Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Haverka

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét egy tészta étellel készültem nektek amiben most az a pláne , hogy egy igen drága alapanyag is helyet kap benne . Azt tudnotok kell rólam , hogy mielőtt elkészítettem az ételt soha , egyszer sem kóstoltam még garnélát így elfogultság nélkül mondhatom el róla a véleményem . Egy kicsit furcsa…..
Haverka 2020.08.25 11:26:08
@balazsman: ez mondjuk pont le van írva :) "Habár azt be kell vallanom nektek , hogy egy fagyasztott garnéla csomagot használtam fel "
Nem csitulnak a hullámok a Ferencváros kontra RTL Klub ügyben, amiről tegnap írtunk, és ami nagyjából arról szól, hogy amikor pénteken este az RTL Klub Híradója bejelentkezett a Ferencváros sajtóosztályán a mai stadionavatóra, azt a választ kapták, hogy bocs, de már nincs hely,…..
Haverka 2014.08.11 00:03:56
@tacsikutya: "Mesélj, mi kellet volna most? Kérlek, csak olyat mondj amit 2002-2010 között megkapott ez az ország, és 2010 óta - de különösen 2014-ben nem kap(ott) meg!" - ez micsoda hülyeség! miért váltottuk le őket? egy jobbra... nem? ilyen érveléssel akkor neked inkább maradjon Gyurcsány meg az MSZP!
Haverka 2014.08.11 00:22:08
@Fánkevő Fáncsi: "Az RTL pedig nem fizetett társasági nyereségadót az utóbbi 2 évben. Semmit. Érted Sixx ? Semmit. Kérdezd meg a gazdrovatodat a "társasági nyereséadóról", ne másról, pont arról.
Ez nem propaganda hanem tény. Miközben jelentős nyereséget termelnek, milliárdokat." - óóóó, te nagyon hülye, hány magyar vállalkozás fizet nyereségadót? :))))) te melyik világon élsz??? minden vállalkozás VESZTESÉGES papíron te birka!!! de vinnyogjad, hogy az RTL nem fizet nyereségeadót :DD
Az EU átlaghoz képest tartós felzárkózó pályára került a magyar gazdaság, és a régiós gazdaságokhoz képest is megállt az évtizedes leszakadás. Végre egy ütemben fejlődik Magyarország a visegrádi országok átlagával. Igen, ez a helyzet kedves olvasók! Mi, a Nívó blog…..
Haverka 2014.08.03 00:04:59
@Nívó blog: persze, megtalálható, hiszen valaki már fizetett érte :) Na de attól nem lesz szabad felhasználású másoknak! Amit nem Ön készít (láttam, Ön is készít -egész jó- fotókat) azért fizetni kell, vagy megbeszélni a szerzővel a felhasználást. Úgy gondolom a legtöbb fotós rábólint, hogy felhasználhassa ingyen, max. annyit kérnek, hogy a nevüket írják oda.
Haverka 2014.08.03 00:40:33
@Nívó blog: ennek jobb megértéséért elmondanék azért egy történetet az E-business ismereteim jegyében :)
Az első CD-s telefonkönyvet a New York-i telefontársaság, a Nynex állította elő. 10.000$-ért árulták olyan vevőknek mint pl. az FBI. Majd a Nynexből kivált a digitalizált regiszter vállalati felelőse és egy tanácsadó, majd saját vállalkozást alapítottak. A Nynex nem volt hajlandó elfogadható áron eladni az adatlistákat, ezért a 2 vállalkozó egy pekingi gyárba vitte a papír telefonkönyvet, ahol a kínai munkások napi 3 és fél dollárért begépelték nekik az adatokat. Eleinte még száz dollárért adták a CD-ket, de ahogy egyre több vállalkozó lépett a piacra, az ár szépen csökkent, jelenleg pedig ingyenesen is megkapható.
Az e-business lényege, hogy eleinte nagy tőkebefektetést igényel, (pl. a fotósoknak a felszerelés) de aztán fillérekért másolható.
Ön nem a kép másolását fizeti (ami az interneten valóban ingyenes), hanem a képhez fűződő szerzői jogot... és higgye el, sok ember épp abból él, hogy ilyen illusztrációkat fotóz egész nap.

Másik oldalról nézve egyetértek Önnel, hiszen költség nélkül másolható, de ilyenkor jusson eszébe, hogy a kép készítéséért valaki tőkét fektetett be, hogy profi fényképezője legyen, profi objektívvel és ő szeretné a befektetett pénzét (illetve profitot) visszakapni.

Való igaz, neki semmibe nem kerül, hogy itt megjelenik, de ha mindenki így gondolkozna, akkor nem lenne digitális zene, film, fénykép az interneten.
Az elmúlt hónapokban több sok százmilliárdos nagyságrendű nagyberuházás is időszerűvé vált. Néhány hónapja a Paksi Atomerőmű új blokkjának ezermilliárdos bekerülés költségein szörnyülködhettünk, a napokban pedig a 3-as metró százmilliárdos felújítási költségével…..
Haverka 2014.07.29 16:36:25
@anonymand: Nem, nem elég. Ez egy jogdíjas kép: www.fotosearch.com/CSP169/k1694537/

Ha nem vetted és nem loptad, akkor esetleg te vagy a szerzője?
Haverka 2014.07.29 16:39:52
@anonymand: ja bocs, nem tőled, hanem a blog szerzőjétől kérdeztem.
..
Haverka 2014.07.20 20:45:34
@Cukor88: "All artwork and content on this site is Copyright © 2014 Matthew Inman. Please don't steal. "

akkor leszel szíes megjelölni a forrást és nem ellopni más szellemi tulajdonát.
A lengyel lehallgatási botrányban előkerült egy felvétel, amin a lengyel állami energiacég vezetője a privát beszélgetésében őszintén beszélt Orbánról. Szerinte Orbán a paksi beruházással "lesz*pta Putyint", aki azóta "felállt farokkal sétál örömében". Orbán napokig nem…..
Haverka 2014.06.29 13:24:23
@Istóczy úr: ok, ebből nem lesz vita.
Téged nem érdekel, hogy mire veszünk fel 30 éves lejáratú hitelt, engem meg igen.
A Porsce-t még mindig nem értem, hogy jön ide... egyébként azért titkolózik, mert az autógyártásban a technológia adja a legnagyobb versenyelőnyt... de mint írtam, a Porsce nem a TE pénzed költi.. és nem is a gyereked, unokád nyögi majd a Porsce hitelfelvételét.
Haverka 2014.06.29 13:26:39
@Istóczy úr: bocs, de látva a színvonalat, egy neked való hozzászólást is írok :)
"Miért pont az állam, méghozzá a magyar állam legyen az egyetlen szervezet a világon, aminek nincsenek üzleti titkai?" - nyilván Gyurcsánnyal sem lett volna semmi gondod, ha titokban veszi fel a pénzt az IMF-től, ugye? Még ha 30 évre is veszi... kit érdekel? Nem igaz?
Haverka 2014.06.29 13:34:09
@Istóczy úr: köszönöm, így már minden világos :) További jó munkát!
Ott hagytuk félbe Türkménbasi történetét, hogy nem tudta megjeleníteni véleményét a Hotelkalauz.hu oldalán, miután elmenekült az ott a "hónap szállodájának" hirdetett poroszlói Club Thermál Hotelből. Azóta kapott már egy feljelentési fenyegetést is, amiért le merte írni a…..
Azt írja az újság, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megbírságolta az Auchan áruházláncot, mert „túlmagyarkodta” magát. Pontosabban: a nemzeti színek, illetve indás-tulipános minták csalárd felhasználásával megtévesztette a fogyasztókat, magyar terméknek tüntetvén fel…..
Haverka 2012.08.23 18:18:02
Egy normális jogállamban a rendőrség szerepe arra kellene, hogy korlátozódjon, hogy a társadalmi normák felett őrködjön. A törvények betartatása és az ésszerűség egymást átölelve kellene, hogy érvényesüljön cselekedeteikben. Ozora. Lehet hallani az ozorai fesztről ezt-azt.…..
Haverka 2012.08.10 16:30:05
@SvenH.: Hány százalék adó van a drogokra? Nagyobb hülyeséget nem tudtál kitalálni?:)
Szomszédasszony április óta betegállományban van, de azóta még egy fillér táppénzt nem látott. Aki rendszeresen követi blogunkat, és jó az emlékezőtehetsége. annak jelzem, hogy igen, arról a szomszédasszonyról van szó; aki nem, annak itt egy rövid összefoglaló: szegény…..
Elnézést kérek a tisztelt olvasóktól, hogy majdnem két hete nem raktunk fel új posztot; nem, nem arról van szó, hogy együtt mentünk szabadságra Orbán Viktorral, hanem sajnos elromlott a számítógép. Ebből az alkalomból témához illő kabarét választottam mára: van az úgy, hogy…..
„Amikor fölajánlja a strandot, hogy mi lenne, ha kimennénk, akkor én mégsem ajánlhatok fel helyette egy békalencsés bányatavat” – pénz nélkül bajosan lehet csak mozogni a városban egy új nővel. A srác nem érzi átverésnek, ha elkeserítő anyagi helyzetét addig titkolja…..
Hiba volt az országot bóvli kategóriába sorolni, teljesen egyértelmű, hogy sohasem voltunk azok. Az utóbbi egy hét nagy ralit hozott a magyar eszközök számára. Erősödött a forint, zuhantak az államkötvény hozamok. A magyar államkötvények hozamai forintban 7-7,5% körül,…..
Kritizálja az Európai Unió (EU), hogy Magyarországon ötven liter mennyiségi korlátozással bárki főzhet otthon pálinkát, természetesen csak saját felhasználásra. Az Országgyűlés két éve fogadta el azt a törvényt, amely lehetőséget nyújt a házi pálinkafőzésre. Az EU…..
Lehet új kocsid 25 éves fejjel, kápére. Elmesélem hogyan. Kamasz gyerekként nyaranta vállaltam diákmunkát. (Ne hamarkodj kishaver, várd meg míg befejezem a mondókámat. Na.) Hordtam ki telefonkönyvet, terjesztettem szórólapot, kisegítő felszolgáló voltam, kölykökre vigyáztam.…..
Érdekes kérdés ez. Más választ kapunk, ha a mai fiatalság 20-as 30-as korosztály próbálja megválaszolni ezt a kérdést, és egészen mást, ha az idősebb 70-es 80-as korosztály. Míg a mai fiatalok azon csatároznak, hogy Bajnai vagy Orbán-e a jobb, vagy rosszabb, addig az idősebbek…..
Nívó Matolcsy nem ért hozzá(?) 2012.05.16 10:00:00
Érdekes, hogyan változnak az emberek: ha valaki 10-15 éve azt mondja, hogy Matolcsy György gazdasági főmuftiként megszorít, emeli az adókat, és nagy ívben tesz a gazdaság növekedésére, akkor jól körberöhögöm (nemcsak én). Gyurink a növekedésorientált gazdaságpolitikai…..
Haverka 2012.05.16 12:42:10
@csbaly: "mi lenne, ha megváltoztatnánk a szabályokat?"

Matolcsy megpróbálta, de nézd már!
Azok a fránya közgazdasági alapelvek csak nem akarnak változni!
Hogy lehet ez?

Hogy lehet, hogy a gazdagok támogatása nem növeli a fogyasztást?
Hogy lehet, hogy az adóemelés nem pörgeti a gazdaságot?
Hogy lehet, hogy a közgazdasági törvények nem úgy ugrálnak, ahogy Matolcsy fütyül?
Két hete vártuk ezt, mióta kiderült, hogy Karácsony Gergely megvárja a miniszterelnök válaszát azzal kapcsolatban, hogy „Vannak-e oligarchák a Nemzeti Együttműködés Rendszerében?” Ugyanis ha háromszor nem válaszol a miniszterelnök, negyedszerre kötelezően ott kell…..
Bejelentette a kormány a Széll Kálmán csomag 2.0-át, ami újabb 600 milliárdos államháztartási kiigazítást tartalmaz. A legtöbb internetes fórum arról a parttalan vitáról szól jelenleg, hogy ez megszorításnak minősül-e, vagy sem? Átháríthatók-e ezek a terhek a lakosságra,…..
Haverka 2012.04.25 12:31:47
@Ans1979: Fideszhívő!:)
Ez elmond mindent a stílusáról is:)
Haverka 2012.04.26 06:50:28
@ccactus: "Ez is örök tévhit. A nagy pénzek nem a megállók átnevezésére mennek el, nem is az egyházakra, hanem nyugdíjakra, egészségügyre, oktatásra, államigazgatásra, rendőrségre. No meg az államadósság kamataira."

Na meg stadionra (10 milliárdok), na meg a párt kasszájába, Simicska (100 milliárdok)...
Köszönhetően Török Gábor politológus blogjának, bárki könnyen hozzáférhet a legnagyobb hazai közvélemény kutatók (Medián, Ipsos, Tárki, Századvég) pártpreferencia eredményeihez egy helyről. Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt 2011 áprilisban jelent meg egy cikk itt a…..
Viszonylag új jelenség, hogy a politikai hatalom (Orbán Viktor és közvetlen környezete) megdöbbentően nagyot téved egy-egy konkrét, aktuális napi politikai fejlemény súlyának megítélésében. Így természetesen a várható következményeket illetően is hatalmas melléfogások…..
Haverka 2012.04.08 12:29:25
@pánpéter: Hülyeségeket írsz!
Nézz már utána, mit csináltak az mnyp pénzzel. Folyó kiadásokat is finanszíroztak vele, azaz simán elbaszták.

Az államosítás pedig sosem szükségszerű, csak a kommunizmusban.
Gondolkozz el, kiket támogatsz.
Haverka 2012.04.08 12:35:24
@pánpéter: Anyádnak a sarkon van 10-12%-os működési költsége.
Esetleg neki hazudozz.
Az mnyp-knek 4,5% volt.
A bizottság megtette a jelentését Schmitt Pál plágiumügyében. De kérdem én, minek?? Mi itt a Nívó blogon eleddig nem foglalkoztunk a plágiumüggyel, de most már nem tudom megállni. Demokráciákban az a szokás, hogy ha alakul egy szakértői vizsgálóbizottság, egy olyan bizottság…..
Nívó Közeleg a fordulat! 2012.02.02 01:51:00
Az elmúlt hetekben szinte minden a kormány és Matolcsy ellen dolgozott. Az adósságválság újabb hullámai nagyon komolyan érintették Magyarországot is, az euró árfolyama történelmi mélypontra süllyedt, ami az államadósságot is újra történelmi rekord közelbe, GDP arányosan…..
Haverka 2012.02.19 00:15:36
@bogancs: "Az a kampány ugyanis mérhetetlenül hazug volt mindkét oldalról. 14. havi nyugdíj, meg ilyenek."

még szerencse, hogy az "1 millió új munkahely", a "senki nem jár rosszabbul" és a "megvédjük a nyugdíjakat és a magánnyugdíj pénztárakat" kicsit sem volt hazugság :)

én már azon drukkolok, hogy ezek ne akarjanak inkább semmit se megvédeni, mert akkor csak a lakosság szív.
Nívó Nívó makrogazdasági index 2012.02.18 01:25:00
Az elmúlt hetekben többször előfordult itt a blogon, hogy a gazdaság helyzetéről szóló vitákban a felek kiragadott infókkal, linkekkel győzködték egymást. Így természetesen a vita parttalanná válik, hiszen minden időpillanatban lehet találni jó és rossz adatokat,…..