2014.12.11 16:45:05
@Gyorgy Nagy: nyugdíjba? a jó édes anyjába inkább :-)
abrelosojos 2014.12.11 16:50:40
@főpilóta: akkor nagyon tévedsz :-) siklósinak nincs helye még európában sem, nemhogy egy tévénél. és nem azért, mert rühelli a cigányokat, zsidókat, feketéket, pakisztániakat, arabokat, mongolokat és pirézeket, henm mert inkorrekt. tudnia kellene, hogy ha egy ilyen pozíciót kap, akkor meg kell felelnie bizonyos sztenderdeknek, és hogy ilyen pozíciót kap, feltételezhető lenne, hogy van annyi intelligenciája, hogy ha nem zsigerből korrekt, agyból tudja, hogy kell viselkedni. pl könyvtárban nem pofázunk hangosan a telefonon, az intenzíven nem gyújtunk rá egy havannai szivarra, az étteremben nem az asztalra szarunk, hanem a fajanszba, stb. de nem tudja, mert egy istentelen tahó. és ezért sem való tévébe. az, hogy egy gyűlölködő szemét, az csak hab a tortán :-)
A mai poszt inkább első benyomások összessége Ádámtól, aki három hónapot töltött szakmai gyakorlaton Spanyolországban, de feltett szándéka, hogy visszatér, már a cégét is megalapította. Lássuk, milyen, amikor valaki fél lábbal már átkelt a határon. „Ennek a blognak…..
abrelosojos 2014.11.27 06:59:19
@diggerdriver: sőt. szidja, tehát elárulja
A fideszes szakértő egyik igen veszélyes alaptípusa a látszatkritikus körberöhögő. Azt mondja magáról, hogy konzervatív gondolkodású, a kormányzati irányvonallal alapvetően egyetért, de szakmai hitele fenntartásának céljával számos kritikát is megfogalmaz. A furmányosabbak…..
abrelosojos 2014.11.18 08:45:17
@Blogger Géza: ez jó, iróniából 5-ös!
Ha a minisztérium alábbi közleményét szó szerint vesszük, akkor a leendő UBER-sofőröknek hivatásos jogosítványt kell váltaniuk, a budapestieknek ezen felül sárga fóliával kell bevonniuk az autójukat, taxamétert kell szerelni bele, és ha ez még nem volna elég, a hagyományos…..
abrelosojos 2014.11.17 18:54:48
@whale: és te nem akarnál olcsóbb benzint, cipőt, sört, telefonpercdíjat, sonkát, autópályát? nem esne jobban a világ egyik legmagasabb áfájának csökkentése? jajj, csak azt ne mondd, hogy nem :-) akkor meg ne hepciáskodj itt, mintha te nem ugyanabban a csónakban ülnél
A középdöntőre tényleg véget ért az átok: a Virtuózok negyedik adásában immáron teljes hosszában élvezhettük az előadásokat, sőt közös produkció is volt az Amadindával, és mindez csak 15 perccel növelte meg az adásidőt, másfél órán át tényleg komolyzene ment a…..
abrelosojos 2014.11.08 15:01:59
Balfasz Magyarok Fillérbaszás 2014.10.10 09:09:41
Nincs a kedves olvasónak valami ismerőse, aki megcsinálná helyettem ezt a blogbejegyzést a szaré’hugyé’? Mai témánk, hogy miért nem áldozunk a minőségre, avagy a balfasz magyarok fillérbaszása. A múltkor azon gondolkoztam, hogy összeállok pár haverral, és indítunk egy…..
abrelosojos 2014.10.12 11:04:33
@indapicsa: hát, és mi okozhat elégedettséget? elsősorban az ár, mert ugye sok közvéleménykutatás és a fogyasztás megfigyelése mutatja, hogy a magyar elsősorban árérzékeny. vagyis a körbekérdezés célja elsősorban az olcsósághoz jutás. aztán reménykedik az ember, hogy hátha nem a létező legszarabbat kapja. mutass minél több olyan körbekérdezőt, aki azt mondja: pénz nem számít, de a lehető legjobb legyen! még a mielőtt a műtőbe tolják, ahonnan vagy élve, vagy holtan jön ki az ember, akkor sem azzal adja át a hála előre megnyilvánuló 20ezres csokrát, hogy akkor tuti, hogy élve és épen tolnak ki! különben jön az unokaöcsém, és kamatostul szedi vissza a pénzt, dokikám! :-)
abrelosojos 2014.10.12 11:21:41
@Kaszáspók: pedig a tartalmat illetően nagyon igaza van. és mint tudjuk, "the content is king", vagyis: a tartalom a király. stilisztikai kérdésekben vitatkozni ilyen tartalom mellett sokadrangú dolog. az viszont legalább kiderült, hogy dühös leszel, ha ilyen stílussal találkozol. annak kellene utánajárni, hogy ennek mi az oka :-)
abrelosojos 2014.10.12 11:31:15
@Fánkevő Fáncsi: veszélyes dolog látleletet kiállítani ilyen kevés tudás, ám annál több feltételezés alapján :-) bölcs dolog felmérni, hogy mi áll az ember rendelkezésére, mielőtt verdiktet mond
Vannak olyanok, akiknek kérdés, hogy mi értelme egy hozzánk hasonlóan hiteles, elkötelezett, bevállalós, felkészült, szexi és zöld pártra szavazni, :-) ha egyszer minimális esélyünk van a győzelemre. A kérdés jogos, ezért most nagyon egyszerűen áttekintjük a kompenzációs…..
abrelosojos 2014.10.11 15:08:27
az index cím egy kérdés volt: minek kis pártra szavazni, ha nem nyer? nahát, épp ez a lényeg. a magyarok többsége nem érti, mi a politizáló szavazás :-) mert arra vannak trenírozva, hogy azt kell megszavazni, ki legyen a főnök, ki vezesse a nyájat. és így túl nagy többséget biztosítanak a nyerő pártnak. és ugye még a szentek keze is maguk felé hajlik, hát még a hatalomtól megrészegült magyar politikusoké... vagyis nem ara kell szavazni, hogy ki legyen a főnök, hanem hogy senkinek ne legyen túlnyomó többsége, hogy ne tudjon aztán önkényeskedni, meg olyan törvényeket hozni, ami mindenki másnak rossz, csak nekik, az adott pártnak jó. nahát és itt a válasz az index kérdésére: ezért kell kis pártra szavaznia minél több embernek, hogy a túl nagyokat kellően legyengítsük, hogy azok ne árthassanak nekünk. a kis párt meg úgyse nyom a latban, kivéve, ha esetleg a mérleg nyelvévé tud válni a parlamentben :-) na ez a civilkontroll, amitől a a magyar idegenkedik. mert a fejébe verték, hogy vitatkozva nem lehet vezetni valamit. (pedig de, pl az angoloknak is elég jól megy már pár száz éve.) meghogy miért kell állandóan keresztbe tenni, miért nem lehet hagyni dolgozni szegény politikusokat. hát azért, mert ez lesz belőle, ami ma zajlik: a fidesz gondoskodott róla, hogy őket ne zavarja senki. de amilyen korrupció burjánzik kis hazánkban, simán lehet, hogy összesúgtak a baloldallal, hogy azok játsszák a béna kacsa szerepét... azok meg játsszák is, ilyen színvonaltalan balos belenemszólást produkálni szinte csak maximális elszántsággal lehet produkálni :-)
A kormányból való távozás felér egy drogelvonóval, utána rögtön tisztábban látnak egyesek. Úgy látszik ébresztőleg hat a lelkiismeretre, ha kikerül a felcsúti Cipolla hatása alól. Két meglepő kijelentés, amennyiben meglepőnek számít (igen, sajnos annak számít), hogy egy…..
abrelosojos 2014.10.07 16:05:05
@bölcsbagoly: tézist cáfolni?! minek? nem az a kérdés, hogy kemény kéz kell-e, hanem hogy a kemény kéz a szabályokat tartatja be, vagy a korrupciót pártolja-e. azt a nemtézist próbáld cáfolni, hogy kishazánkban ez utóbbi történik :-) hülye-e vagy?
abrelosojos 2014.10.07 16:09:55
@Rezsicsökkentő Hapcibenő: leginkább a mennyiségben. elhanyagolható mennyiségű jobbos orgánum volt akkor, igazából az is súlytalan volt, az átlagember nem érzékelte véleményformálónak. a jobbpártiak igazolva látták magukat abban, amit ott láttak, olvastak, és passz. amúgy ma, hatalmi túlsúlyban épp az a baja a jobbos médiának, és ettől hihetetlenül unalmas és hiteltelen, hogy a különböző műsorokban összejön néhány vérgőzös jobbos és jól kibeszélnek mindenfélét, sűrűn bólogatva és helyeselve egymásnak. katasztrófális és röhejes :-)
abrelosojos 2014.10.07 16:19:28
@Istóczy úr: te istóczy, kurva nagy zavar van a fejedben, neked erről még nem szólt senki?! barátként figyelmeztetlek, tegyél rendet! kezdd a tájékozódással! az origo nem német állami tulajdonú. német vállalat tulajdonolja. a média szabadsága pedig nem kizárólag a tulajdonosokon múlik. persze van hozzá köze, mint jelen esetben is: a tulaj egy gigacég, amit a hatalom megszívathat gazdaságilag, ha nem tesz olykor a hatalom kedvére. zsarolás, ismerős a szó? a magyar állami (vagy nem állami) tulajdonú médiát pedig nem azért fizeti az állam, hogy tájékoztasson, hanem hogy propagandagépként szolgáljon. meg is mondta a a feudális belénessy, hogy miket képzelünk, a szolga majd a kenyéradó gazda kezébe harap?! muhaha, jól elárulták ezzel magukat :-)
Látszólag jelentéktelen kis manipulációt követett el az ATV, ebben azonban minden benne volt, az is, hogy mit képzelnek magukról, a szakmájukról, sőt, a nézőkről.Történt, hogy hétfő este, a Bokros Lajos "témáját feldolgozó" Egyenes beszéd ideje alatt még mindig tárgyaltak a…..
abrelosojos 2014.09.30 14:50:49
@turista a saját országában: fenti állításodat erősen cáfolja, hogy az atv-n, épp kálmán olga csinálta a gusztustalanságot: izzadtságszagú erőszakkal akarta rávenni a riportalanyokat, hogy mondják ki végre, amit a prekoncepciója szerint hallani akart. és nagyon szarul nézett ki, hogy a riportalany nemhülye lévén nem akarta kimondani, de kálmán olga csak próbálkozott az erőszakkal tovább. szóval, hol van ebben a tényszerűségre, az objektivitásra való törekvés? ja, az alany amúgy a "nem ellenség" schiffer volt, aki intelligens emberként - mellesleg kálmán olga játszóterénél nagyobb arénában is - kitartott az igazságosság mellett.
abrelosojos 2014.09.30 14:55:52
@Mariann19: szerintem az atv és az echo ugyanannak a méteres kékeresnek a két vége :-)
abrelosojos 2014.09.30 17:02:14
@Mariann19: a részletekben biztos igazad van, de látván olga "riportját" schifferrel, csak köpködni támadt kedvem - és nem a közvetlenkedés miatt, mert az nemigen volt. viszont erőszakos volt és kevésbé intelligens, mint schiffer, amikor agyonerőszakolta, hogy mondja má' azt, amit hallani akar :-) szóval sokat kellene reszelgetlni még azon a pártatlan tájékoztatáson :-)
Movie Tank Téli mese (2014) 2014.09.23 08:00:00
Egy rossz film többféleképpen lehet rossz. Persze, az is gyakori, hogy a különböző irányvonalak összefognak, és közösen alkotnak pokoli, a néző nyugalmának megzavarására alkalmas egészet. Van olyan alkotás, ami nézhetetlenül unalmas, és akad olyan is, ami mocskosul érdektelen.…..
Meglehetősen unalmas dolog egy szerkesztőségben ülni egész nap, hisz mindenki a billentyűzetet üti – ilyenkor a legjobb fejek sem beszédesek. De néha kicaplatunk a konyhába, csak egy kávéért, egy pohár vízért, beszélgetni öt percet. Ma összesen kétszer voltam kint, és mind a…..
abrelosojos 2014.09.13 12:40:27
@csárlszbrunzol: igazán nem vitatkozni akarnék :-) 91 óta vezetek, azóta bevált módszer. még szerencse, hogy nem tudtam, hogy csak egy népszerű tévedés, különben nyilván csak matrica lennék egy fán, vagy szalagkorláton :-)
Pethő András, az Origo volt főszerkesztő-helyettesének vendégposztja. A Lázár-per igaz története. Lázár János már többször is jelét adta annak, hogy nem feltétlenül örül a rejtélyes külföldi útjai iránti érdeklődésnek. Egyik nyilatkozatában még azt is megpendítette,…..
abrelosojos 2014.09.03 19:21:00
@ropile: A magyar nép nem nagybetűvel írandó (vö a magyar helyesírás szabályai), akkor sem, ha a pátosztól túlcsorduló lelked úgy érzi.

A fidesz-kdnp-t nem a magyar nép többsége választotta, hanem azok többsége, akik elmentek szavazni. a kettő nem ugyanaz. a balosok balfaszsága tűpontos meghatározás.

az értelmiségi nem spontán ellentéte a tettrekész embernek. a különbség az, hogy az értelmiségiek egy része - a tettrekészek közül is - előbb gondolkozik :-)
Dávid nagyon ráérzett a pusztulás témára. Mindig élvezettel olvasom az ilyen írásait az elhagyott versenypályákról, orosz katonai gépekről, és amerikai roncsokról. Egyszerre megdöbbentő, szomorú és mégis érdekes ezeket a rohadó, vagy szétrohadt dolgokat nézni. A…..
abrelosojos 2014.03.01 20:34:52
@Tökösmákos: bibi: a füvesek nagyobb része családos, mint nem családos :-) akkor hogy a sztori?
abrelosojos 2014.03.01 20:40:21
@Golf2GTD: sokféle szempontra a sokféle autó a válasz. nyilván tényleg nem kult autó a swift, de: akit nem a fétisek birtoklása izgat fel, hanem szimplán csak használni akar egy kocsit, annak tökéletes választás. hogy miért? mert amit nyújt, annál kevesebb az ára. és az ár nem csak a vásárláskor kifizetendő pénzt jelenti. szóval nem kell beszólni senkinek, mert beszólni bárkinek lehet, belőled is simán lehet hülyét csinálni :-)
Tetszik a "mű"vésznő, habár én inkább egy orrhangú kóris­tának hívnám. Ha lehetősége lenne újraszületni, még akkor is vérátömlesztésre lenne szüksége, hogy megközelítse Lindát. Opportunista seggnyaló! Ezt kommentelte a Facebookon Király Tamás, Király Viktor apja,…..
abrelosojos 2014.02.25 12:58:53
@shinny bayaar: hehe, nem bunkó voltál, hanem tárgyilagos. a kölykök, amit tudtak, megtanultak, még az is lehet, hogy technikailag jobbak rúzsánál, de kit érdekel? szorgalmas, ambíciózus pályázókkal dunát lehet rekeszteni, de az még nem teszi őket zenésszé, mert tehetségük se nagyon, az ízlésük meg aztán végképp penetráns. velük kapcsolatban kultúráról meg szólni sem érdemes. a fogyasztói világ termékei, csak nem ismerik fel, azért azt hiszik, hogy zenészek művészek. pedig inkább valami falusi vurstliba valók, a körhinta mögé, a vattacukor árus melleti dobogóra
Frog a villámkritikájában ugyan nem hordta le ezt a tavalyi filmet, de finoman szólva sem volt elégedett a látottakkal. Ennek ellenére én úgy gondoltam, hogy adok neki egy esélyt, már csak azért is, mert már foglalkoztat egy ideje a Dyatlov incidens, így teljes mértékben felkeltette…..
abrelosojos 2014.02.22 13:41:07
@besztercei: a magyar filmcím nem fordítás, hanem marketingeszköz. így működnek a forgalmazók magyarországon :-) tudatosan nem fordítanak - csak ritkán - hanem új címeket adnak. szerintem sem ez az igazi, de hát evvan
abrelosojos 2014.02.22 14:00:47
@Powerful900: "Nekem semmi bajom nincs azzal, ha valaki ezt a honosított változatát használja ezeknél a neveknél, én nem így használom, pont. Vége a dolognak. Nem akarok kikelni magamból, csak elég elkeserítőnek tartom, hogy itt egy rakás komment, de minden második csak a lényegtelen dolgokon való lovaglásból áll."

ha ezt használod, rosszul teszed, rosszul használod. tájékozatlannak látszol tőle, olyannak, aki nem partner szellemileg. ez azért érdekes, mert aki filmkritikákat ír, attól az olvasók elvárják, hogy filmtörténetileg, művészettörténetileg, kultúrantropológiailag és egyéb vonatkozásokban is tájékozott legyen. hiszen az vállalkozhat kritika írására, aki bírja ezt a tudást. mert ha nem, nem mi, olvasók, nem vehetjük komolyan, hiszen hiteltelen. tehát az, hogy valaki szereti a filmeket, és szeret rajtuk molyolni, és azt le is írja, az nem filmkritika. csak fecsegés. igaz, jószívű, de csak fecsegés. de ha ezt azzal az arroganciával toldja meg, hogy "én így" és "pont", akkor azzal a botcsinálta kritikus végképp leírja magát, pedig már az a tény is, hogy az olvasói teszik helyre a dolgokat, elég nehezen vállalható, hogy finom legyek. tehát ezért nem "lényegtelen dolgokon való lovaglás", ha az olvasóid felhívják a figyelmedet egy látszólag helyesírási, valójában a kultúra szférájába tartozó szarvashibára, jó nagyra, ráadásul. azért nagy a hiba, mert olyan alapvető műveltséghez tartozó dolog, aminek nem tudása már gáz. ha jobb kritikákat, azaz egyáltalán kritikákat akarsz írni, akkor javaslom, olvass pl báron györgy, csejdy andrás, varga balázs, és a többiek kritikáit és elemzéseit, esetleg a filmvilágot lapozgasd. mert a kritika írás nem arról szól, hogy tetszik-e valami, vagy nem. természetesen befolyásoló tényező, és nem baj, ha megjelenik a kritikában a szubjektív viszony, de nem az a kritika. szóval gatyát felkötni, és hajrá, folytasd a blogot! :-)
abrelosojos 2014.02.22 14:11:45
@Powerful900: még valami: a "realisztikusság" szó nem szerepel a tudományos és köznyelvi szavak magyar értelmező szótárában. mond ez neked valamit? nem gyanakszol? ;-) újabb példa arra, hogy ha valamit sok helyen látsz ugyan, nem jelenti annak helyességgét. végül mindent egy-egy ember ír le, és az tévedhet, hibázhat, ugye. aztán valami elterjed, mert sokan elhiszik a hibáról, hogy helyes. aztn egyszercsak az elfogadottság okán helyes is lesz, de ezzel a szóval még nem tartunk ott. :-) alternatív javaslat: "valószerűség". üdv!
Novoth Tibitől kaptuk az emailt, mely a reklámszakma újabb csodájára hívja fel a figyelmet: Sziasztok!Felháborodtam.Csatoltam egy képet egy újságból. Az látható, hogy az intercarsos területi képviselő kegyetlenül aláreccsent a szerelőnek, akinek a fájdalom látszik az arcán.…..
abrelosojos 2014.02.03 14:38:28
@Tippszmix: hát ja :-)
abrelosojos 2014.02.04 18:33:10
@Törvény: szívesen, sajókám!

értem ám, hogy nem fűlik a fogad ahhoz, hogy a munkádért kapd a pénzed. seftelnél, de ahelyzet nem hagyja. volt ez már így a történelem során, hogy a szolgáltatónak kellett a piachoz idomulnia, még ha csikorgott is a foga - és ez a sztori, bármennyire nem tetszik neked, bármennyit is rugózol, vagy elmélkedünk rajta, ennyi :-) csak gondoltam, ha nem értenéd, mi a pálya, segítek kicsit, hogy jobban érezd magad. üdv!
abrelosojos 2014.02.05 13:47:54
@Törvény: köszönöm, hogy aggódsz értem :-) hülyeségről és felhúzásról szó sincs. üdv!
Ez egy 2007-es levél, amit lányom osztályfőnökének írtam. A neten kerengő ellenőrző-beírás (lásd alább a képet) feletti döbbenetemben közlöm le, meg azért, mert napi rendszerességgel kapjuk a híreket az egyre borzasztóbb tekintélyuralmi ostobaságokról az iskolákban: az…..
abrelosojos 2014.01.29 22:17:31
@csakazértistotalcar: láttad? tudod, milyen, vagy csak kötekedsz? és ha olyan, ami egy pattanással vetekszik méretben és formában? okoska...
abrelosojos 2014.01.29 22:20:41
@űrszelvény: nagyon nem vagy képben :-) ébresztő, a mai iskolai állapotok egyenes következményei az aktuálpolitikának. csak hogy tudd :-)
abrelosojos 2014.02.03 13:51:38
@xunilo: általában értem a politikai felelősségét, természetesen nem csak a mostani adminisztrációt ekézem :-) de mivel a jelenben vagunk, a jelenlegi történések azok, amik esetében most lehetett volna máshogy - helyesen, a politikai célok helyett a konstruktív, mindenki javát szolgáló célok érdekében dönteni - ezért a hangsúly persze ezen van. ugyanakkor az erkölcs végleges lezüllesztése mégiscsak őket terheli, mert az előző botrányos banda után - ami szintén nem volt jó, de a mostanit praktikusan is, erkölcsileg is rosszabbnak érzem, különösen, mert az előző kurzus, és a jelenlegiek ígéretei után hihettük, hogy ezek jobbak lesznek. de nem lettek, sőt, és ezzel különösen nagy csalódást okoztak. ez szerintem csak növeli az erkölcsi felelősséget. mert ha valaki elhiteti, hogy tudja, mi a helyes, aztán magasról leszarja (lásd mezőgazdaság, földek, kisgazdálkodók kontra nagytulajdonosok, amely kérdésben meg is mondta egy képviselő, hogy nem gondolták komolyan a tervet), az maga már az erkölcsi csőd